ALEVİ İKEN SUNNİLEŞEN BÜLENT ECEVİT. 1925-2006.
Eski Başbakan olan Bülent Ecevit'in de atalarının Dersim'den Alevi Kürt olarak Kastamonu Daday'a gidip oraya yerleştiği ve orada yıllar sonra tamamen Sunnileşerek Türkleştiği belli oldu. Türk siyasetinin çok önemli isimlerinden biri olan ve Kıbrıs Fatihi olarak anılan "Karaoğlan" lakaplı Ecevit'in kökenleri ve geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak da onun siyasi duruşunu anlamamıza katkı sağlar.
Ünlü Tarihçi Ekrem Buğra Ekinci, Bülent Ecevit'i anlatıyor.
SUNNİ İKEN ALEVİLEŞEN AŞIK MAHSUNİ ŞERİF. 1939-2002.
Büyük Halk Ozanı Aşık Mahsuni Şerif aslen Kahraman Maraş'ın Berçenek köyündendir. Orada çok içki içtiğinden dolayı Sunni olan akrabaları ve çevresi tarafından dışlandığı için gidip oradaki Alevi olan komşularıyla dost olup onların sayesinde yükselmiştir. Ondan sonra zamanla iyice Alevileşmiştir.
Kahramanmaraş'ın Ünlü Şairi Abdurrahim Karakoç, Aşık Mahsuni Şerif'i anlatıyor.

1,4 Mio. Aufrufe · 18.162 Reaktionen | Abdürrahim Karakoç Mahzuni Şerifi anlatıyor ... ! | By Aşık Mahzuni Şerif Anısına | Facebook
Abdürrahim Karakoç Mahzuni Şerifi anlatıyor ... !