S.a. ben alparslan kuytul'u yakından tanıdım. Uzun sayılabilecek bir müdddet cemaatinde bulundum. Cemaatinden ayrılmama da bu mürcie itikadı sebep oldu. Başka bir konuşmasında da "bir kişinin İslam'a hizmet niyetiyle ne yaparsa yapsın kafir olmayacağını" söylüyor. Ben kuytulun "ameller niyetlere göredir" hadisinin manasını bilmediğini hiç zannetmiyorum. Bilakis kendisinin ilmi seviyesi yüksektir ve zeki birisidir. Kendisinde İslam namına biraz ilim olan herkes bilir ki "haram ve küfür olan amleller" bu hadiste zikredilen amlellerin içine girmez. Bilerek hadisin manasını tahrif ediyor. Fakat onu bu şekilde fetva vermeye iten sebebin ne olduğunu çok iyi biliyorum. O, böyle bir fetva vermediği takdirde cemmatin büyüyemeyeceğinden ve halkın desteğini alamayacağından korkuyor. Sürekli "halk hareketi" olmalıyız, "halkın desteğini" almalıyız falan diyor. Cuma kılmazsak, camiye gitmezsek halk bize nasıl bakar falan diyor. (Bunları bizzat ağzından duydum, iftiradan Allah'a (a.c.) sığınırım. Lafzen birebir olmayabilir.)Daha bir çok itikadi bozukluk ve bid'at cemaattinde mevcuttur. Fakat, birçok küfür itikadına sahip olan, bir çok ameli ve lafzi küfür işleyen halkın desteğini alamamaktan korkarken, sahih itikada sahip muvahhidlerin, cihadi müslümanların desteğini hiçte önemsemiyor. Hatta onları çok ağır şekillerde eleştiriyor. Cemaati rabbani de değildir, ilmi de değildir. Fakat çok güzel reklam yapıyorlar. Bir çok muvahhidi bu şekilde kandırıyorlar. Benim size söyleceğim şudur, kuytulun bir iki süslü sözüne, bir iki akli yorumuna, bir iki vaadine, bir iki ilahiye aldanmayın. Kuytul bu sapık görüşlerinden hakka dönünceye kadar onlara ancak bidat ehli muamelesi yapacağız. Tevhidi camia bu adamdan sakınsın.