Ömer bin Abdülaziz kardeş.
Oy kullanmak küfür müdür ?
Küfr ise oy kullanan herkes kafir midir ?
Ben ebu zerkaya bir kez daha katılıyoruz..
Havaric fırkasının bu zamanda da hiçbir alimi yoktur..İlim talebesi münasebesindekilerde zaten birbirini tekfir etmekle uğraşmaktan herhangi bir ilimde derinleşemediler.
Öncelikle özel mesaj kutun dolmuş bu yüzden en son yazdığım mesajı sana gönderemedim bilgin olsun.
Oy kullanmak meselesine gelince, öncelikle bizim oy kullanmanın hükmünden önce oy kullanmak nedir, ne anlama gelir, oy kullanılan kimselerin, devletin durumu gibi meseleleri konuşmamız gerekir. Bu yöneticileri Müslüman gören, yaptıklarının da caiz olduğuna itikad eden bir kimseye ben oy vermek küfürdür demeden önce bu insanların yaptıkları amelin şeriat mizanındaki yerini beyan ederim.
Oy kullanmanın küfür/şirk boyutu isbat edildikten sonra o ameli işleyen kimselerin hükmü söz konusu olur. Bunu da inşaAllah daha uzun ve anlaşılır şekilde konuşmak isterim seninle.
Eğer Havaric fırkası diyerek beni kastediyorsan, birincisi bana ikincisi havaric fırkasına iftira atmış oluyorsun. İmam Ebu Hanife Mekke'ye Abdullah İbn Abbas'ın en büyük talebesi Ata ibn Rebah'ın yanına soru sormaya geldiğinde Ata ona dedi ki:"Sen kimlerdensin?"
Ebu Hanife dedi ki:"Ben selefe sövmeyen, kaderi ikrar eden, bir Müslümanı da büyük günahından dolayı tekfir etmeyenlerdenim."
Ata bunun üzerine dedi ki:"Yaklaş, sen bendensin"
Bende diyorum ki: Ben selefe söven bir rafızi, kaderi inkar eden bir kaderi, bir Müslümanı da büyük günah sebebiyle tekfir eden haricilerden değilim. Bizi havaric olarak isimlendiriyorsan bunun hesabını Allah'a vereceksin. Çünkü Rasulullah(aleyhisselatu vesselam) Hariciler hakkında dedi ki:"Onlar ateşin köpekleridirler"
Eğer bizim itikadımızdaki kimselerin bir alim yoktur diyorsan, sana Allah'ın hakkı için soruyorum; bu meselede ne kadar bilgi sahibisin? Bu menhecte bir alim olup olmadığına nasıl kanaat ediyorsun? Siz alim derken neyi şart koşuyorsunuz? Suud Kralları tarafından finanse edilmek mi alim olmanın şartı? Eğer bunu kastediyorsan evet doğrudur bizim menhecimizde hiçbir alimi Suud devleti finanse etmez, desteklemez.
Ama eğer yok ilimde belli bir seviyeye gelmiş kimselerden bahsediyorsan, merak etme Ebu Zerka gibiler sana bunlardan bahsetmezler. Çıkıp El Bani'ye bizzat talebelik yapmış kimselerin, Binbaz'ın kendi öğrencilerinin onlara nasıl reddiyeler yazdıklarını, sapıklıklarını nasıl ortaya koyduklarını, Suud zindanlarının muhaddislerle dolu olduğunu, Suud devletinin İbn Baz'ı o zindanlara davetçi olarak gönderdiğini, İbn Baz'ın el pençe o alimlerin önünde sus pus olduğunu, fakat dışarı çıkınca "bunlar ıslah olmaz" dediğini, o içerideki alimlerin ise içeride olanları risale şeklinde yazdığını ve İbn Baz'ın yalancılığını ilan ettiğini yine sana söylemezler.
O bahsettiğin şahıs sitesine "Hüccetin ikamesi için anlaşılmasının şart olduğu" konusunda El Bani'den nakiller yapmış. Bak arkadaşım, eğer siz biraz Muhammed İbn Abdulvehhab ve torunlarının ve torunlarının çocuklarının fetvalarına vakıf olsaydınız, bu Ebu Zerka'ya ve El Bani'nin bu meseledeki görüşlerine muhalefet ederdiniz. Şeyh Muhammed İbn Abdulvehhab'ın torunu olan Abdurrahman ibn Hasan'ın oğlu İshak bu mesele hakkında bir risale yazmıştır. Şuan Ebu Zerka'nın savunduğu, El Bani'nin mezhebine reddiye olarak yazılmıştır. Peki neden bu eserlerden bahsetmiyor sizin "alim" leriniz? El Bani neden kendi görüşünü Şeyh Muhammed ve onun torunlarının sözleriyle destek(leye)miyor?
Sizler bu eserleri okuduğunuzda ya El Bani gibilerinin görüşlerinin batıl olduğuna itikad edeceksiniz veya Şeyh Muhammed ve torunlarının da"havaric" olduğunu söyleyeceksiniz. Ki eğer adalet sahibiyseniz.
Bakın daha yeni Hüseyin Cinisli Abdulaziz Bayındır ve onun etbasını, avamını tekfir etti. Ve dedi ki:"Bu mesele zaruratı diniyyedendir"
Allah için oturup konuşalım. Bu Zaruratı diniyye nedir? İbn Teymiyye, Muhammed İbn Abdulvehhab ve torunları bunu nasıl açıklamışlar? Zaruratı diniyyeden olan meseleler nelermiş? Bu konularda küfre giren kimseler hüccet ikame edilmeden tekfir edilirler miymiş? Hüccet ikamesi nedir? Hüccet nasıl ikame edilir ve El bani'nin dediği gibi hüccetin anlaşılması şart mıymış? Allah için oturup bunları konuşalım.
Yok bunları oturup konuşmadan takım taraftarı gibi "El Bani, Useymin, Binbaz'ın akidelerinde hiçbir hata yoktur" dersek, bunun İslam'la bağdaşır hiçbir yanı yoktur.
Rabbim önce beni sonra seni doğru yola iletsin. Amin.