Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Zulme Uğrayan Kardeşlerimizin Fotoğraflarının Sosyal Medyada Paylaşılması

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Zulme uğrayan kardeşlerimizin fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması


Zulme uğrayan kardeşlerimizin fotoğraflarının sosyal medyada sürekli paylaşılması neticesinde oluşabilecek kanıksama tehlikesi ve bizi eyleme sevk etmesi gereken hüzünlerimiz üzerine Dr.İyad’ın kaleme aldığı yazıyı sizlere takdim ediyoruz:

* * * * *

Müslüman ülkelerde işlenen cürümlerin mağdurlarından birinin fotoğrafını yayınlamaya niyet ettiğimde, -mesela Halep’teki küçük Ümran’ın fotoğrafı gibi- dönüp kendime soruyorum: “Şimdi niçin bu fotoğrafı yayınlayacağım?”

“Müslümanlar, kardeşlerine neler yapıldığını bilsin diye” mi?

Onlar bunu zaten biliyorlar… Müslümanların dramlarını aktaran fotoğrafların haddi hesabı yok.

Bu üzücü “bilme hâli” ancak bir kaygı ürettiği ve kardeşlerimizi kurtarmak için bizi harekete sevk ettiği sürece istenen bir durumdur.
İşte Müslümanların yoğunlaşması gereken ve pek az düşünülen nokta budur.

Eyleme katkı sağlamayan üzüntülerden hiçbir netice alınamaz. Bu tür hüzünler sadece nefislerde bir kırıklık oluşturur, başarısızlık duygusunu kamçılayarak, kalplere kader, hikmet ve rahmet hakkında şüphe tohumları atmaya yarar! Nitekim bu durumu etrafımızda dillendirilen yorumlardan anlıyoruz.

Bu konuda hatalı olabilirim… Ancak fotoğrafların dolaşmasından, sadece yorum yapmak için onlara yorumlarda bulunmaktan ve akabinde beğenileri, paylaşımları ve yorumları takip etme fikriyatından korkuyorum.

Müslümanların dramlarının bu şekilde talihsiz, sevimsiz bir ticarete dönüşmesinden endişe ediyorum!

Öyle bir ticaret ki, ne onların bir yarasını sarıyor, ne birinin gözyaşını siliyor, ne onlara yapılan zulmü kaldırıyor, ne de düşmanlarının bir süngüsünü kırıyor.

Tabi ki bu fotoğrafları yayanların niyetlerini asla sorgulamıyorum. Elbette ki kalplerdeki gizli halleri Allah daha iyi bilir. Daha önceden bu fotoğraflardan bazılarını ben de yayınlayıp, yorumda bulunmuştum. Kötü düşüncelerden, niyetin bozulmasından ötürü ben de nefsimi temize çıkaramam, bu tür haller benden sâdır olmuşsa da Rabbim’den bağışlanma diliyorum… Sadece hem kendimi, hem de kardeşlerimi bu tür fotoğrafları yayınlarken niyetlerimizi sorgulamaya davet ediyorum. Ki bu işi ticarete dökenlerden olmayalım.

Rabbim! Kardeşlerimizden zulmü kaldır ve bizi de bu uğurda istihdam eyle.

Dr.İyad Kunaybi
Çeviri: Kulliyetu Neva


Ümmet-i İslam
 
M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Maalesef şu an kanıksanmış durumda :(
 
Üst Ana Sayfa Alt