Bilmemek ayrıdır bilmeyi istememek ayrıdır. Mesela Allah herşeyi bilir. Bilgisi herşeyi kuşatmıştır. Ama bazı konuları bilmek istemez anlamında söylemiş olabilir ki imtihanın gereği içindir bu da. Yoksa Allah'a haşa acizlik isnat etmek anlamına gelmez bu. Gücü yettiği halde gücünü kullanmayana aciz denmez.
Bilmek Allah'ın sıfatıdır. Tıpkı görmek gibi. Allah gizli-açık her şeyi görür. "Allah burayı görmek istemez" denemez. Çünkü Kur'an ve Sünnet nasları Allah'ın her yeri her mekanı gördüğünü isbat etmektedir. Allah yarın burada ne olacağını göremez diyen kişi Allah'a küfreden bir kafirdir. Ve yine Allah'ın ayetlerde "Allah bilecektir" sözü bilmediği manasına gelmez. Abdulaziz Bayındır bu sözlerine delil olarak Al-i İmran Suresinin 142. ayetini delil getiriyor.
Kendisinin doğru mana vermiştir dediği Süleyman Ateş'in meali "Yoksa siz, Allâh, içinizden cihâd edenleri (sınayıp) bilmeden, sabredenleri (sınayıp) bilmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?"
Bu ayete dayanarak bu mecusiler diyorlar ki:"Bakın Allah sınayıp bilmeden diyor. Demek ki Allah bilmezmiş"
Halbuki Kur'an Allah'ın "her şeyi" bildiğini haber veren ayetlerle doludur.
إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
"Muhakkak ki Allah, her şeyi en iyi bilendir." Ankebut Suresi 62. Ayet.
قُلْ أَتُعَلِّمُونَ اللَّهَ بِدِينِكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
"De ki: “Siz Allah’a dininizi mi öğretiyorsunuz? Oysa Allah, göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir." Hucurat Suresi 16. Ayet.
Bizde bu kafirlere soruyoruz: Siz Allah'a dinini mi öğretiyorsunuz? Ve diyorsunuz ki: "O zaman imtihanın ne manası kaldı." Bizde diyoruz ki Allah dilediğini yapar ve yaptığından sorulmaz. Tipik bir ateist mantığıyla düşünüyorsunuz. Yarın bir gün çıkıp: "Ben imtihan edilmeyi istemedim Allah beni iradem dışında neden yarattı" dersiniz. Ki sizin gibi kafirler zamanla deist ve ateist oluyorlar.
Bu şeytanların çocuklarına Hac Suresinden iki ayetle sözlerime son veriyorum.
"Bilmez misin ki, kuşkusuz Allah gökte ve yerde ne varsa hepsini bilir. Kuşkusuz bunların hepsi bir kitaptadır. Şüphesiz bu, Allah’a göre çok kolaydır."
"Allah’ın kadrini gereği gibi bilemediler. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir."
Sonuç olarak İslam tarihinde Rasulullah(aleyhissalatu vesselam)'ın Sahabesinin yolunu takip etmeyenlerin ıslah olduğu görülmemiştir. Abdulaziz Bayındır, Mustafa İslamoğlu, İhsan Eliaçık gibi mecusilerde, günümüzde bu yolu terk eden kimselerdir. İşte Allah cehennemi böyleleri için yaratmıştır.
"Kim, kendisine hidayet besbelli olduktan sonra peygambere karşı çıkar, mü’minlerin yolundan başkasına uyarsa, onu yöneldiği yolda bırakırız ve cehenneme sokarız. Orası ne kötü bir varış yeridir." Nisa Suresi 115. Ayet.