Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

Strangers Çevrimdışı

Strangers

Şam Bir Sabır Kalesi Oldu...
İslam-TR Üyesi
IMG_20170827_102758.jpg


"...ve daha fazla cürüm Amerika tarafından işlenirse, daha fazla Mücahid bununla savaşmak için toplanır."

-Imam Anwar al Awlaki RH
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebuzer el Gifari ve Bilal Habeşi hazretleri... Bir defasında bir konuda tartışıyorlar. Tartışma esnasında Hz.Ebuzer, Bilal Habeşi Hazretlerine sus! "Kara Kadının Oğlu" diye hitap ediyor. Malumunuz Bilal Habeşi Hazretleri zenci (siyahi) dir. Habeş ırkına mensuptur. Arap'da değildir. Bunun üzerine Bilal Habeşi (r.a) önüne bakar ve mahcup bir şekilde Resulullah (sav) giderek Hz.Ebuzer'i şikayet eder. Evet kardeşliği tesis etmek, insanlar arası adaleti, eşitliği, hürriyeti sağlamak üzere gelmiş olan dinin Peygamberi Hz.Muhammed (sav) Hz.Ebuzer'e uyarısı ise şudur: “Sende cahiliye kırıntıları görüyorum.”

Bu olay üzerine Resulullah Ebu Zer'e derki; ya Ebu Zer! derhal git ve Bilal'den özür dile ve onunla barış! Allah Resulü (sav) öyle bir cevap veriyor ki bu cevap hem nesiller boyu tüm insanlığa ibret oluyor hem de Ebuzer'i kendine getiriyordu. Bu cevaptan sonra Hz.Ebuzer gidip Bilal Habeşi (r.a) ’nin evinin kapısının önüne yatıyor ve “Bilal bu kafamı çiğnemeden ben bu kapının eşiğinden kalkmam” diyordu. Ta ki Bilal Habeşi (r.a) Ebuzer (r.a) ’i affedene kadar...
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Değerli Âlim İbn Useymin rahimehullah

"Nice insan günah işledikten sonra günahlarından dönüp tövbe istiğfar ederler ve tövbe'den önceki halinden daha hayırlı olmuşlardır. "

El-Kavl-ul Mufid s,3/178


FB_IMG_1504448127388.jpg
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Imam Ebu Hanife bir meselenin içinden çıkamadığı zaman arkadaşlarına: bu durum, yaptığım bir günah sebebiyledir dermiş ve bundan istiğfar edermiş. Bazen de kalkar namaz kılarmış, böylece bu mesele ona kolaylaşırmış. Bu durum Fudeyl b. Iyad'a anlatılınca hıçkıra hıçkıra ağlamış ve demiş ki:
O, günahı az olduğu için bunu hissediyordu, günahı çok olanlar bunu asla anlamazlar".

Molla Aliyyul Kari, Tabakatu'l-Hanefiyye, II, 487


Ya bizz!! subhanAllah ... Günahlardan dolayı imanın tadı alamaz olmuşuz :(
 
M Çevrimdışı

Muzammil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hasan el-Basrî (rahimehullah) dedi ki:

أرى رجالا ولا أرى عقولا، أسمع أصواتا ولا أرى أنيسا، أخصب ألسنة وأجدب قلوبا

"İnsanlar görüyorum ama akıl göremiyorum. Sesler duyuyorum, ama konuşacak birisini bulamıyorum. Dilleri güzel, ama kalpleri boş"

İbn Ebi'd-Dunya, el-Ukubat 288
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İmam Şafi, Bağdad’a girdiği gün, ilk işi Ebu Hanife’nin kabrini ziyaret etmek olmuştu. Sabah namazında o makamda bulunmuş, namazda Kunutları okumamıştı.

Halbuki kendisi sabah namazında kunut duasının okunmasını söylerdi. "Neden sabah namazında kunut duası okumadığı" sorulduğunda,

"Ben İmam Ebu Hanife’nin söylemediği şeyi yapmaktan utandım. Bu sebeple böyle davrandım.” demiştir.

(İmam-ı Şarani, el-Uhudü’l-Kübra, Bedir Yayınevi, s. 764-765)
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
'Her nefis ölümü tadacaktır.' Ayetini bankalara ve makam koltuklarına yazılmalı. Tabutlara ve mezarlıklara değil.."

İlber Ortaylı
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abdullah İbn Mes'ud (radıyAllahu anh) der ki:

"Sahabe, kalp yönünden ümmetin en iyisi, ilim bakımından en derini ve insanların en külfetsizi idi. Siz alimleri çok, hatipleri az olan bir devirde yaşıyorsunuz. Sizden sonra alimleri az, hatipleri çok olan bir zaman gelecektir. Kimin ilmi çok, konuşması da az olursa o memduhtur; her türlü övgü ve takdire layıktır. İlmi az olduğu halde çok konuşan kimse ise mezmumdur; yerli yersiz konuştuğu için yerilmeye layıktır."

[İbn Receb el-Hanbelî, Fadlu İlmi's-Selef ala İlmi'Halef, s. 41]
 
Üst Ana Sayfa Alt