Bu arada herkes için muhakkak gereken sağlık bilgilerini ekleyeyim:
1. Tam öğlen saatlerinde 20 dakika kadar güneş altında vakit geçirin. D vitamini bağışıklık için çok önemli.
2. Susuz kalmamaya çalışın.
3. En azından günaşırı, 15-30 dk egzersiz yapın. Bağışıklık için önemli.
4. Geceleri 11'den sonraya kalmayın, tamamen karanlık odada uyuyun, bu mümkün değilse göz bandı kullanın. Melatonin salgılanması için önemli (bağışıklık için)
5. Wifi açıkken uyumayın.
6. Etraftaki wifi dalgaları sebebi ile elektirik yüklenen bedeni rahatlatma adına en az 2 günde bir duş alın (gusül rahatlatıyor)
7. Ev yapımı turşu, sirke, yoğurt yapmayı öğrenip bunlardan tüketin.
8. Kemik suyu, kelle paça bağışıklık için önemli gösteriliyor. (Kemik suyu için 3-4 saatten fazla kaynatma önerilmiyor, ve küçük baş öneriliyor)
9. Udi Hindi yağı çok önemli bir şifa kaynağı olarak gösteriliyor. (Onca kimyasal ilacı korkmadan reçete eden devletin yasaklamaya çalışmasıyla çok kişi tanıdı)
10. Hacamat. Toksin atmada en etkili yöntem olduğunu biliyoruz (keşke herkesin çevresinde bu imkân olsa, en nihayetinde kendim öğrenicem bu gidişle)
11. Sülük. Hacamat gibi çokça şifa sağlayan bir nimet olduğu biliniyor.
12. Katkısız, hormonsuz, taze, mevsiminde, yerel ve sade beslenme. İlk üçü anlaşılırdır.
Mevsiminde olması 2 sebepten:
Birincisi mevsiminde değilse seradır ve sera üretimi genellikle doğal üretim olmuyor.(hormon, kimyasal gübre vs)
İkincisi mevsime göre bedenin ihtiyacı olan vitamin mineraller değişir, örnek: kışın havuç, yazın karpuz ister bu bedenler.
Yerel olması 2 sebepten:
Birincisi, uzaktan gelen sebze meyve çabuk bozulmasın diye daha fazla işleme tabi tutulur.
İkincisi bilhassa uzak coğrafyaların sebze meyvesi, o coğrafyanın insanının bünyesine göredir.
Sade beslenme ise:
Hazım denilen süreç ne kadar kolay olursa, vucut enerjisini o kadar az harcar. Yoğurtla kıyma karışık bir yemek yediğinizde belki lezzetlidir ama birbirinden farklı bu iki gıdayı hazmetmek vucuda ekstra yüktür. Bu tür hatalar sık tekrarlandıkça vucudun yıpranma süreci hızlanır, bağışıklık kuvveti düşer. Bir öğünde tek bir çeşit protein seçin, yanında dilediğiniz çeşitte sebze (sebze karıştırmada sıkıntı yok), bir çeşit karbonhidrat içeren yemek, gayet doyurucu ve dengeli bir öğündür.
Meyve ise daima aç karına tüketilmeli, beraberinde hiçbir şey olmamalı. (Meyve aç karına tüketildiğinde 30 dk ila 1 saat arasında mide hazmeder, peşine yemeğinizi yiyebilirsiniz)
Hazım sürecini zayıflatmamak için, yemekten 2-2,5 saat sonrasına kadar su tüketilmemesi öneriliyor. (Yemek katı gıdalardan oluşuyorsa beraberinde su tüketebilirsiniz, hemen sonrasında çok susarsanız birkaç yudum su ile geçiştirebilirsiniz.)
13. "Akar akar akar" tarzı sofra tuzlarınızı öğütme dışında işlem görmemiş kaya tuzları ile değiştirin. O tuzlar akıyor olmalarını içindeki siyanür türevi bir maddeye borçlu. (Doğal kaya tuzu 84 mineral içeriyormuş)
14. Ayçiçek yağını mümkünse hayatınızdan çıkarın, zeytinyağına alışın. Ayçiçek yağı dökülmüş bir salatanın kasesini sade suyla yıkayın, çıkmaz. Zeytinyağı dökülmüş bir salatanın kasesini sade suyla yıkayın, büyük bölümü çıkar. Burdan damar tıkanıklığı yapan şeyin ayçiçek yağı olduğunu söyleyenlerin haklı olduğunu anlayabilirsiniz. (Doğal tereyağı ve içyağı da sağlıklılar arasında)
15. Bal, zencefil, zerdeçal, sarımsak, soğan, kimyon, kekik, adaçayı, ıhlamur gibi şifalıları da -size bariz şekilde dokunmuyorsa- hayatınızdan eksik etmeyin.
16. Gaz ve hazımsızlık yapan gıda, sizin için uygun değildir. Pişirerek tüketmeyi ve az tüketmeyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Bu maddeler biter mi? Bilmem... Ben yoruldum, şimdilik bu kadar.
Durun:
17. Stres... Tevekkülü iyi öğrenin, hayatınıza nakşedin. Sakin ve rahat insanlar hastalıklara karşı daha güçlüdürler Allah'ın izniyle. Ve her zaman dua... dua... dua...
Şu işe bakın, öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, market ürünleri, tuhaf alışkanlıklar vs yüzünden "Doğal beslenme" için satırlarca yazı yazıyoruz. Eskiden insanlar sabah namazı ile kalkar, muhakkak güneşin altında olacak bir işle uğraşır, buzdolabı olmadığı için her zaman taze yemek yer, elektirik olmadığı için gece olmasıyla birlikte uyur, uzaktan taze sebze-meyve getirilemeyeceği için çevresindekilerle yetinir, işi gücü çok olduğu için iki öğünle (sabah-akşam) gününü tamamlardı. Ah bu medeniyet...
Güncel:
18. Tahin. Vücuttan ağır metal attığı söyleniyor.