Neler yeni

İlmi Konu Yaşanmış, Tövbe Edilmiş Tasavvuf Gerçekleri !

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Valla dürüstçe benim artik ilgimi çekmiyor bunlar. Kim nasil ne yaşamış,nerde yaşamış hangi ortama girmis cikmis, ister tasavvuf ehli olsun, ister selefi olsun ,ister ılımlı muslimler, radikalciler, romantikciler, gelenekselciler falan filan
Hayat boyle birsey duz bir cetvel degil zikzaklari var. Bazen sıkıntılı yollara saparsin sapmayacaginin da garantisi yok. Yanlışlar yaparsin, once dogru gelen sonra yanliş gelir ya da tersi. Mesele dengelemek.
Insan olmak boyle birşey.

Bizim hayatimizdaki en buyuk eksiklik, tabi bu bana gore, Resullullah'ın hayatini özümseyememek.
O kadar siyer okudum,sahabe hayatlarini didik didik ettim ismini dahi duymadigim ama ne kadar onem arz eden sahabeleri tanıdım okurken, gordum kiPeygamber egitim verirken karakter egitimi veriyor ayni zamanda. Insan yetistiriyor 3 gunde degil 5 gunde degil bu yetistirme vefat edene kadar sürüyor.( Sabirsiz muslumanlara lafim. Hemen 2 yazida insanin kafir olduguna kanaat edip hakaret edenlere. Peygamberden nasibini alamamak ne büyük acı.)
Yani,
Yaninda olanlar onula yasayanlara karsi davranis bicimleri uslubu, yaklaşımı vs derken nereden nereye geliyolar insanlar.

Okudugum kitaplari, didikledigim sayfalari karistirirken orada ne yapmiş burada nasil davranmis.ne demis ayni hatalari yapanlara karsi davranisi nasil olmuş 40 yıl ekmek yememiz lazim net yani.
Yazi ve soz de kalan
Canim efendim Peygamberimiz ( s.a.v) hayatlara pratik olarak geçememiş.
Baba olarak Peygamber
Eş olarak..
Öğretmen.. olarak vs basliklar icinde kalmaya hala devam ediyor.

Birsey okuyorum siyerde, ister reel hayatta ister sanal hayatta benzer durumlar oluyor örtüşmüyor. tasavvufcularda selefilerde radikallerde muhafazakarcilarda vs hepsinde ayni. Örtüşmüyor cok azi istisna cok azi ama..

Ya da ben yanlis okuyorum bende sorun var sanirim. Asla super bir musluman olamayacağımi biliyorum ucundan olaydim diyorum ama bu kadar cok super ilim ehlinin icinde zor. Bana dusen cami avlusunu süpürmek.

Gazali44 Çevrimdışı

Gazali44

لَا اِلَهَ اِلَّا اللهْ
İslam-TR Üyesi
Yüce Allah bizleri ailemizi dostlarımızı bütün müslümanları doğru yola iletsin ve o yoldan ayırmasın. Zamanımızı insanların hatalarını araştırıp ona buna kâfir müşrik diyip duracagimiza kendimizi düzeltip yüce Rabbimize nasıl iyi bir kul oluruz ona nasıl daha iyi bir şekilde ibadet ederiz günahlarımızı affettiririz vs. gibi konular üzerinde yoğunlaşıp birbirimizi bu gibi konulara teşvik etmeyi nasip etsin yoksa hata ararsan çok günah ararsan çok kâfir müşrik ararsan çok var ama birazda kendimize bakalım bizim sonumuz ne olacak kimsenin imanı garanti altında değil

Y Çevrimdışı

yavuzbey

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah çoğunluk olduklarına göre mi insanlar hakkında doğru yolda olduklarına karar veriyor (haşa).Allah size hidayet versin.

1- İnsanların çoğuna uyan sapıtır. (Enam 116)

2- Allah’ın mucize yaratabileceğini çoğu bilmez. (Enam 37)

3- Rızkı Allah’ın verdiğini çoğu bilmez. (Sebe 36)

4- İnsanların çoğu kâfirdir. (Nahl 83)

5- Çoğu fasıktır. (Maide 49, 81,Tevbe 8, Hadid 16, 27)

6- Çoğu müşriktir. (Rum 42)

7- Çoğu inanmaz, iman etmez. (Bekara 100, Hud 17, Rad 1)

8- Çoğu inkârcıdır. (İsra 89)

9- Çoğu gâfildir. (Yunus 92)

10- Çoğu şükretmez. (Bekara 243, Yunus 60, Yusuf 38)

11-Çoğu zanna uyar. (Yunus 36)

12- Çoğu nankördür. (Furkan 50)

13- Çoğu yalancıdır. ( Şuara 223)

14- Çoğu Allah’a ortak koşar. ( Yusuf 106)

15- Çoğu haktan hoşlanmaz. (Zuhruf 78)

16- Çoğu Kur’andan yüz çevirdi. (Fussilet 4)

17- Kâfirlerin çoğu akletmez, kafası çalışmaz. (Maide 103)

18- Ölüleri Allah’ın dirilteceğini çoğu bilmez. (Nahl 38)

19- Kıyametin geleceğine çoğu inanmaz. (Mümin 59)

20- Doğru olan dinin Müslümanlık olduğunu, çoğu bilmez. (Rum 30, Yusuf 40)

21- Kıyametin ne zaman kopacağının bilinmeyeceğini çoğu bilemez. (Araf 187)
Ayetler eksik.anlami değişiyor.ornegin 4. Madde insanların çoğu kafirdir yazılmış ama ayette böyle demiyor.insanlarin çoğunun değil, nimeti Allahtan geldiğini bilip sonra bunu inkar ettiği için onlar kafirdir diyor.diger maddelerde eksik yazılmış, anlam bozuluyor.Acaba benmi yanlış düşünüyorum?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Ayetler eksik.anlami değişiyor.ornegin 4. Madde insanların çoğu kafirdir yazılmış ama ayette böyle demiyor.insanlarin çoğunun değil, nimeti Allahtan geldiğini bilip sonra bunu inkar ettiği için onlar kafirdir diyor.diger maddelerde eksik yazılmış, anlam bozuluyor.Acaba benmi yanlış düşünüyorum?
4. Maddedeki ayet bu :
Nahl 83:

Onlar, Allah’ın nimetini bilirler, sonra da inkâr ederler. Onların çoğu kâfirlerdir.

Ayetin renklendirdiğim kısmı almış. Yani mesajda sorun yok.

R Çevrimdışı

Radikal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu tarikat olayları seyh meyh olayları genellikle bizim bu cahil toplumda yani doğu anadolu bölgesinde çok görülüyor...

Bizim köye bir gün seyh dedikleri birisi gelecekmiş. Ben 8-9 yaşlarındayım o vakitte babam da köyün imamıydı ( babam da medrese mezunu sofilik yani öğrenim dönemini anlatırdı bana, evin tek erkek çocuğu olduğum için bana hayatta nelerin döndüğünü nasıl insanların var olduğunu anlatırdı ve geçmişte de başından geçenlerden çok pişmanlık duyardı ve halen de duymakta. Babamın seydası ! falan varmış anlatır ; seydası kendisi kol saati takarmış, kumaş pantolon giyermiş, vs. gibi şeyleri kullanıp sofilerine de sakın ha bu tarz şeyleri kullanmayın size haramdır kullanırsanız küfre düşenlerden olursunuz bu tarz söylemleri ile sofilerini el altında tutma adına çok şeyler yaparlarmış. İşin iman kısmına gelirsek hepinizin malumu seyhlerin, seydaların nasıl cahil insan oldukları belli o kısma girmeye gerek yok).
Benim başımdan geçen bir olayı anlatayım size; köye bilmem hangi köyün çok meşhur bir seyhi ! gelecek diye haftalar öncesinde köyde bir söylenti gezer dururdu ve nihayetinde bizim seyhde gelir. Tabi biz yani köy ahalisi olarak bir hafta öncesinden bunun hakkında olur olmaz şeyler anlatılmış biz de resmen adam uçan bişeydir diye bekliyorduk. Bunu o yaşlarda sadece ben değil olgun ve yaşlı insanlarda aynı merak içinde bekleşiyorlardı hatta bunlar ( köy ahalisi ) ileri bile giderlerdi şeyhin eteğinden ayağından öperlerdi de Allah c.c 'ye şirk koşarlardı da farkında bile olmazlardı !

Benimle ilgili olan kısma gelirsek ve hayatımda hiç unutamayacağım en aşağılık ve en iğrenç olaydır belki de, seyhin bulunduğu eve girebilmek için resmen ezilme riskini göze almak gerekiyor eve girenlerin de derdi sanmayın şeyhi görebilmek içindir ha şeyhi görme fırsatı olursa zaten kutsanmış sayılırlardı o cepte olurdu. Eve girmek isteyenler şeyhin ayakkabısını arar durular niye mi dersiniz çünkü o ayakkabıda seyhin ayakları terlemiştir ve ayakkabıya da nüfuz etmiştir buda şu demek oluyor seyhten bir parça var o ayakkabıda ! ve nihayet bizim bir akraba çok sanslı ! çıkarda seyhin ayakkabısını 2-3 dakikalığına da olsa eline alma fırsatına kavuşur. Sadece bir tekini tabi diğer teki havalarda uçuşmaktadır, çünkü ayakkabı için kavgalar edilmektedir onu eline almak büyük bir şanstır, ve ayakkabıyı her kim aldıysa yanında getirdiği suyu güzelce ayakkabının içine döker ve itina ile suyu ayakkabının içinde dolaştırır, çalkalar ki tüm tılsımı alabilsin çakalama sonun da o kadar yol gelmiş olan seyhin ayakkabısından çamurumsu bir su çıkar ve hiç dökmeden sürahiye tekrar itina ile doldurulur hiç zaman kaybetmeden su evlere getirilir ve fertlerine içirilir. Ben bu manzarayı gördükten sonra o suyu asla içmezdim içiremezlerdi de ama beni annem ablam kardeşlerim hepsi yakalayıp zola içirdiklerinde artık olan olmuştu...

Birde seyhin köye gelme sebebini anlatayım sözde köye gelip köy için dua eder, bir seneliğine tabi bu dua geçerli olurdu ki seneye bir daha gelebilsin. Köyün bolluk ve bereket içinde olmasını sağlardı sözde ve giderken de bu dularına hediye ! olarak neredeyse bir düzüne koyun alırdı ve kim bilir daha nice maddi hediyeler...
O zaman ki çocukluk aklıyla anla(ya)madığım çok şeyi artık çok şükür anlıyorum ve bunlara karşı geliyorum elimden geldiğince...

MuhacirSelman kardeşimin başına gelen olay benim de başıma geldi, artık bana da Vahabii diyorlar ! )
Ne iğrenç şeyler içmişsin kardeş sen böyle