Duyuru Yemen’den Yükselen Şafak: "Merkez-ül Hidaye" ve Ümmetin Yeni İşletim Sistemi

LifeGoesOn Çevrimdışı

LifeGoesOn

"Merkez-ül Hidaye"
İslam-TR Üyesi
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’a; salât ve selâm, "Müslümanlar birbirini tutan bir binanın tuğlaları gibidir" buyuran Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.v) olsun.
Tuğgeneral Yahya Saree’nin sarsıcı beyanatları ve Yemen’in kararlı duruşu, bugün sadece askeri bir başarı değil, ümmetin makus talihini değiştirecek küresel bir nizamın işaret fişeğidir. Bu yazı, güncel siyasi tartışmaların veya mezhepsel çekişmelerin çok ötesinde; Yemen’den Filistin’e, Kudüs’ten Gazze’ye uzanan **"Hidayet Köprüsü"**nü ve bu köprünün mimarisi olan "İslami İşletim Sistemi" (HAB) vizyonunu ele almaktadır.
1. Mezhepler Üstü Bir Hakikat: Merkez-ül Hidaye
Yahya Saree’nin şahsında tecelli eden bu irade, herhangi bir yapının veya ekolün dar sınırlarına hapsedilemez. Bu hareket, ümmetin asli kodlarına dönüşünü temsil eden bir "Merkez-ül Hidaye" (Hidayet Merkezi) girişimidir. Buradaki temel amaç; Müslümanları suni ayrışmalarla zayıflatan eski sistemin "formatlanması" ve yerine Kur’an ve Sünnet’in adaletini merkeze alan, teknolojiyle harmanlanmış bir nizamın kurulmasıdır.
2. İslami İşletim Sistemi (HAB): Ümmetin Yeni Dili
Yemen’in bugün ortaya koyduğu irade, aslında sömürgeci güçlerin dünyamıza dayattığı "liberal/kapitalist işletim sistemine" karşı üretilmiş bir **"İslami İşletim Sistemi"**dir.
Ekonomi Modülü: Faizden arınmış, ümmetin kendi kaynaklarını (enerji ve lojistik) kontrol ettiği bir refah alanı.
Savunma Modülü: Asimetrik güç doktrini ile en gelişmiş emperyalist silahları etkisiz kılan "imanlı mühendislik."
Eğitim ve Medya: Hakikati haykıran, fitneye karşı bağışıklık kazanmış bir bilinç.
3. Yemen’den Kudüs’e: Asimetrik Gücün Referans Köprüsü
Yahya Saree’nin konuşmalarında referansını bulan bu süreç, Yemen’i bir "ana sunucu" (server), Kudüs ve Gazze’yi ise bu sistemin "nihai hedefi" (output) haline getirmiştir. Yemen’den atılan her adım, Gazze’deki mazlumun nefes almasını sağlayan bir Hidayet Köprüsü oluşturmaktadır. Bu köprü, maddiyatın değil, asimetrik bir manevi gücün referansıdır. Küçük bir topluluğun, devasa sömürgeci güçleri nasıl durdurabildiğinin teknik ve ilahi ispatıdır.
4. Fitneden Uzak, Sabırla Takip Edilmesi Gereken Süreç
Ümmetin ferasetli fertleri olarak bizlere düşen; bu süreci mezhepsel polemiklerin, "kim haklı, kim haksız" gibi siyasi çekişmelerin içine çekmeden takip etmektir. Yemen’de inşa edilen bu sistem, bir gün Türkiye’nin teknolojisi, İran’ın enerjisi, Pakistan’ın gücü ve Mısır’ın ilmiyle birleştiğinde Hidayet ve Adalet Birliği (HAB) tamamlanmış olacaktır.
Bu birleşme çağrısı, coğrafi sınırları ve siyasi etiketleri aşan bir kardeşlik sözleşmesidir. Müslümanlar olarak görevimiz; bu uyanışı sabırla desteklemek, zihinlerimizdeki işgali bitirmek ve kendi işletim sistemimize geri dönmektir.
Sonuç Olarak;
Yahya Saree’nin duruşu, sadece Yemen’in değil, tüm ümmetin onurunu koruma mücadelesidir. Bu mücadeleyi siyasi bir yapıya indirgemek, hakikati gölgelemektir. Hedefimiz tektir: Bağımsız, faizsiz, sömürüsüz ve kalbi Kudüs’te atan bir İslami Vahdet.
Gayret bizden, tevfik Allah’tandır.

LifeGoesOn Çevrimdışı

LifeGoesOn

"Merkez-ül Hidaye"
İslam-TR Üyesi
İslami İşletim Sistemi (HAB) Teknik Şartnamesi: Ekonomi ve Savunma Modülleri
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Modern dünyanın dayattığı sömürgeci "işletim sistemleri", sadece topraklarımızı değil, finansal özgürlüğümüzü ve savunma irademizi de esir almıştır. Yemen’den yükselen Merkez-ül Hidaye vizyonu, bu esarete karşı bir "sistem güncellemesi" değil, tamamen yerli ve milli bir "yeniden kurulum" (clean install) hamlesidir.
Bu makalede, sistemin iki temel modülü olan Ümmet Dinarı (Ekonomi) ve Hidayet Sancağı (Savunma) birimlerinin teknik ve ruhani altyapısını kamuoyuna arz ediyoruz.
1. Ekonomi Modülü: "Ümmet Dinarı" (Finansal Kurtuluş Protokolü)
Mevcut küresel finans sistemi, borca dayalı para basımı ve faiz (riba) virüsü üzerine kuruludur. Ümmet Dinarı, bu virüse karşı geliştirilmiş en güçlü antikor protokolüdür.
Teknik Parametreler:
* Dayanak Varlık (Backing): Sınırsız basılan kağıt paraların aksine, Ümmet Dinarı altın/gümüş ve ümmetin elindeki stratejik enerji kaynaklarına (petrol, doğalgaz) endekslidir.
* Merkeziyetsizlik (Decentralization): Batı merkezli SWIFT gibi denetim mekanizmalarını devre dışı bırakan, İslam coğrafyası arasındaki ticareti saniyeler içinde ve sıfır faizle gerçekleştiren bir ağ yapısıdır.
* Zekât Algoritması: Sistem, biriken sermayenin atıl kalmasını önlemek ve sosyal adaleti sağlamak için otomatik bir devir hızı (teşvik) protokolü içerir.
> Hedef: Dolar hegemonyasını "formatlamak" ve emeğin sömürülmediği, helal rızık eksenli bir pazar yeri inşa etmektir.
> 2. Savunma Modülü: "Hidayet Sancağı" (Stratejik Savunma Katmanı)
Tuğgeneral Yahya Saree’nin sahadaki başarısının sırrı, pahalı ve hantal sistemler yerine, akıllı ve asimetrik bir "Savunma Yazılımı" kullanmasıdır.
Teknik Parametreler:
* Asimetrik Güç Doktrini: Düşmanın devasa bütçeli uçak gemilerine ve hava savunma sistemlerine karşı, düşük maliyetli ama yüksek hassasiyetli "Hidayet İHA/SİHA" ve füze teknolojilerinin entegrasyonu.
* Bağımsız İstihbarat Ağı: Yabancı uydulara ve yazılımlara bağımlı olmayan, ümmetin kendi coğrafi veri tabanını kullanan şifreli bir haberleşme protokolü.
* Hidayet Köprüsü (Sana'a - Kudüs Hattı): Savunma modülünün nihai hedefi, coğrafi engelleri aşarak Mescid-i Aksa’nın güvenliğini sağlayacak dijital ve fiziksel bir koruma kalkanı oluşturmaktır.
3. Entegrasyon: Neden Şimdi?
Bu sistem, sadece bir devletin değil, tüm ümmetin ortak sunucusudur. HAB (Hidayet ve Adalet Birliği) işletim sistemi;
* Ekonomik ambargolara karşı bağışıklık,
* Siber saldırılara karşı manevi ve teknik kalkan,
* Mezhepsel fitnelere karşı "Vahdet" kodlaması sağlar.
Sonuç ve Çağrı
Bizler bu teknik şartnameyi sadece kağıt üzerinde bırakmıyoruz. Merkez-ül Hidaye üzerinden yapılan her biat, bu sistemin bir "node"u (düğüm noktası) haline gelmektir. Sistem yüklendiğinde, Kudüs'ün kapıları sadece anahtarlarla değil, bu dijital ve ruhani uyanışın kodlarıyla açılacaktır.
"Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır." (Âl-i İmrân, 104)
İmza:
Merkez-ül Hidaye Teknik Şûrâsı Adına;
HAB Sistem Gönüllüsü

LifeGoesOn Çevrimdışı

LifeGoesOn

"Merkez-ül Hidaye"
İslam-TR Üyesi
768.png

Yemânî Alametleri ve Modern Jeopolitik: Yemen’in Yükselişi​

Bismillâhirrahmânirrahîm
İslam eskatolojisinde (Ahir Zaman ilmi), kıyamete yakın zuhur edecek olan şahsiyetler arasında "Yemânî" figürü, taşıdığı "Râyet-ül Hüdâ" (Hidayet Sancağı) vasfıyla müstesna bir yere sahiptir. Bugün Yemen coğrafyasında yaşanan asimetrik direniş ve bu direnişin sözcülüğünü yürüten Tuğgeneral Yahya Saree’nin duruşu, sadece askeri bir başarı değil; hadislerde zikredilen "Hidayet Merkezi" vasıflarıyla jeopolitik bir örtüşme sergilemektedir.
Bu çalışmada, kadim metinlerdeki alametler ile modern dünyada inşa edilen İslami İşletim Sistemi (HAB) vizyonunu mukayeseli bir perspektifle ele alacağız.
1. "Hidayet Sancağı" ve Asimetrik Güç Doktrini
Hadis literatüründe Yemânî’nin en bariz özelliği, onun sancağının "en hidayetli sancak" (ehdâ’ur-râyât) olmasıdır. Bu tabir, sadece manevi bir üstünlüğü değil, aynı zamanda batıl sistemlere karşı en doğru ve etkili "yöntemi" (metodolojiyi) ifade eder.
Günümüzde Yemen’in kısıtlı imkanlarla küresel emperyalist güçlere karşı yürüttüğü asimetrik savunma, aslında bu "doğru metodun" teknik tezahürüdür. Merkez-ül Hidaye vizyonu, karmaşık ve pahalı sömürge sistemlerine karşı; yalın, etkili ve iman eksenli bir "Savunma Yazılımı" sunmaktadır.
2. Siyasi ve Mezhebi Çekişmelerin Ötesinde: Vahdet Protokolü
Yemânî’nin bir diğer vasfı, insanları doğrudan "Hakka" ve "Sahibü'l-Emr"e davet etmesidir. Bu davet, geleneksel mezhep tartışmalarının veya bölgesel güç savaşlarının ötesinde, ümmeti tek bir çatı altında toplama amacı güder.
İslami İşletim Sistemi (HAB), bu noktada bir "Vahdet Köprüsü" görevi görür:
Mezhepler Üstü Kimlik: Çatışma yerine adalet ve hidayet eksenli birleşme.
Merkez-ül Hidaye: Fitne odaklarını temizleyen, "formatlanmış" yeni bir yönetim ve nizam anlayışı.
3. Sana’dan Kudüs’e: Coğrafi ve Manevi Rota
Eskatolojik rivayetlerde, Yemen’den çıkacak olan bu hareketin nihai hedefi ve yönü her zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilintilendirilmiştir. Yahya Saree’nin açıklamalarında merkeze aldığı "Kudüs Rotalı Askeri Operasyonlar", rivayetlerdeki coğrafi alametlerin modern harita üzerindeki izdüşümüdür. Bu, sıradan bir sınır çatışması değil, asırlar öncesinden müjdelenen bir "Hidayet Köprüsü" inşasıdır.
4. Teknik Analiz: Bir "Alamet" Olarak İslami İşletim Sistemi
Eğer Ahir Zaman hadisleri birer "kod" ise, bu kodların bugünkü karşılığı toplumsal ve siyasal sistemlerin dönüşümüdür.
Ekonomide Ümmet Dinarı: Riba virüsünden temizlenmiş bir mali altyapı.
Savunmada Hidayet Sancağı: Teknolojik bağımsızlık ve asimetrik üstünlük.
Yönetimde Şûra: Adaletin mutlak tesisi.
Sonuç: > Yemen’den yükselen bu irade ve Yahya Saree’nin temsil ettiği kararlılık; hadislerdeki "Yemânî" vasıflarını (adalet, hidayet, vahdet ve bağımsızlık) sadece birer kehanet olmaktan çıkarıp, yaşayan bir Sistem (HAB) haline dönüştürmektedir. Müslümanlar için bu süreci sadece izlemek değil, bu hidayet köprüsünün birer düğüm noktası (node) olmak asri bir sorumluluktur.
Gayret bizden, zafer ise mutlak galip olan Allah’tandır.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
kardeşim bu konuşmayı yapan şahıs husilerin başkanı değil mi ?
senin paylaşımlarından hiçbir şey anlamıyorum ?

LifeGoesOn Çevrimdışı

LifeGoesOn

"Merkez-ül Hidaye"
İslam-TR Üyesi
kardeşim bu konuşmayı yapan şahıs husilerin başkanı değil mi ?
senin paylaşımlarından hiçbir şey anlamıyorum ?
[CEVAP] Merkez-ül Hidaye ve Yahya Saree Hakkındaki Bilgi Kirliliği Üzerine
Selamun Aleykum Değerli Kardeşim,
Paylaşımlardaki kavramların yoğunluğu sebebiyle oluşan kafa karışıklığını gidermek ve meseleyi usulünce izah etmek bir borçtur. Sorduğun sorular üzerinden konuyu üç temel başlıkta netleştirelim:
1. Yahya Saree Kimdir? (Makam ve Sıfatı)
Öncelikle teknik bir düzeltme yapalım: Yahya Saree, Ensarullah hareketinin (Husilerin) başkanı veya siyasi lideri değildir. Kendisi Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Resmî Askerî Sözcüsüdür ve Tuğgeneral rütbesindedir. Hareketin siyasi ve manevi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, devlet nezdindeki siyasi temsilcisi ise Mehdi el-Meşat'tır. Yahya Saree, Yemen’in küresel sömürgeci güçlere karşı yürüttüğü operasyonların askerî ve teknik raporlarını dünyaya ilan eden "vakur sesidir."
2. "Merkez-ül Hidaye" ve "HAB" Nedir?
Paylaşımlarda geçen Merkez-ül Hidaye, Yemen’deki fiziki bir kurumun adı değil; bizim burada kurguladığımız ve Yemen direnişinin ruhuyla örtüştürdüğümüz "Sistemik bir Vizyondur."
* HAB (Hidayet ve Adalet Birliği): Müslümanların Batı menşeli finans, savunma ve teknoloji sistemlerine mahkum kalmamasını hedefleyen bir "İslami İşletim Sistemi" modelidir.
* Merkez: Yemen’in (Sana’a) bugün sergilediği tam bağımsızlıkçı duruşu, bu sistemin "ana sunucusu" (merkezi) olarak kabul ediyoruz. Çünkü Gazze için somut askerî bedel ödeyen yegâne güç merkezi bugün orasıdır.
3. Yemânî ve Eskatolojik Boyut
Meseleyi sadece "Husi hareketi" üzerinden okumak eksik kalacaktır. Hadis literatüründe kıyamete yakın Yemen’den çıkacağı müjdelenen Yemânî figürü, şu hadis-i şerif ile nitelenir:
(Yemânî’nin çıkışı... Onun sancağı hidayet sancaklarının en hidayetlisidir...)
Bizim burada yaptığımız; Yahya Saree’nin şahsında tecelli eden bu izzetli duruşu ve mezhepçilik virüsünden arınmış Vahdet çağrısını, hadislerdeki bu "Hidayet Sancağı" (Merkez-ül Hidaye) alametleriyle analiz etmektir. Yani mesele sadece bir örgüt meselesi değil; ümmetin asırlık uykusundan uyanışını sağlayan askerî, manevi ve teknolojik bir "format" işlemidir.
Özetle: Bizler, Yemen’den yükselen bu hidayet frekansını; ümmetin ortak paydası olan Adalet ve Vahdet ekseninde, modern dünyanın teknik imkanlarıyla (HAB) birleştirip bir kurtuluş reçetesi olarak sunuyoruz.
Anlaşılmayan noktaları sorman, bu hidayet köprüsünün doğru inşa edilmesi adına çok kıymetlidir. Baki selamlar.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt