Selamun aleykum,
öncelikle Alpaslan Kuytul'a sert bir şekilde karşılık veren veya vermek isteyenlerin mutedil olmaları için kardeş tavsiyesi sunuyorum. Fakat Alpaslan Hoca'ya da şahsen ben bunları yakıştırmıyorum. Yine de kendisi için hüsnü zanımı besliyorum çünkü kendisi büyük bir kitleye, vakıfa vb etraflı bir çalışmaya önderlik yapıyor ve bir anda yerli tağutların ve ağababalarının onun başına çökmesini gerektiren açıklama yapmasını da istemiyoruz. Fakat sorulan soruyu: çok fazla bilgim yok veya şeyh usame hakkında yazı yazan yazarların cevaplarını vererek (sorumluluk yüklenmek istemiyorsa alpaslan hoca) geçiştirirdi. Biz yine burada hoca efendinin arkasından giden kardeşlerin kalpleri kırılmasın ve her şeyden önce ümmetin ihtilafını bir mübarek mücahidin şehadeti üzerine temellendirmeyelim. Alpaslan hoca, el-kaide'yi abede haber verdi diyor. Fakat Afganistan'da olan taliban vb mücahitler, çeçen, somali, hamas vb direniş ve cihad meydanlarından usame için olumlu sözler söyleniyor. Dolayısıyla usame için, alpaslan hoca efendiden özür dileyerek söylüyorum ki, usame için kanal-D ağzı kullanılmış. Hem orda konuşunca insanlar hoca efendiyi neden alkışlıyorlar ki? Hoca efendi ümmetin evlatlarının gönlünde yer edinen mal, can, ilim cihadını yaşayan inşaallah şehid olan usame hakkında cevap veriyor da en azından salondaki şak şakçılara 'aman dostlar böyle şakşakçılık(salonda verilen her coşku sonrası elleri birbirine vurmak) yapmayın' desin...Aslında şu ayet:
"Bilmediğin şeyin ardına düşme; doğrusu kulak, göz ve kalp, bunların hepsi o şeyden sorumlu olur." (İsra, 17/36)
bir de şu söz :
''Hakka ayarlı değilse gözünün merceği, hep yanlış görürsün birer birer gerçeği'' yeterlidir....
Rabbimiz, ayaklarımızı sabit kılsın. Ve ümmetimizi birbirini anlamaya ve ümmetimizin şehidine ve ölüsüne rahmet , dirisine, her tür adamına feraset, birliktelik şuuru versin. bizleri şirkten, şirk ehlinden muhafaza etsin...