Çözüldü 11 Eylül Eylemi Hakkında Şüphelerime Cevap Var mıdır?

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
11 eylülde kaçırılan uçakların içinde müslüman dahi varmış bunu nasıl açıklıyorsunuz başka bir ülkeye seyahat eden bir müslümanda ölmek zorunda kalmış uçağın içinde
kuledeki sivilleri anladım fakat
uçaktaki bambaşka yerden gelen farklı insanlar da öldü

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
11 eylülde kaçırılan uçakların içinde müslüman dahi varmış bunu nasıl açıklıyorsunuz başka bir ülkeye seyahat eden bir müslümanda ölmek zorunda kalmış uçağın içinde
kuledeki sivilleri anladım fakat
uçaktaki bambaşka yerden gelen farklı insanlar da öldü

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
usame zerkavi için şehit demiyor muydu zerkavi haricilerden değil mi? usamede zerkaviyi çokca uyarıyor bildiğim kadarıyla ayrıca 11 eylülde uçakta siviller ve müslümanlar vardı buna dair bir cevap göremedim

Abdulmuizz Fida

Admin
Doğru yazılışın "maşâallah"olduğunu söyleyen hocalar var.
Dakika:3:40

Hangi yazılışı tercih etmeliyiz?
Kardeşim arabca tesbih veya genel olarak kelimeleri latince harflerle Türkçe tam olarak yazmak mümkün değildir. Kişilerin ^ verdiği anlama göre yazım da değişebilir. Benim anlayışıma göre en yakın yazımı yazıyorum ama bu konuda ısrarlı ve iddialı da değilim.
مَا شَاءَ اللّٰهُ
Mâ şâe Êllâh

Abdulmuizz Fida

Admin
usame zerkavi için şehit demiyor muydu zerkavi haricilerden değil mi? usamede zerkaviyi çokca uyarıyor bildiğim kadarıyla ayrıca 11 eylülde uçakta siviller ve müslümanlar vardı buna dair bir cevap göremedim
Usame bin Laden de şehid, Ebu Musab ez Zerkavi de şehiddir. İkisi de ehl-i sunnet itikadı üzeredir. Sapkın şirk işleyen kabirperest sofilerin Abdulkadir Ceylani', Cuneyd-i Bağdadi gibi zuhd ehlini kendileri gibi sanmaları ancak kendi husn-u zanlarıdır, safsatalarıdır. Bunun gibi haricilerin Zerkavi'yi veya Usame'yi kendilerine önder bilmeleri bu şehidleri lekeleyemez, itikadlarını zedeleyemez.

OPERASYON SIRASINDA SİVİL HALKIN ÖLMESİ

T Çevrimdışı

talebejgct

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Usame bin Laden de şehid, Ebu Musab ez Zerkavi de şehiddir. İkisi de ehl-i sunnet itikadı üzeredir. Sapkın şirk işleyen kabirperest sofilerin Abdulkadir Ceylani', Cuneyd-i Bağdadi gibi zuhd ehlini kendileri gibi sanmaları ancak kendi husn-u zanlarıdır, safsatalarıdır. Bunun gibi haricilerin Zerkavi'yi veya Usame'yi kendilerine önder bilmeleri bu şehidleri lekeleyemez, itikadlarını zedeleyemez.

Tamamda onların Müslüman olup olmaması bizi alakadar edermi Yahudi olsunlar bizi ilgilendirmez ben şahsen Seyyid kutup şu bu kimsenin şirki ile uğraşmam çünkü onların akideleri yaygın değil şirkse bile kendileri sadece ünlü ha örnek şahı nakşi vb kişiler ayrı onların meddet umma vs var onlara derim hocam sizce

Abdulmuizz Fida

Admin
Tamamda onların Müslüman olup olmaması bizi alakadar edermi Yahudi olsunlar bizi ilgilendirmez ben şahsen Seyyid kutup şu bu kimsenin şirki ile uğraşmam çünkü onların akideleri yaygın değil şirkse bile kendileri sadece ünlü ha
Ne diyorsun, kimden neyden bahsediyorsun cümlelerin yetersiz ve kapalı?
Kimlerin akideleri seni ilgilendiriyor veya ilgilendirmiyor?

"
örnek şahı nakşi vb kişiler ayrı onların meddet umma vs var onlara derim hocam sizce" Ne anlamam gerekiyor burada? Ne dersin bana anlaşılmıyor?

T Çevrimdışı

talebejgct

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ne diyorsun, kimden neyden bahsediyorsun cümlelerin yetersiz ve kapalı?
Kimlerin akideleri seni ilgilendiriyor veya ilgilendirmiyor?

"
örnek şahı nakşi vb kişiler ayrı onların meddet umma vs var onlara derim hocam sizce" Ne anlamam gerekiyor burada? Ne dersin bana anlaşılmıyor?
Şunu diyorum bizene geçmişte ölen insanların cennetlik mi cehennemlik mi kafirmi müşrik mi müslümanmı yapılan icraatleri örnek Firavun, peki, önce gelenlerin halleri ne olacak dedi Musa, onlara ait bilgi de dedi, Rabbimin katındadır, yazılmıştır; ne yanılır Rabbim, ne unutur

İmam Ebu Hanif Çevrimdışı

İmam Ebu Hanif

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim kitaplar yazılmış sözler söylenmiş cihadi alimlerden okuyunn mücahidlerden okuyan.

İmam Ebu Hanif Çevrimdışı

İmam Ebu Hanif

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu zamanda hala aktif satılan kitaplar çok merak eden arkadaşlar alıp okuyun usame nin de var zerkavi nin de

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi

doğru diyorsun ama zerkavi bu haricilerin başı değil mi zaten bu amerikanın kurduğu örgüte liderlik eden değil mi zerkavi müslüman ülkelerde müslümanlara karşı eylem yaptığı için usame zerkaviyi eleştiriyordu şuanki haricilerden ne farkı var ki zerkavinin bilmiyorum

Abdulmuizz Fida

Admin
doğru diyorsun ama zerkavi bu haricilerin başı değil mi zaten bu amerikanın kurduğu örgüte liderlik eden değil mi zerkavi müslüman ülkelerde müslümanlara karşı eylem yaptığı için usame zerkaviyi eleştiriyordu şuanki haricilerden ne farkı var ki zerkavinin bilmiyorum
Boş konuşuyorsun, düşünerek konuşmayı dene. Zerkavi, Usame tarafından önce (1999) Ürdün daha sonra Irak savaşına organize için (Irak el Kaidesi - "Tanzim El Kaidetul Cihad fi Bilad er Rafideyn") gönderiliyor ve görevini yerine getiriyor. 2006 'da şehid olana kadar da öyle kalıyor. Harici diyerek Işid'i kastediyorsun sanırım ki o da 2013 de kuruluyor.
Bilmiyorum el kaide'ye, mucahidlere genel olarak mı harici diyorsun? Eğer öyle ise durumun daha vahim!
"şu anki hariciler" diyerek kimleri kastediyorsun?

alparslan26 Çevrimdışı

alparslan26

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim
İslam-TR Üyesi
@Abdulmuizz Fida Selamın aleyküm akhi, ben sormak istiyorum Bağdadi'de Şehid midir, Yani Hariciler şehid olabilir mi veya Aşırı Tekfir Hastaları. Böyle bir potansiyel var mı. Harici konusu açılmışken sorayım.

Son düzenleme:
Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Abdullah Yolcu’nun bu konuda bir konuşması vardı yanlış hatırlamıyorsam, eleştiri sebebi farklı, haricilikten değil. Öldürülmesi haram olanlar düşmanla karıştığı zaman müslümanlar bu düşmanı hedef alarak saldırabilir mi, saldıramaz mı meselesi var fıkıhta. Zerkavi (rh), çoğunluk öldürülmesi haram olanlardan oluşur içlerinde sadece bir tane düşman olsa bile saldırmaya cevaz veriyordu, eleştiri sebebi buydu, Allahu alem, yanlış hatırlıyor da olabilirim, hocanın açıklamasını yıllar önce dinlemiştim, aklımda öyle kalmış. Ben de savaşmayan ve savaşa fiili destek olmayan sivillerin öldürülmesine karşıyım ama mesela İmam Serahsi diyor ki:

Düşmanın Suyunu Kesmek, Kalelerine Karşı Mancınık Dikmek Ve Kalelerini Yakmak​

2855- Müslümanların düşman kalelerini ateşle yakmak, içindekilerini su ile boğmak, onlara karşı mancınık kurmak, sularını kesmek, sularını bozmak için kan, zehir ve ilaç katmakta bir sakınca yoktur.

Çünkü onları yenmek ve güçlerini kırmakla mükellefiz. Söylediğimiz bütün bunlar savaş tedbiri olup düşmanın gücünü kırmak İçindir. Onun için emirlere muhalefet değil, bilakis onları yerine getirmektir. Diğer taraftan bütün bunlar düşmana zarar vermektedir. Sevap kazanmanın da sebebidir. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: "Kafirleri öfkelendirecek bir yere ayak basmaları ve düşmana karşı bir başarı kazanmaları, ancak bunların karşılığında kendilerine salih bir amel yazılması içindir".[18] Onlar arasında büyük, küçük, kadın, erkek eman altında olan kişilerin yahut müslümanların esirlerinin bulunduğunu bilmemiz bu işleri yapmaya engel değildir. Çünkü düşmanı mağlup etme emrini yerine getirmek için bunlara isabet ettirmemek mümkün değildir. Sakınmanın mümkün olmadığı şey de afvedi İm iştir.

2856- Belirttiğimiz kişilerden bu sebepten dolayı helak olanlar olursa, m üsl umanlar a bundan dolayı birşey gerekmez.

Çünkü yaptıkları bu iş mubah, istenilen ve emredilen bir şeydir. Kaçınılması mümkün olmayan şeyler bağışlanmış sayılır. Bundan dolayı dünyada ve ahirette herhangi bir sorumluluk düşmez.

Yani imam serahsi, öldürülmesi haram olanların düşmanla karışması durumunda maslahat gereği veya zarureten düşmanı hedef alarak onlara saldırmaya cevaz veriyor. Zerkavi (rh) bu fıkhi hükmü biraz daha geniş yorumladı, Allahu alem.

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Boş konuşuyorsun, düşünerek konuşmayı dene. Zerkavi, Usame tarafından önce (1999) Ürdün daha sonra Irak savaşına organize için (Irak el Kaidesi - "Tanzim El Kaidetul Cihad fi Bilad er Rafideyn") gönderiliyor ve görevini yerine getiriyor. 2006 'da şehid olana kadar da öyle kalıyor. Harici diyerek Işid'i kastediyorsun sanırım ki o da 2013 de kuruluyor.
Bilmiyorum el kaide'ye, mucahidlere genel olarak mı harici diyorsun? Eğer öyle ise durumun daha vahim!
"şu anki hariciler" diyerek kimleri kastediyorsun?
genel olarak harici demiyorum zerkavi aşırıya kaçmış birisi değil miydi şuanki ışidin temellerini atan değil miydi ne bileyim pazar bombalayan cami bombalayan birçok müslüman sivilin ölümüne vesile olan birisi değil mi yani şuan ki ışidde zaten bunları yapıyor bir farkı yok ki biz ışide harici diyorsak bunun temellerini atan eylemleri çok farklı olmayan zerkavi neden harici değil ki

Abdulmuizz Fida

Admin
Kardeşim Haricilik itikadı bir mezhebdir. Sen ise Zerkavi'nin itikadını değil cihaddaki şiddetini örnek getiriyorsun ki bu zaten Irak'ın ilk dönemlerinde yaşandı. Seçime katılanları uzaklaştırmak için seçim bürolarını bombalıyordu ama daha sonraları özellikle hocası ebu Muhammed Makdisi tarafından da uyarılınca bu tür şiddeti terk etti.
Işid'e harici demek aslen hatalı olur, haricilikten cûzler bulunabilir ama Harici denmesi için itikadlarını harici itikadıyla delillendirmek gerekir. Evet Işid cihad alanında özellikle mucahidlere karşı haricilikten esintilerle saldırdı, tekfir etti, şehid etti ama buna da kendilerince meşru(!) halifeye isyan veya kabul etmeme gibi bahaneler buluyorlardı. Yoksa tarihteki Ali (r.anh)'ı tekfir eden orijin hariciler itikadında değillerdir. Cihad / Halife konusunda saldırganlıkları sebebiyle bu şekilde dışlanmışlar, ummet tarafından kabul görmemişlerdir. Zerkavi zamanında Halife ve eylemler yoktu. Zerkaviden sonra Irak el kaidesi olarak bilinen gurub cihadda strateji değiştirerek daha saldırgan bir yol tuttu. Zerkavi, el Kaide'ye bağlı bir komutan /emir idi. Işid ise el Kaide ile savaşmaktan çekinmedi! Işid'dan da yaptıklarından da beridir.

Abdulmuizz Fida

Admin
@Abdulmuizz Fida Selamın aleyküm akhi, ben sormak istiyorum Bağdadi'de Şehid midir, Yani Hariciler şehid olabilir mi veya Aşırı Tekfir Hastaları. Böyle bir potansiyel var mı. Harici konusu açılmışken sorayım.
Aleykum selam we rahmetullah kardeşim;
Bağdadi'nin şehid olup olmadığı hakkında kanaatim olmadığı yönündedir. Eğer Halifeliği meşrû / Hak üzere olsaydı şehid olabilirdi. Âllahu âlem.
Ehl-i sunnete göre Harici'lerin müslüman sayılan fırkaları olduğu gibi kâfir sayılan fırkaları da vardır. Hariciler genel olarak kafirdir denemez. Şehid olabilmesi için de davasının Hak üzere olması gerekir. Eğer müslüman kabul edilir be savaşta öldürülürse şehid olma ihtimali vardır.