Alpaslan Kuytulun Cihad Meselesindeki Belamligi Üzerine

E Çevrimdışı

Et Tevhid vel Cihad

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
D Çevrimdışı

drakula21

Üye
İslam-TR Üyesi
konunun video ile alakası yok.Eğer böyle bir yanlış yapılmışsa yanlışı yapan kimse hata etmiş.Fakat videodaki mesele farklıdır

E Çevrimdışı

Et Tevhid vel Cihad

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
yukardaki konusmada bahsi gecen kişi kürsel haberin genel yayın yönetmeni osman akyıldızdır konusmayı sonuna kadar dinlediysen durum anlasılacaktır inş.
Kardesleri suan adana f tipi cezaevinde yatmaktadırlar bu kardeslerin hakkında Furkan vakfının 2. adamı ismini hatırlamıyorum ama daha sonra yazabilirim bu kişi furkan vakfı adına gidip ifade vermiştir verilen ifade Osman kardeşimiz için gercekten onu zora düşürücü bir ifadedir biz bu ifadeye ulaşınca yayınlıyacaz inş. Allahın basiretlerini kör etmedigi furkan vakfının içerisindeki genc kardeşlerimiz belki bu vakfı daha iyi tanıyacak ve ne olduklarını daha iyi anlıyacaklardır.

D Çevrimdışı

drakula21

Üye
İslam-TR Üyesi
KOnuşmada bahsi geçen Osman akyıldız değil bence farklı bir isim.ama burada vermeyeceğim o ismi.Osman akyıldızsa şayet bahsedilen kişi cemaatin görüşleri ortada olduğu halde silahlı cihatla cemaatin alakası olmadığı halde neden cemaate girmeye çalışıyorsun? bu Osman ın yaptığı çalışmalarla(islam dünyası dergisi,küreselhaber sitesi gibi) tamamen zıt bir davranış.fakat böyle bir ifade verilmişse ifadeyi ilk önce görmek lazım.Müslümanları zor durumda bırakacak açıklama yapılmışsa büyük bir hata yapılmıştır

E Çevrimdışı

Et Tevhid vel Cihad

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bildigim kadarıyla Osman kardesin daha önceden furkan vakfı ile birlikteligi oolmus hem sadece kuyulun söledigi bu bakalım osman kardes cemaate gercekten girmeye calısmısmı yoksa davetmi yapmıs! neyse ifadeler elimize gecince yayınlıyacaz inş. herkes görecek neyin ne oldugu inşallah kardeşim.

E Çevrimdışı

Et Tevhid vel Cihad

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ben bir düzeltme yapayım inşallah bu bahsi gecen konusma ve verilen ifade Osman kardeşle beraber alınan diger kardeslerden biriside olabilir suan tam emin degilim neyse herşey cıkacak inşallah gün yüzüne...

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
ben bir düzeltme yapayım inşallah bu bahsi gecen konusma ve verilen ifade Osman kardeşle beraber alınan diger kardeslerden biriside olabilir suan tam emin degilim neyse herşey cıkacak inşallah gün yüzüne...

Hersey bu mu yani kardesim?

Basliga bak, kesin bisey var gibi, ardindan yaptigin yoruma bak.

22 dklik videoyu dinledim, hicbir sekilde konuna dair kesin bir delil yok..

Delilsiz sekilde insanlari farkli yönlendirmeye sebep oldugun icin 3 gün süre ile yazma yasagi veriyorum.

Tekrari halinde süresiz yaptirim alacaksin.

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Alpaslan Kuytul'un korku teorileri ile Cihada olan bakışını daha Şehid Şeyh Usame Bin Ladin'e olan iftiralarıyla zaten tanıyor, biliyoruz.
Kendisi daha eğitilmemiş kişi "biz insan eğitiyoruz" (dk 21) demesi ne derece komiktir.
Cihadı eleştirirken , "asıl hizmet" diye evlerinde çakılı kalanların vakfını tarif ederek; dostlar alışverişte görsün uyutma anlayışıyla memlekete İslamı hakim kılacağının hayalini görmekte!
Ayrıca kendi durumunu kurtarmak için (belki birkaç art niyetli kişiler var diye genel olarak Cihad anlayışını karalayıp, mucahidleri ve davetçileri karalayıp potansiyel ajan ithamında bulunarak) muslumanları ajan kafirlik itham altında bırakacak açıklamalarının hesabını nasıl verecek?
Allah ıslah etsin.

E Çevrimdışı

elyasa islam

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bu adamda kafir değilse yeryüzünde kafir yok demektir, polisi, askere gideni, oy vereni tekfir etmeyeceksek bunlar küfür değilse ozman burası darulislam hemde başkenti .....

E Çevrimdışı

Ebu Halid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah yolunda canlarını ortaya koyup dünya nimetlerini ellerinin tersiyle iten o kahramanlar için "kullanılıyorlar, ABD'ye hizmet ediyorlar, ABD ile birlikte hareket ediyorlar" gibi iftiralarda bulunan bu kişiyi Allah'a şikayet ediyorum!

Ey alemlerin rabbi! Bu adamdan o yiğitlerin intikamını al!

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
bu adamda kafir değilse yeryüzünde kafir yok demektir, polisi, askere gideni, oy vereni tekfir etmeyeceksek bunlar küfür değilse ozman burası darulislam hemde başkenti .....

Bir insani elestirim derken sencede haddi asmadin mi?

Motomot her polis, her askere giden, her oy veren kafir mi? Bak küfür mü demiyorum, küfür oldugu konusunda kimsenin süphesi yok ama moto mot 100 kisiden 100üde kafir mi ve dünyada en azili kafir kuytul mu oldu bu durumda?

E Çevrimdışı

elyasa islam

Üyeliği İptal Edildi
Banned
dediğin meseleler mutlaktır muayyende farklıdır, benim demek istediğimde adamın küfrünün açıklığıdır, Allah s.w.t bizlere çok azda olsa feraset vermiş bende buna binaen bu adamın zahirinden bahsettim

E Çevrimdışı

elyasa islam

Üyeliği İptal Edildi
Banned
mutlaktaki maksat meselerdir onlarda yazıda belli askelik, polis,oy vermek.Alpaslan kuytul kafir degilse dünyada baska kafir yoktur sözüde mubaladır.

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
mutlaktaki maksat meselerdir onlarda yazıda belli askelik, polis,oy vermek.Alpaslan kuytul kafir degilse dünyada baska kafir yoktur sözüde mubaladır.

Bana mutlak ve muayyen ne anlatma, ziyadesi ile biliyorum.

Bu meselelerde mübalaga yapiliyor mu?

Mübalaga yapiliyorsa eger, kim kardesine kafir derse hadisini nasil örtüstüreceksin?

E Çevrimdışı

elyasa islam

Üyeliği İptal Edildi
Banned
1: küfür olan durumlarda mutlak tekfir edilir
2:mubaladaki maksat anlayanadır
3:bildiğin meselerse üzerinde durma
4:Allaha hamdolsun Alpaslan kuytul benim islam dininde kardeşim değildir
5:insanları tekfirden uzaklaştıracaz diye ifsad etmenin anlamı yok Allahtan korkmak lazım yetmediyse inşAllah daha uzun özeldende konuşuruz inşAllah....

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
1: küfür olan durumlarda mutlak tekfir edilir
2:mubaladaki maksat anlayanadır
3:bildiğin meselerse üzerinde durma
4:Allaha hamdolsun Alpaslan kuytul benim islam dininde kardeşim değildir
5:insanları tekfirden uzaklaştıracaz diye ifsad etmenin anlamı yok Allahtan korkmak lazım yetmediyse inşAllah daha uzun özeldende konuşuruz inşAllah....

Bak bir hata yaptin, ama hatanda diretiyorsun, ilk cümlen ile son cümlen arasindaki kaypakligi görüyor musun acaba, is ciddiye binince mübalaga yaptim diyorsun, bu meseleler de mübalaga olmaz, tekfir yapmak ayridir muayyen bir örnekle mubalaga yapmak ap ayridir, alpaslan kuytula olan kinini anliyorum fakat bu kin ile diline sahip cikamayip ciddi kiyim yaptiginin farkina var.

Insanlara cihada köstek olanlari gösterecegiz diye illede kitlesel tekfire gerek yok degil mi?

E Çevrimdışı

elyasa islam

Üyeliği İptal Edildi
Banned
(burada alpaslan kuytul muayyen kafirdir) (eğer o kafir değilse yeryüzünde kafir yok demeklede mubala yaptım oda onun küfrünün açıklığına binaen) ( ben sözümün arkasındayım anlaşılmadıysa yine açıklama yaparım)

Geri
Üst Ana Sayfa Alt