Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Helak Olma !

H Çevrimdışı

Horasani

اعيدوا إلى الحق سلطانه
İslam-TR Üyesi
2014 yili mayis ayi bu siteyi nesid ararken buldum.Universite 1. sinif okuyordum.Foruma uye olup konulari okumaya basladim.Sonra mesajlar yazmaya surekli takip etmeye basladim.Ahi ne demek sormadan forumdakilere ahi demeye svt ne dmek sormadan Allah lafzindan sonra onu eklemeye calisarak mesajlar yazmaya basladim.Cihad konusunda 13 yaslarinda bir dernegin kursunda aldigim bilgiler disinda birsey yoktu ne selefi kelimesini ne de vahhabi kelimesi duymamistim.Buraya uye olup surekli takip etmemin de kotu bir yani yoktu ama kendi hayatima ceki duzen vermem gerekiyordu bunu hep erteledim.Universiteyi(siyaset bilimi) ikinci yilda biraktim bunda memurlukla ilgili burda okuduklarim az da olsa etkili oldu.Aslinda universiteyi benimseyedim devam etmek istemiyordum ama hem tembellik ettim hem de kendimi burada oyaladim.Baska bir bolumde okumayi dusunuyordum.Hergun namazi kilip kuran okuyup ilk defa hatim insem de bir turlu kendime ceki duzen vermedim.Sonra cihaddi nesiddi derken sokaktaki belayi savmaktan aciz kaldim ummetin kavgasini takip ederken kendi kavgami beceremedim.Ailemle aram bozuldu kendimi hapsettim.Rezil dort yil gecirip burada okudugum o zilleti dibine kadar yasadim! Hak yoluna izzetini iade edin diye nesid dinliyordum hak yoluna izzetini iade edecek genc olmayi istiyordum.Sebab el muid diye forumdaki ismimi degistirdim.Ama burda menzildeki cinlilerin hareketlerini izleyip alay etmek benim isim degildi.Onlardan beter duruma dustum.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Nice bataklıkta açan çiçekler var
nede gul bahçesinde diken olan çok
Rabbim istikamet üzere ayaklarımızı sabit kılsın amin
 
f471h Çevrimdışı

f471h

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Son cümle tekfircilikten kaçınmanın önemini gösteriyor. Allah'tan hepimizi doğru yola iletmesini ve affetmesini talep ediyorum.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum Ve Rahmetullah

Kişi önce ne ıstedıgı noktasında bılgı sahıbı olmalı kı; ıstıkamet uzere dogru bır sekılde yol alabılsın.

Muslumanlıgın dısındakıler, neden bu kadar ıstıkrarlı gorunuyor dunya ıslerınde hıc dusundukmu.
Cunku onlar, yanlıs bıldıklerı yolda dahı hep beraberler.Bizim muslumanların en buyuk eksıklıgı, bırlık olamamalarından kaynaklanmaktadır.
Eger bırlık olup hep bırlıkte yasayabılseydık. tam dusecegım dedıgın noktada bırı gelıp tutar kolundan daha cennete cok var derdi

Biz bu dunyada cennetı yasamaya gelmedık.Biz bu dunyaya ALLAH zulcelalı tasdık edıp onun emır ve yasaklarına uymakla emrolunduk.
Ama ALLAH zulcelal yınede bıze merhamet ettı ve dunyadakı rızkınızı da unutmayın dedı.Calısın cabalayın ve sıze bunun karsılıgında verdıklerımden ınsanlara yedırın ıcırin dedi.Bunu bız ne kadar tatbık edebılıyoruz.

Genelde sıtede genc kardesler cok, bır yol arayan ama o yolu kendınce buldugunu zanneden, daha sonrada bu yol yıne kendınce yanlıs dıyen bır cok genc..

Ben kendımden yola cıkayım kardesım.

Senın gıbı bende arayıslardaydım cok sey gordum butun cemaatlerı arastırdım.LAkın hep eksık bırseyler vardı.Oradan oraya oradan oraya en son bu boyle olmayacak dedım.DAha sonra herseyden sogudum ve bıraktım namazımı dahı kılamayacak bır duruma geldım.Bende unıversıte okuyordum vazgectım bıraktım.Cunku bır musluman ıcın universite ortamı cok tehlıkli idi herturlu haramı fıtne fesadı bır arada goruyorsun.
He okuyanlar varmı var onlarıda bır dersde goruyordun baska zaman sankı kayboluyorlardı.

Daha sonra aıle meselesıne gelınce Bizim aılelerımız atalarından gordugu dını ıle hareket ettıklerınden dolayı bızım dusuncelerımızle onların dusuncelerı her daım farklı ıdı.Cunku onlara gore islam namaz kılmak kuran okumak hacca gıtmek zekat vermek kurban kesmektı.

bunları fıılen yapmak kısaca.

Sen bunların ıcını doldurmaya baslayınca bu onların kalplerıne agır gelıyordu.Cunku hem bılmıyorlardı.Hemde etrafındakılerınden oyle gorduklerı ıcın reddedıyorlardı.Bastan bende kavga edıyordum sonra baktım kalplerı kırılıyor.Sert hareket etmeyı bıraktım yavas yavas bende gercek muslumanlıgı gorsunler dıye bırsey de demedım.Sonra duzeldı.Elhamdulıllah.


Kısaca senın yasadıklarını yasamayan genc cok nadırdır kardesım.

Sunu unutmayın arkadaslar.ALLAH zulcelal bızden Dost dogru bır kul olmamızı yanlızca ona ıbadet etmemızı ve emanet olan bu bedenı alıncaya kadar da onun ıcın mucadele etmemızı emredıyor.Bu bızım yasama amacımız.

Yasam mucadeleden ıbarettır.Bırseyler ıcın zaten mucadele edıyoruz yasamak ıcın ıyı olmak ıcın ne bıleyım hersey guzel olsun ıcın bırseyler ıcın mutlaka mucadele edıyoruz.İşte bunu ALLAH ıcın yapmamız gerekmekte.

Nesıd kısmına gelınce bende sever dınlerım ınsana moral verıyor lakın o ınsanların azmının artması ıcın yapılmıs bır ezgı dır.
Kuran,ın harekete gecıremedıgı ınsanı nesıd asla harekete gecırmez.zaten nesıd dınleyenlerın cogu bır muddet sonra bunu bırakmakta dınlememektedır.
Kuran ı cokca okuyun dıyoruz dıyorlar neden pekı.
O kuran kı ıcınde ınsanın derdıne care sıfalar bulunmakta.Herkezın yasadıgı seylerın cozum formulu bulunmakta.
Bu yuzden Kuran ı anlayarak ve gercekten yasamımıza tatbık ederek yasarsak hayatımızda sorun sıkıntı dıye bırsey asla kalmayacaktır.

Cihad kısmına gelınce:
Nedir cihad. ?_
Herseyı yaptık da bir cihad mı kaldı ?


İslamla yenı alakadar olmaya baslamıs ınsanlar gelıyor ben cıhada gıdecegım.!
Cihad nedir diye soruldugunda elıne sılah alıp bolca kafır oldurmek zannediyorlar ?
Bundan mucahıd degıl Mazlumlara dahı mermı atacak kadar zalım katıl cıkıyor.
Bunuda hepımız yakın zamanda cıkan ve sonra yok olmaya yuz tutmus harıcılerle gorduk.

Önce İSlama cok ıyı derece hakım olmak gereklı yasamın her alanındakı attıgın adım senı sehadete gotursun.

Bakın Arkadaslar Cihad ALLAH ıcın ALLAH yolunda malınla canınla verdıgın mucadelenın adıdır.
Bu dusman sana saldırdıgında sılahla da olur.Yetım garıban kımselere ettıgın yardımla da olur ınsanların ıyılıgı ıcın onlara ogut verıp ıslama davet ettıgınle de olur.Kısaca cihad ALLAH yolunda Mucadele etmektir.Bunun ıcınde İslamı imanı İSlamın gereklılıklerını cok ıyı bılmek lazım.

Rasulallah Bir sahabesını gonderse bır yere gıttıgı yerde ıslam devletı kurup gelırdı. Biz gercekten boyle bır muslumanmıyız kardesler.Bunun ıcın cabalayıp dıdınıyormuyuz.Gittigimize yerlerde bulundugumuz ortamlarda İSLAM DEVLETİ kuruluyormu.? Yoksa ortamdan ortama farklılık mı gosterıyoruz bukalemun gıbı bunları ıyıce tartıp gormemız lazım.

İşde bızım bocalamamızın %80 ı bundan dolayıdır.Cunku tam olarak Sahabe gıbı musluman olmayı secmıyoruz.Az bundan olsun azıcıkta bundan olsun dıyoruz.Boyle oluncada benım de bır donem bocalayıp dustugum gıbı dusuyoruz yerlere.

KArdesler bırde sunu unutmamalı kisilik olarak kendınızı ıyı ve ıyı ahlak uzere yetıstırın.İyi Ahlaklı guzel bır kımse olunca hayata bıraz daha pozıtıf bakıp sorunların ustesınden daha rahat bır sekılde gelındıgı barız acıktır.
Bir huzun dert gorunce buna sabredıp mukafat alınacagı unutulmamalı.
Rasulallah ve ashabı ne guzel ornektır bızlere.

Hep adaletle hukmeden omerın yanında sırtında un cuvalını ta 2 km oteye kendısıne sıtemde bulunan yetım sahıbı kadına tasıyan omerde olunmalı. O ona kızdımı hayır hatta kendı ellerı ıle corba yaptı yedırdı.ALLAH ondan Razı olsun..


Her sanıye nefes alıp yasıyorsak bu bızım ALLAH a yakınlasıp tum gunahlarımızdan arınmamız ıcın bır fırsattır.Dunya hayatı kendı gozlerımızle goruyoruz ıste ınsanı oyalagan aklını celen ve bızı ıbadetlerımızden ALLAH ı zıkretmekten alıkoymaya calısan bır ımtıhan yerıdır.
Dunyalık ınsanlar gıbı bu suse kapılıp kendınızı dertlendırmeyın kardeslerım.Biz Ahiretlik adamlarız bu dunya zaten yok olacak Ahiret yasamı ıse ebedı olarak bıze kalacaktır.

Nasıhatım once kendıme sonra kardeslerımedır.

ALLAH zulcelal Kalblerımızı canımızı ehlımızı tum herseyımızı İslam uzere sabıt kılsın.
Cehennem azabından bızlerı muhafaza eylesın.
Ve dogru yoldan asla bızlerı ayırmasın. amin.
 
H Çevrimdışı

Horasani

اعيدوا إلى الحق سلطانه
İslam-TR Üyesi
Seytanlar ben zillete dusmeden once insan kiliginda geziyordu elimden geleni yaptim ama onlari taslamakda aciz kaldim.benim derdim de buydu niye aciz kalayim .sonra o seytanlar bana musallat olup benimle yasamaya beni saptirmaya basladilar baslarda kendimi hakli buluyordum ofkem nefretim beni ayakta tutuyordu. Ama sonra ailemle iliski mi cok assalik duruma dusrdum.Allah bana bir yil sonraki ramazanda tekrar firsat verdi de onlarin ayaklarini optum. Ama bu sefer de ailemin ve cevremin yanlislari beni yine hataya dusurdu.yine bir yil sonra bu ramazanda mevsim bir anda dondu.Simdi beni saptiran o seytanlar seviniyor hepsini duyuyorum.Allah beni cok uyardi.onlari buraya yazamam.ama hala hakli oldugumu dusundugum bir yerlere tutunup bunu yaziyorum aslinda yazmayi da istemiyordum ama su aglayip duran buyumeyen kendini tanimayan cocugu birileri duysun.swytanlardan baska konustugum kimsw yok.benim gibi olup burayi takip edenler varsa onlar kendine ne cikarirsa.tum sucu da buraya atip burasi beni saptirdi demiyorum..ben kendimi burada oyaladim.en son aktif oldugum yerde burasi oldugu icin bunlari buraya yazdim.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Seytanlar ben zillete dusmeden once insan kiliginda geziyordu elimden geleni yaptim ama onlari taslamakda aciz kaldim.benim derdim de buydu niye aciz kalayim .sonra o seytanlar bana musallat olup benimle yasamaya beni saptirmaya basladilar baslarda kendimi hakli buluyordum ofkem nefretim beni ayakta tutuyordu. Ama sonra ailemle iliski mi cok assalik duruma dusrdum.Allah bana bir yil sonraki ramazanda tekrar firsat verdi de onlarin ayaklarini optum. Ama bu sefer de ailemin ve cevremin yanlislari beni yine hataya dusurdu.yine bir yil sonra bu ramazanda mevsim bir anda dondu.Simdi beni saptiran o seytanlar seviniyor hepsini duyuyorum.Allah beni cok uyardi.onlari buraya yazamam.ama hala hakli oldugumu dusundugum bir yerlere tutunup bunu yaziyorum aslinda yazmayi da istemiyordum ama su aglayip duran buyumeyen kendini tanimayan cocugu birileri duysun.swytanlardan baska konustugum kimsw yok.benim gibi olup burayi takip edenler varsa onlar kendine ne cikarirsa.tum sucu da buraya atip burasi beni saptirdi demiyorum..ben kendimi burada oyaladim.en son aktif oldugum yerde burasi oldugu icin bunlari buraya yazdim.

Hersey zamanla duzelır kardesım o duydugun sesler her ınsanda var eger seytan tamamen amacına ulasmıs olsaydı bu tarz vesveselerle mesgul olmayacaktın.

Sana tavsıyem quran mealını oku ve senden daha asagı kımselerı gor onlara bak ve gercekten ALLAH ın varlıgından bıle bı haber olan ınsanları bır dusun.

Sen en azından tevbe edıp kendını dogru yola sevkedecek bır duruma gelebılırsın. Ya onlar ya islamı yasadıgını zannedıp zılletın ıcınde yuzenler ALLAH a bılmeden de olsa sırk kosanlar.

En azından ALLAH swt. sana bır fırsat sunmus yıne kı dogru bıldıgın kımselerden yardım ıstıyorsun.
Biz insanlara Quran ve sunnetı tavsıye ederek yardımcı olabılırız.

Herkez hata yapıyor yapacagızda gerceklerı bı anda kımse bulup farkına varmaz.Burada onemlı olan o hatadan ders cıkarıp bır daha ıslememek uzere uzak durmaktır.

İçim daraldıgında dınledıgım ve faydasını gordugum bır sohbettır. Dinlemenı tavsıye ederım.

 
R Çevrimdışı

Rabbinizi Sevin

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim benimde başımdan bir çok şey geçti. Anlattıklarına benzer. O zamanları şimdi düşünüyorum da sanırım Kibir yaptık. Yüce Allahım affetsin hepimizi.
 
D Çevrimdışı

Deniz

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Seytanlar ben zillete dusmeden once insan kiliginda geziyordu elimden geleni yaptim ama onlari taslamakda aciz kaldim.benim derdim de buydu niye aciz kalayim .sonra o seytanlar bana musallat olup benimle yasamaya beni saptirmaya basladilar baslarda kendimi hakli buluyordum ofkem nefretim beni ayakta tutuyordu. Ama sonra ailemle iliski mi cok assalik duruma dusrdum.Allah bana bir yil sonraki ramazanda tekrar firsat verdi de onlarin ayaklarini optum. Ama bu sefer de ailemin ve cevremin yanlislari beni yine hataya dusurdu.yine bir yil sonra bu ramazanda mevsim bir anda dondu.Simdi beni saptiran o seytanlar seviniyor hepsini duyuyorum.Allah beni cok uyardi.onlari buraya yazamam.ama hala hakli oldugumu dusundugum bir yerlere tutunup bunu yaziyorum aslinda yazmayi da istemiyordum ama su aglayip duran buyumeyen kendini tanimayan cocugu birileri duysun.swytanlardan baska konustugum kimsw yok.benim gibi olup burayi takip edenler varsa onlar kendine ne cikarirsa.tum sucu da buraya atip burasi beni saptirdi demiyorum..ben kendimi burada oyaladim.en son aktif oldugum yerde burasi oldugu icin bunlari buraya yazdim.

Es selamu aleykum kardeşim. Şeytanın seslerini duyuyorum derken, vesvese mi yoksa gerçekten mi duyuyorsun anlayamadım ama her iki şekilde de rukye tavsiye ederim. Bazen insan tek başına mücadele edemiyor bu azgınlarla, bunun için bu işleri bilen birilerini araştır.

Allah yardımcın olsun.
 
Üst Ana Sayfa Alt