Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Olası Bir Savaşta Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

L Çevrimdışı

Lyouth Al Majd

Üye
İslam-TR Üyesi
Din kardeşlerim. ALLAH'u alem savaş kapıda gibi gözüküyor, ve biz küfür toplumunda yaşıyoruz. Savaş durumunda ebedi cehennem ile karşı karşıya kalmamak için yapmamız gereken nedir?
 
L Çevrimdışı

Lyouth Al Majd

Üye
İslam-TR Üyesi
Ahi laf olsun diye sormuyorum. Şöyle bir tehlike var ki eğer niyetimizde ufacık bir kavmiyetçilik veyahut toprak sevdası vesaire olursa. Sonu hüsran olur. Bakınız ;
Müslim’in Ebu Musâ el-Eş'ari (ra) yoluyla rivayetinde: “Bir bedevi Resul-i Ekrem’e geldi: “Ey Allah’ın elçisi; kimi akrabalık (kavmiyetçilik) gayreti ile, kimisi kahramanlık göstermek için, kimisi de Allah yolunda derecesini görmek için savaşır. Bunlardan hangisi Allah yolunda savaşmış olur? dedi. Allah'ın elçisi şöyle dedi: «مَنْ قَاتَلَ لِتَكُونَ كَلِمَةُ اللَّهِ أَعْلَى فَهُوَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ» Her kim Allah’ın dininin en yüce olması için savaşırsa işte o, Allah yolundadır. buyurdu.” Ebu Musa el-Eşari’den gelen başka bir rivayete göre; Rasulullah Sallahu Aleyhi Vessellem’e “Adamın birisi şecaat (kahramanlık, yiğitlik, cesurluk) için ve birisi hamiyet (kavmiyet, milliyet, vatan gayreti) için ve birisi riya (gösteriş) için savaşıyor. Hangisi Allah yolundadır?” diye sorulduğunda Rasulullah Sallahu Aleyhi Vessellem buyurdu ki:

«مَنْ قَاتَلَ لِتَكونَ كَلِمَةُ اللهِ هي العُلْيَا، فَهوَ في سبيلِ اللهِ» “Kim Allah'ın sözü (İslâm) yücelsin diye savaşırsa, işte o Allah -azze ve celle-'nin yolundadır. Allah için olan” (müttefikun aleyh)
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Fida hocanin yukarida attiğı linklerden alinti yaptim.

1961 yilinda menderesin asilmasindan bu yana demokrasi sehidligi unvanini,2016 yilinda ustune basa basa tekrar hortlatan akp siyasilerinin,darbede ölen insanlara demokrasi sehitleri denmesi.
2013 yilinda ise fida hocanin olacaklari ongorup asagidaki yaziya da belirtmesi ve
11 yil once sorulan soruya, verilen cevabinin guzelliği.



"Nitekim böyle bir durumda millet - Müslümanlar demokrasiyi kurtarmaya davet edilirken, ölülerini de demokrasi dininin şehidleri olarak yâd edilecektir. Şehid de sadece dinde olur, ki bu da demokrasinin bir din olduğunun apaçık bir tezâhurudur"

.........
Şu konuda da belki vardir bilmiyorum ama herhangi savaşal duruma karşi, muslumanlarin onceden bi plan dahilinde organize olmasi gerekmiyor mu? Ya da var midir olasi durum plani diye bir sey cemaatler arasi.


"Fakat şuurlu musluman cemaatlerin, İslami hassasiyet ve muslumanların daha kötü duruma düşmemesi için, kendileri organize olarak İslam dairesi içerisinde mucâdele etmeleri câizdir.


İtikadı olmayan, ilgilendirmeyen şahsi hadiseler karşısında musluman taraf olabilir, fiziken de katkıda bulunabilir. Bir haksızlık, gasb gibi durumlarda kafirde olsa mazlumdan yana çıkarak elimizle, dilimizle de yardım edebiliriz.
"Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanları sever.
Allah sizi, ancak sizinle din hakkında savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için yardım eden kimselere dost olmaktan men eder. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır.
" (Mumtehine 8 - 9)

Misal verecek olursak; kafir, muşrik olan bir yakınımız, komşumuzun zulme uğraması veya bir haksızlığa uğraması sonucunda, zalime karşı mazlumun bu hakkını bir nevî 'Hılfu'l Fudul ' hadisesi gibi savunabiliriz."
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Bir de foruma yeni gelip soru soranlar
Allah askina bi forum taramasi yapin,
Her detayi yazmiş Fida hoca.

Her soru acmak isteyen icin forum taramasi yaptiniz mi arsive baktiniz mi ya da yapiniz diye uyari yazisi gelmeli bence.
 
L Çevrimdışı

Lyouth Al Majd

Üye
İslam-TR Üyesi
Teşekkür ediyorum cevaplar için. ALLAH (subhanehu ve teala) dininde samimi olan kimseleri isabet ettirsin.

Abdulmuizz Fida

hocamında ilmini artırsın iyiliğini versin. Sizleri seviyorum. Korktuğum bir mesele olduğu için meseleyi açmak istedim.
Meşgul ettiğim dakikalardan dolayı haklarınızı helal edin. Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ve magfiratuhu ebeden ve daimen ..
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt