Çözüldü 11 Eylül Eylemi Hakkında Şüphelerime Cevap Var mıdır?

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim Haricilik itikadı bir mezhebdir. Sen ise Zerkavi'nin itikadını değil cihaddaki şiddetini örnek getiriyorsun ki bu zaten Irak'ın ilk dönemlerinde yaşandı. Seçime katılanları uzaklaştırmak için seçim bürolarını bombalıyordu ama daha sonraları özellikle hocası ebu Muhammed Makdisi tarafından da uyarılınca bu tür şiddeti terk etti.
Işid'e harici demek aslen hatalı olur, haricilikten cûzler bulunabilir ama Harici denmesi için itikadlarını harici itikadıyla delillendirmek gerekir. Evet Işid cihad alanında özellikle mucahidlere karşı haricilikten esintilerle saldırdı, tekfir etti, şehid etti ama buna da kendilerince meşru(!) halifeye isyan veya kabul etmeme gibi bahaneler buluyorlardı. Yoksa tarihteki Ali (r.anh)'ı tekfir eden orijin hariciler itikadında değillerdir. Cihad / Halife konusunda saldırganlıkları sebebiyle bu şekilde dışlanmışlar, ummet tarafından kabul görmemişlerdir. Zerkavi zamanında Halife ve eylemler yoktu. Zerkaviden sonra Irak el kaidesi olarak bilinen gurub cihadda strateji değiştirerek daha saldırgan bir yol tuttu. Zerkavi, el Kaide'ye bağlı bir komutan /emir idi. Işid ise el Kaide ile savaşmaktan çekinmedi! Işid'dan da yaptıklarından da beridir.
zerkavi hiç müslümanlarla savaşmadı mı ırakta diğer sünni gruplara eylem yapmadı mı senin dediğin gibi seçimde sandığa giden sivillere dahi eylem yapmadı mı veya ürdünde yaptığı sivil katliamı değil miydi sonuçta müslümanlarla savaşan kafir olmaz mı. doğrudan ezan okunan müslüman sivillerin çokca bulunduğu ülkelerde eylem yaptı en azından usamenin derdi daha fazla batıydı ışidde şuan zerkavinin yaptıklarından ne kadar farkı var ki

alparslan26 Çevrimdışı

alparslan26

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam we rahmetullah kardeşim;
Bağdadi'nin şehid olup olmadığı hakkında kanaatim olmadığı yönündedir. Eğer Halifeliği meşrû / Hak üzere olsaydı şehid olabilirdi. Âllahu âlem.
Ehl-i sunnete göre Harici'lerin müslüman sayılan fırkaları olduğu gibi kâfir sayılan fırkaları da vardır. Hariciler genel olarak kafirdir denemez. Şehid olabilmesi için de davasının Hak üzere olması gerekir. Eğer müslüman kabul edilir be savaşta öldürülürse şehid olma ihtimali vardır.

Vakit ayırıp cevapladığın için sağol akhi, Allah ecrini versin İnşaAllah.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
zerkavi hiç müslümanlarla savaşmadı mı ırakta diğer sünni gruplara eylem yapmadı mı senin dediğin gibi seçimde sandığa giden sivillere dahi eylem yapmadı mı veya ürdünde yaptığı sivil katliamı değil miydi sonuçta müslümanlarla savaşan kafir olmaz mı. doğrudan ezan okunan müslüman sivillerin çokca bulunduğu ülkelerde eylem yaptı en azından usamenin derdi daha fazla batıydı ışidde şuan zerkavinin yaptıklarından ne kadar farkı var ki
Sıffinde savaşan Muaviye ve Ali (r.anhum)'yi tekfir ettiğini bilmiyordum. Bisem en baştan forumdan atardım seni sapkın.

وَاِنْ طَٓائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنٖينَ اقْتَتَلُوا فَاَصْلِحُوا بَيْنَهُمَاۚ فَاِنْ بَغَتْ اِحْدٰيهُمَا عَلَى الْاُخْرٰى فَقَاتِلُوا الَّتٖي تَبْغٖي حَتّٰى تَفٖٓيءَ اِلٰٓى اَمْرِ اللّٰهِۚ فَاِنْ فَٓاءَتْ فَاَصْلِحُوا بَيْنَهُمَا بِالْعَدْلِ وَاَقْسِطُواؕ اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطٖينَ​
Eğer mûminlerden iki topluluk birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltiniz; eğer biri diğeri üzerine saldırırsa, saldıranlarla Allah'ın buyruğuna dönmelerine kadar savaşınız; eğer dönerlerse aralarını adaletle bulunuz, adil davranınız, şubhesiz Allah adil davrananları sever. (Hucurat 9)

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Sıffinde savaşan Muaviye ve Ali (r.anhum)'yi tekfir ettiğini bilmiyordum. Bisem en baştan forumdan atardım seni sapkın.

وَاِنْ طَٓائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنٖينَ اقْتَتَلُوا فَاَصْلِحُوا بَيْنَهُمَاۚ فَاِنْ بَغَتْ اِحْدٰيهُمَا عَلَى الْاُخْرٰى فَقَاتِلُوا الَّتٖي تَبْغٖي حَتّٰى تَفٖٓيءَ اِلٰٓى اَمْرِ اللّٰهِۚ فَاِنْ فَٓاءَتْ فَاَصْلِحُوا بَيْنَهُمَا بِالْعَدْلِ وَاَقْسِطُواؕ اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطٖينَ​
Eğer mûminlerden iki topluluk birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltiniz; eğer biri diğeri üzerine saldırırsa, saldıranlarla Allah'ın buyruğuna dönmelerine kadar savaşınız; eğer dönerlerse aralarını adaletle bulunuz, adil davranınız, şubhesiz Allah adil davrananları sever. (Hucurat 9)
ee sen burda müslümanlarla savaşmayı savunuyorsun yani? ben direk müslüman biri diğeriyle savaşırsa direk kafir olur demiyorum ama bu küfür eylemidir bunla ilgili hadis var
zerkavi müslümanlarla savaştı bunu sana söylüyor soruyorum sen müslümanla savaşan kafir olmaz diyip bana hadis atıyorsun zerkaviyi böyle mi savunuyorsun? eylemlerini böyle mi doğru buluyorsun? zaten kafir olmaz diyip mi geçiştiriyorsun kendini sivil olarak hayal et ırakta yaşayan ailen ile pazara giden bir sivil olduğunu düşün bir anda patlama oluyor annen baban kardeşin ölüyor hiçbir şeyden haberi olmayan bir müslüman sivilsin sen oysa. o zamanda bu eylemi savunur muydun allaha şükür elhamdülillah der miydin bu eylem için. senin annen kardeşin ölmüş olayla alakan olmamasına rağmen

Z Çevrimdışı

Zahir_

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
zerkavinin ışidden geri kalan yanı yok ışidde zerkavinin mirası sayılır bağdadi boşuna bu cihat zerkavinin attığı temeller üzerine yükselmiştir demiyor ışid zerkavinin davasını bi güzel yürütüyor

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
ee sen burda müslümanlarla savaşmayı savunuyorsun yani?
Çirkefleşip iftira atman iğrenç, takınacak edebin yoksa cevab vermek zorunda değilsin!
ben direk müslüman biri diğeriyle savaşırsa direk kafir olur demiyorum ama bu küfür eylemidir bunla ilgili hadis var
zerkavi müslümanlarla savaştı bunu sana söylüyor soruyorum sen müslümanla savaşan kafir olmaz diyip bana hadis atıyorsun zerkaviyi böyle mi savunuyorsun? eylemlerini böyle mi doğru buluyorsun? zaten kafir olmaz diyip mi geçiştiriyorsun
Allah'ın birbiriyle savaşanlara müslüman dediği ayeti koyup hatırlatmama rağmen, hala "Ben direkt kafir olur demiyorum" diyorsun. Sen ne sapıkmışsın câhil. Sana göre Zerkavi'ye olan kinin, dolaylı yoldan "Ali ve Muaviye'de küfür işleyen kâfirler" diyorsun bunu bile fark edemiyorsun sapkın seni!
Zerkavi'nin bazı eylemlerinin yanlış ve aşırı olduğunu hatta hocası Makdisi dahi bunu uyardığını önceki mesajda belirtmeme rağmen savunduğumu söyleyerek mufteriliğe devam ediyorsun ki bu zaten forumda filmin sonunu getirdiğinin rumuzudur.

kendini sivil olarak hayal et ırakta yaşayan ailen ile pazara giden bir sivil olduğunu düşün bir anda patlama oluyor annen baban kardeşin ölüyor hiçbir şeyden haberi olmayan bir müslüman sivilsin sen oysa. o zamanda bu eylemi savunur muydun allaha şükür elhamdülillah der miydin bu eylem için. senin annen kardeşin ölmüş olayla alakan olmamasına rağmen
Herkes eceli gelince ölecektir. Pazar yerleri savaş alanı değildir, üstte dediğim gibi Zerkavi burada hata yapmıştır ve daha sonra bu tür elemlerden vazgeçmiştir. Savaşta hata yapılabilir , sahabe dâhi hata yapmıştır fakat senin gibi tekfir etmemişlerdir. Şimdi kapıyı dışarıdan yüzüne çarparak yürü.