Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Uyku Problemi Altında Cinler Mi Var?

Ebu Muhammed Eymen Çevrimdışı

Ebu Muhammed Eymen

Bir adım öteside, Bin adım öteside toprak..
Frm. Yöneticisi
Uyku problemi altında Cinler mi var?

İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı, bir uyku sorunudur. Uykuya dalamama ya da gece boyunca sürekli uyuyamama sorunlarını barındırır. Hastalar genel olarak, gözlerini birkaç dakikadan fazla kapalı tutamamaktan ya da yatakta bir o yana bir bu yana dönerek uyuyamamaktan yakınırlar.

İnsomnia birkaç gece sürerse geçici, 1 hafta ile 3 hafta arasında sürerse kısa süreli, 3 haftadan fazla sürerse kronik insomnia olur. Kronik bir hastalığa dönüşerek uyuma eksikliği doğrultusunda oldukça zararlı olabilir.

İnsomnia doğal uyuma dengesini bozar ve tamiri oldukça zor olabilir. İnsomnia hastaları genel olarak öğleden sonra ya da akşama doğru kısa süreli uyudukları için, geceleri de uyumakta zorluk çekerler. Bazıları da vücutlarını sınırlarında kullanmaya çalışırlar. Bu da çok mühim fiziksel ve zihinsel sorunlara yol açar.

Cinler bedeni esir aldıklarında birçok tahribat verirler bunu daha öncede konularla değinmiştik.
Peki neden uykusuzluk sorunu çıkarıyorlar?
Sebebi çok basit "O, geceyi size bir örtü, uykuyu istirahat zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapandır." Furkan suresi 47
Allah subhane ve teâlâ yaratmış olduğu herşeyin neye ihtiyacı olduğunu ve nelerin zararlı olduğunu elbette en iyi bilendir. Helallere ve haramlara baktığımızda bunu daha iyi anlayabiliriz. Haram kılınmış bütün herşeyin bizler için kesinlikle zararlı olanlardır.
Gece uyumadığımız zaman beden ve ruh resmen yıkılır güçsüz düşer iflas eder. Tamda şeytanın aradı istediği bir beden!
Cinlerin fıtratı bizden farklıdır. Onlar gündüze göre geceleri daha aktiftirler.
Şeytan, Allahın subhane ve teâlânın yaratmış olduğu bir çok şeyi in aslını değiştirmeye yemin etmiştir. Gece uyuyamama bunlardan sadece bir tanesidir.

Dar'ul Şifa Derneği
 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum hocam bende bu sıkıntı var, internetten rukye ayetleri dinleyince de ayağımda karıncalanma oluyor ve uyuşuyor, sıkıntımdan nasıl kurtulabilirim?
 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Üst Ana Sayfa Alt