Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Uzak Doğu'da İslami Faaliyetler Çok Zayıf Değil mi?

Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bir süredir şunu düşünüyorum. Ne zaman birisi İslâmi davet çalışmaları yapacak olsa ya Orta Doğu ya da batı için buna dair planlamalar yapıyor.
Uzak doğuya dair İslâm ile ilgili bilinen son şey Doğu Türkistan cihadı. Ondan sonraki topraklarda iş bitiyor.
Ancak bir şeyi atlıyoruz. 1400 yıldır sahabe döneminden bugüne kadar bazı istisnai faaliyetler dışında Çin, Kuzey ve Güney Kore, Japonya taraflarına İslâmi davet çalışmaları çok zayıf kaldı ve oralar ihmal edildi. Sadece batıya yoğunlaştık
Osmanlı Viyanaya kadar gitti, Emeviler Fransaya kadar girdi, ama doğuda Çine, Japonya'ya İslâmı gerektiği kadar anlatamadık.
Oralarda yüz milyonlarca insan yaşıyor ve bunlar da insan. Bunlara da dini anlatmak lazım. Kendilerine hususi arama motorları olduğu için onların arama motorlarında İslâmi içerik pek yok.
Misal; Daud Kim adında bir kardeşimiz Güney Kore'de, Müslüman olmuş yıllar evvel. İslâm ahkamını bilmiyor ve çoğu şeyi sora sora öğrenmeye çabalıyor. Takipçisi çok, Güney Kore'de mescid inşa etmeye kalktı bir sürü protesto çıktı, inşaatı durdurmaya çabaladılar gelip önüne domuz falan koydular. Bir süre inşaat mecburen durakladığı için en son kendisi inşaat işlerini öğrenmeye başladı bizzat çalışmaların başına geçip mescidi kurmak amacıyla. Elhamdulillah yine de davetin önüne geçemediler ve İslâm yayılmaya başladı. Kötü olan şu ki İslâmı fazla bilmiyorlar.
Şahsi kanaatim Uzak Doğu üzerine de artık yoğunlaşmalıyız ve sadece batı üzerinde dini anlatalım derken Japonya Kore Çin taraflarını oradaki yüz milyonlarca insanı bu kadar ihmal etmemeliyiz. Bir arayış içerisindeler ve bunaltıdan birçoğunun intihara sürüklendiğine dair haberler var.

Abdurrahman el-Maarifi Çevrimdışı

Abdurrahman el-Maarifi

أيا مَن يدّعي الفَـهْـمْ ... إلى كمْ يا أخا الوَهْ
İslam-TR Üyesi
Bence hocam, son 200 yıldır yalnızca Uzak Doğu değil, genel anlamda her bölgede İslâmi faaliyetler ve hareketler zayıf kaldı. Fakat bunu bir tarafa bırakırsak, Uzak Doğu’nun kendine has yapısını da göz önünde bulundurmak lazım. Bu bölge, Ortadoğu’daki gibi 10-20 millet ya da kültürden ibaret değil; binlerce farklı ulus ve kültürün bir arada yaşadığı geniş bir coğrafya. Dolayısıyla, herhangi bir düşünce sistemi bu bölgede pek çok farklı yoruma uğrayabiliyor. Ahmedilik gibi sapkın akımların ortaya çıkması, bu çeşitliliğin ve doğru bilgiye ulaşma eksikliğinin bir sonucu.

Bir de şu var: Uzak Doğu'da uzun yıllar hüküm süren ateist rejimlerin, özellikle komünizmin getirdiği devlet ateizmi anlayışıyla birlikte metafiziği reddetmeleri ve inançları materyalist bir anlayışa indirgemeleri, insanların hakikate ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu yüzden bugün o coğrafyalar İslâm’a "uzak" gibi görünüyor. Ancak unutmamalıyız ki insan fıtratı değişmez. Onlar da aynı şekilde hakikatin arayışı içindeler ve dediğiniz gibi, manevî boşlukları nedeniyle bunalıma sürüklenenlerin, hatta intihara varan çıkmazlara düşenlerin haberlerini sıkça duyuyoruz.

Adnos adelphos Çevrimdışı

Adnos adelphos

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Uzak dogu da Endonezya Malezya bir kısım da Filipin de ki müslümanlar mevcut sistem zaten İslam dini nın inananların çogu bu bögeler de yaşıyor ancak devletlerin sistemi laik tevhid ehline tamamen sert tavır sergiliyorlar halk İslamdan uzak türk halkı gibi İslam çok anılmıyor ama bunu kültürleri gibi gördükleri için işleri ve hobileri ile harmanlıyprlar tabii sıkıntılı durum Instagram dacosplayer hijab aratın Allah affetsin küfretmemek için mücadele ediyorum ya abi cosplay hijab ne ya gotik hijab akımı da çıkmıştı bir dönem birde türk biri de yapmıştı ya kafayı yiyecem seneler önce dar giyinip başını örtenleri bölgede ki diyanet işleri diyelim eleştirmişti bazı kadınlar da biz öyle istiyoruz saçmalıgı yaymışlardı zaten endonezya ve Malezya da ki insanların İslam inancı da sufilik gibi kendi gelenek ve kültürleri ile İslam'ı harmanlıyorlar ve çok pasifler

Adnos adelphos

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
bu arada devletin laik olduğunu belirttim öyle müslümanmış algılarını takılmayım

Şeyh Ebubekir beşirin hayatını okuyarak bölge de ki İslam anlayışını kavrayabilirsiniz

Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
bu arada devletin laik olduğunu belirttim öyle müslümanmış algılarını takılmayım

Şeyh Ebubekir beşirin hayatını okuyarak bölge de ki İslam anlayışını kavrayabilirsiniz
"2019'da Endonezya cumhurbaşkanı Joko Widodo (1961-) Beşir'in yaşı sebebiyle hapisteki süresini doldurmadan serbest bırakılabileceğini açıkladı. Fakat karşılığında Endonezya'nın resmi ideolojisi olan, laik demokrasiyi de içeren 'Pancasila'ya bağlılığını beyan etmesi istendi, Beşir bu talebi reddettiği için tahliyesi iptal edildi."

Endonezyadan nefret ettim an itibariyle. Eskiden bu Joko yu adam zannederdim

Adnos adelphos

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Yaa yok nee adamı bunlar full plus nigga bunlar hepsi birde bunlar tevhidden uzak insanlar bizimkiler ölüden medet umuyor bunlar hayvandan topraktan medet umuyor bizim tarikatçılardan daha tehlikeli benim için

Üst Ana Sayfa Alt