Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

KUYTUL HOCANIN FİKRİ DEĞİŞMİŞ (mi ?)

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Hiç fikri de değişmemiş, aksine eski sapık düşüncesini daha bir azimle savunuyor!

Şehidlere "Telef oluyorlar" demek, "Fethullah Gülen" sapıklığının bir başka versiyonudur! Lafı eveleyip geveliyor, saçma sapan alakasız konuşuyor! Irzına geçilen Suriyeli muslumanlar diye bir derdi ve gündemi olmayan zır câhil!
Sen hangi cihadı savundun bu güne kadar?

"Onlar Cihad etmek isteselerdi hazırlık görürlerdi ...." (Tevbe 46)
 
ي Çevrimdışı

يَعْقِلُونَ

Üye
İslam-TR Üyesi
Şu, sorulması gereken bir soru: Neden Suudi Arabistan değil de Suriye? Suriye antidemokratik de Suudi Arabistan çok mu demokratik?
 
E Çevrimdışı

ebu ûmeyr

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Herşeyi bilen adam (pardon Allame !!!!!) yine meydanda,desteksis desteksiz. ...... la hawle wela kuwete illa billah.
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şu, sorulması gereken bir soru: Neden Suudi Arabistan değil de Suriye? Suriye antidemokratik de Suudi Arabistan çok mu demokratik?

Çünkü suudi arabistanda ayaklanma falan olmaz adamların aile servetleri trilyon dolarla ölçülüyor aç kalan biraz kafasını kaldırırsa ya kafası kesilir ya da besiye çekilir . Kuveyt BAE falanda aynı sınıfta hatta onlarda refah derecesi daha da yüksek . Şu anda ABD ile barışık islam modeli ile TC ye para akışı da bu sebebden sayılabilir . Gerçi gülenciler bu olayı el altından mehdi bereketi falan diye anlatıyorlar ama ... Bir de o üllkeler kuytulun dediği gibi direk ABD koruması altında Saddam Kuveyte dalınca kafasına topluca binildiydi . Kuveytten kime ne lan minicik bi şehir ! Ama işte petrol ....
 
toprak56 Çevrimdışı

toprak56

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN. KUYTUL HOCA DİYE BAŞLIK ATTIM. SEVDİĞİMDEN DOLAYI DEĞİL, ÜNVAN NOKTASINDA KENDİSİNE BÖYLE SESLENİLDİĞİ İÇİN YAZDIM.
VESSELAM ;)
 
Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Site yöneticilerine söyleyelim bi anket yapsınlar; Muhammed Yusuf'la Tarkan'ı birleştirsek ortaya ne çıkar?

Nasıl hoşuna gitti mi?


Ortaya çok komik bir tablo çıkacağı kesin. Bir yanda Cihad'a sevdalı ve hasret bir yürek diğer yanda orda burda hırlayan cinsi sapık.
 
A Çevrimdışı

AbuAssadullah

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Yahu insan Allah'tan korkar. Bu ne biçim konuşmalar... Alimler hakkında ileri geri konuşacağınıza önce; bir konuşmada İslami ölçü nedir, adap nedir, adaplı konuşmak nedir bunları öğrenin hele... Hangi donanıma sahipsiniz ki kendinizi son söz söyleyici, nokta koyucu, işte o kadar deyici görerek lafınızı 'vesselam' ile bitiriyorsunuz! Haklarında dalga geçerek konuştuğunuz insanlar, hayatlarını İslam'a adamış insanlar; kimsenin kalbini yarıp bakmış değilim, gözükeni söylüyorum yalnızca. Elbet her şeyin en doğrusunu Allah bilir. Eskilerin dediği gibi, kıymet bilmeyene kıymet yetmez. Ve bir hocanın dediği gibi, kıymet bilmeyene kıymet verilmez. Kıymet bilelim ki, kıymetimiz olsun. Ve Allah aşkına bir Müslümana yakışır şekilde konuşalım. Allah'a emanet olunuz.
Assalamu aleykum,
Sana cogu dediginde katiliyorum. Müsluman biri, baskasini elestiricekse edeble, abartmadan elestirmesi gerekiyor. Öyle yaktim/ Yiktim ile bi yere varamicaz. Pek de fazla ise yaramaz. Elestiri yaparken kendi hisslerimize kapilip, asiriya gitmemeyi ögrenmemiz lazim muhakkak. Burada sana katiliyorum.

Katilmadigim konu su:
Ben bi Cahil olarak bile, önümde Mücahitleri/ Sehitleri kötüleyen (Laf atan) varsa veyahut cihadi elestirirse ve cihada gitmeme nasihati verirse, ona karsi cikarim. O Adam kim olursa olsun. isterse babam olsun, isterse Alim, hic farketmez! Tabi bunu yaparkende, yukarda belirtigim gibi asiriya/ haddimi asmamaya özen gösteririm.
 
A Çevrimdışı

AbuAssadullah

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Değerli kardeşim... Önce iyi anlamak gerek. Alparslan hoca cihad'a mı karşı çıkıyor. Ben, Alparslan hocanın yakınında bir kimse değilim, körü körüne de savunuyor değilim. Kendisini ilgi ve alaka ile oldukça uzaktan, ancak kalbi olarak pek yakından takip ediyorum, başka hocalarımızı takip ettiğim gibi. Kendisinin cihad ile ilgili duruşu çok nettir kanaatimce. Cihad'tan kaçmayı, cihad'ı düşünmemeyi, önemsememeyi ortaya koyan bir görüşüne de rastlamış değilim; hatta tersine cihad düşüncesi oldukça hakimdir. Kendisinin ortaya koyduğu, peygamberi bir hareket metodudur. Peygamber efendimiz de (S.A.V.) beklemedi mi güç kazanmak için, sabretmedi mi tüm aşağılanmalara rağmen, göç etmek durumunda kalmadı mı... Demek, her şeyin bir yolu yordamı, bir zamanı var. Bu yolu yordamı, neyin ne zaman yapılmasının icap ettiğini de, Kuran'dan, Efendimizden, sahabeden öğreneceğiz elbet. Alparslan hoca da bunları kastederek yapılanları pek doğru bulmuyor, bu şekilde bir 'cihad'ın Müslümanlara güç kaybettireceğini düşünüyor ve birtakım oyunlarla Müslümanlara güç kaybettirilebileceğini, bu bakımdan uyanık olmak gerektiğini vurguluyor. Değerli kardeşim... Cihad'ın da bir temeli yok mudur? Bir ön hazırlığı yok mudur? Temelsiz, eğitimsiz, ön hazırlıksız bir 'cihad' ancak kafirin işine yarar. Bu sayede birçok samimi Müslümandan kurtulurlar. Ayrıca böylesi bir cihad anlayışı sistemi değiştirmeye de yetmez. Tabii biz, cihad'ın bir yönünü konuşuyoruz... Allah yolunda cihad'ın birçok şekli var. Ancak konuştuğumuz meseleye dair cihad, Allah'ın egemenliği yeryüzünde hakim olsun diye yapılır. Allah'ın yasaları hakim olsun diye. Bunun olabilmesi için de, toplumun ciddi bir eğitimden geçmesi, yüksek bir şuura kavuşması gerekir. Bu eksiklerle yapılan 'cihad' amacına kavuşamayacaktır. Böyle olunca da yeni 'cihad' için hazırlanmak gerekecektir. Ama bu yeni hazırlık, hem insan kayıpları hem ekonomik kayıplar hem de psikolojik yıpranmalarla daha zor şartlarda başlayacaktır. Elbet Allah zorlukları kolaylaştırdıktan sonra, her şey kolay olur. Ancak Allah kolaylaştırabilir diye, biz taktik ve stratejiyi bir kenara atamayız. Bu taktik ve strateji muhakkak Kuran ve sünnetten beslenecektir. İşte tüm bu sebeplerle hepimize görevler düşmektedir, önce kendimizi Kuran ve sünnete göre inşa etmeli, sonra da böyle şuurlu bir çoğunluğu, toplumu inşa etmeliyiz Allah'ın yardımıyla. Tebliğ etmeliyiz, Allah'ın hakkını savunmalıyız, şuurlu ve sağlam Kuran talebeleri, hocalar yetiştirmeliyiz, küfre karşı mücadele etmeliyiz... Yani terlemeliyiz, emek vermeliyiz... Allah yar ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile.
Eyvallah akhi, ama göz ardi edilmemesi gereken bisey var burda.
Fard ul ayn cihadinda, yani Kafirler hücüm edince baska Fardul kifaya Cihadda baska... bunlarin arasindaki farklari bildigini hesap ediyorum.
Ikincisi, Alparslan hocanin jihad ve mücahidler konusunda zayif buluyorum. Niyesine gelince...
su videoyu bilirsin galiba?
Usame bin Ladin gercegi ve Amerika Teröristi - YouTube
Al Kaidayi/ sheikh Usameyi bilmeyen birini nasil bu konuda (cihad) konusunda güvenebilirim?
Sheikh Usame Afghanistanda, Somalia ve Kosovada ne yaptigini bilmiyorsa, bu konuda konusmasa onun icin daha hayirli olur kanaatimce, ki onun gibi "arkasinda baya cemaat" toplayan biri, nasil olurda "Usameyi hic yasadi mi bilmiyorum" diyebiliyor... Bu konusmada Mücahidler hakkinda cok bilgisiz oldugunu belli oluyor... Zira Shahid (insallah) Usame hakkinda konustugu zaman biraz daha saygili konusursa daha iyi eder. Ben Sahsen, bu konular yüzünden ondan sogudum, ve onun derslerini dinlememeye basladim.

ücünsü, tabi mücahidler hakkinda fazla bilgisi olmadigindan dolayi, süriyede ne olup bittiginden haberi yok anlasilan. Ki Ordaki Müslumanlar Hazirliksiz falan degiller orda, tam tersine, kafirler bile Süriyedeki Mücahidlerin gücünden korkuyorlar. Sadece Süriye icin degil, Alparslan Hoca Mücahidlerin taktigini hic anlamamis, veya onlarin ne yapmak istediklerini hic duymamisa benziyor. Sheikh usame olsun, Scheikh Zawahiri olsun, ilk önce neyi hedefledikleri ben bile duydum/ okudum. Ne oldugunu biliyorsunuzdur, ama kisaca yaziyim:
Düsman Kafirler Finansal gücüne güveniyor -> Hedef onlari ekonomisini baltalamak (bkz. Amerika para yüzünden Irak/ Afghanistandan cekildi/ cekiliyor)... Mücahidlerin taktiksiz jihad yaptigini soyleyen kisi, bu konuda bilgi sahibi olmadigini gösterir kanaatimce...
 
Kafkasyali Çevrimdışı

Kafkasyali

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Değerli kardeşim... Önce iyi anlamak gerek. Alparslan hoca cihad'a mı karşı çıkıyor. Ben, Alparslan hocanın yakınında bir kimse değilim, körü körüne de savunuyor değilim. Kendisini ilgi ve alaka ile oldukça uzaktan, ancak kalbi olarak pek yakından takip ediyorum, başka hocalarımızı takip ettiğim gibi. Kendisinin cihad ile ilgili duruşu çok nettir kanaatimce. Cihad'tan kaçmayı, cihad'ı düşünmemeyi, önemsememeyi ortaya koyan bir görüşüne de rastlamış değilim; hatta tersine cihad düşüncesi oldukça hakimdir. Kendisinin ortaya koyduğu, peygamberi bir hareket metodudur. Peygamber efendimiz de (S.A.V.) beklemedi mi güç kazanmak için, sabretmedi mi tüm aşağılanmalara rağmen, göç etmek durumunda kalmadı mı... Demek, her şeyin bir yolu yordamı, bir zamanı var. Bu yolu yordamı, neyin ne zaman yapılmasının icap ettiğini de, Kuran'dan, Efendimizden, sahabeden öğreneceğiz elbet. Alparslan hoca da bunları kastederek yapılanları pek doğru bulmuyor, bu şekilde bir 'cihad'ın Müslümanlara güç kaybettireceğini düşünüyor ve birtakım oyunlarla Müslümanlara güç kaybettirilebileceğini, bu bakımdan uyanık olmak gerektiğini vurguluyor. Değerli kardeşim... Cihad'ın da bir temeli yok mudur? Bir ön hazırlığı yok mudur? Temelsiz, eğitimsiz, ön hazırlıksız bir 'cihad' ancak kafirin işine yarar. Bu sayede birçok samimi Müslümandan kurtulurlar. Ayrıca böylesi bir cihad anlayışı sistemi değiştirmeye de yetmez. Tabii biz, cihad'ın bir yönünü konuşuyoruz... Allah yolunda cihad'ın birçok şekli var. Ancak konuştuğumuz meseleye dair cihad, Allah'ın egemenliği yeryüzünde hakim olsun diye yapılır. Allah'ın yasaları hakim olsun diye. Bunun olabilmesi için de, toplumun ciddi bir eğitimden geçmesi, yüksek bir şuura kavuşması gerekir. Bu eksiklerle yapılan 'cihad' amacına kavuşamayacaktır. Böyle olunca da yeni 'cihad' için hazırlanmak gerekecektir. Ama bu yeni hazırlık, hem insan kayıpları hem ekonomik kayıplar hem de psikolojik yıpranmalarla daha zor şartlarda başlayacaktır. Elbet Allah zorlukları kolaylaştırdıktan sonra, her şey kolay olur. Ancak Allah kolaylaştırabilir diye, biz taktik ve stratejiyi bir kenara atamayız. Bu taktik ve strateji muhakkak Kuran ve sünnetten beslenecektir. İşte tüm bu sebeplerle hepimize görevler düşmektedir, önce kendimizi Kuran ve sünnete göre inşa etmeli, sonra da böyle şuurlu bir çoğunluğu, toplumu inşa etmeliyiz Allah'ın yardımıyla. Tebliğ etmeliyiz, Allah'ın hakkını savunmalıyız, şuurlu ve sağlam Kuran talebeleri, hocalar yetiştirmeliyiz, küfre karşı mücadele etmeliyiz... Yani terlemeliyiz, emek vermeliyiz... Allah yar ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile.


Selamun aleykum.Öncelikle Alparslan kuytul denen insanla ilgili bir şey söylemek isterim.Bu insanın doğru dürüst ilmi bile yok ne zaman videolarını izlesem hep siyasetten konuşuyor ne bilim falan ülke falan şeyi yapsa filan olur diye bir şeyler zırvalıyor adam aklına ne gelse konuşuyor.Kardeşim Kuran ve Sünnet diyorsunda eyvallah ama adamın Kuran ve Sünnetden anladığı yok ki hep kafasından atıp tutuyor.Kardeşim Küresel Cihad başladığında müslümanlar kafirlerle kıyaslandığında çok zayıfdılar maddi imkanları çok kısıtlı idi neredeyse yok derecesinde idi ama Allah(s.v.t)ın yardımı ile imanları ve azimleri ile bu günlere geldiler.Şimdi bak bakalım dünya haritasına İslamın ve Cihadın ulaşmadığı bir yer varmı?Bütün bu ilerileyişler Allahın(s.v.t) yardımı ve doğru yolda yürüdükleri için gerçekleşdi yoksa zayıfız güçlenelim lafarıyla olmadı.
 
A Çevrimdışı

AbuAssadullah

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Az çok bir şeyler biliyoruz, bilmediğimizi de öğrenmeye çabalıyoruz, araştırıyoruz... Ama sizler öyle bir konuşuyorsunuz ki 'allame' olmuşsunuz maşaAllah. Kardeşim, demek ki alimler anlamıyor bu işlerden; cihad nedir, kaça ayrılır, nasıl olmalıdır... Bildikleri yok. En iyisi biz burada yapılanalım. Baksana en iyi bilen bizleriz, kurtarırsak biz kurtarırız ümmeti, başka kimseden fayda yok...! Bahsettiğin taktik akla zor gelecek, öyle aman aman bir taktik, hedef gibi gözükmüyor. Üçümüz de burada birleşip bir şeyleri baltalamak için yola çıkarız, ama o balta çok kalmaz elimizde. Herkes, böyle atraksiyonlu işlere bayılıyor, böyle meseleler üzerine konuşmaya doyamıyor ama nefsimizle olan cihadımız ne alemde desek, pek çıt çıkmaz kimseden... Namaz kılmayan, oruç tutmayan kimseler bile söz konusu 'cihad' olunca öne atılıyorlar. Ve madem bu 'cihad' düşüncesinde bu kadar keskinsiniz, kararlısınız, kendinizden eminsiniz, bilginize de güveniyorsunuz... Neden buradasınız? Neyi bekliyorsunuz?
Estagfurullah, Ben Kim allame kim... Ben Alim değilim elbet, ama büyük Alimleri takip ederim... Yani diyecegim bu ki, hangi Alim Alparslan Kuytul'un görüşünde(?)...
Su an benim bildigim, "gidebilen" Suriye'ye cihada gitmesin diyen alim yok...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J5yoqGSnVdg
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9EKEhybx864
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FQ-4QRfQ9yM
http://www.youtube.com/watch?v=2c3OQYDgGMc
http://www.incanews.com/son-dakika/1367/yemenli-alimlerden-suriyede-cihada-destek-cagrisi
http://www.tevhidigenc.com/2013-01-...070-karadavi-den-suriye-de-cihat-çağrısı.html
http://timeturk.com/m/haber.asp?id=680175

sordugun son soruyu, herkes kendine cevaplasın, ki burayı, sadece Müslümanlar takip etmiyordur... Bidaha da oyle tuzak sorular sorma lütfen... Bide oyle bisey var, cihada gitmek/ gitmemem başka, onları cihad gitmemeye teşvik etmek baska (misal bi konuşmasında bu savaşta ölmeniz caiz degil diyor).

Bide Alparslan Kuytul diyor ki, süriyede Hizmet H´si yok, Cemaatin C´yok falan, nasil gelicek Seriat...

Adama demezler mi o zaman, türkiyede her türlü cesit cesit cemaat var, Misirda Ihvanlar var... Nerde orda Seriat?
Kim Seriatta daha yakin, Süriye mi, Türkiye mi?
Cihadsiz, sadece "hizmetle/ Cemaatle" cihad gelicegni saniyor Alparslan Kuytul, ama Cihad ve Hizmet (yani Da3wa) birlikte yürütülmesi lazim, aynen Süriyedeki Mücahidlerin yaptigi gibi. Bi yandan Silahli Cihad, bi yandanda Halka her türlü yardim.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt