Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dogru, herkesin arapcasi cok iyi durumda olmayabilir, ben de bir kismini cevirdim ama icinde bilmedigim bir kac kelime oldugu icin tam ceviremedim cumleyi
Bir de ek olarak,
paylasacagimiz cumlelerin ekseriyeti hadislerden ve ulemanin sozlerinden ya da ornegin fikih kaidelerinden olussa daha iyi olmaz mi?
Ancak sondan önceki kelimedeki son hareke ötre olması lazım sanırım, yoksa ne izafet oluyor ne de bir sıfat tamlaması. Veya "عابر" kelimesi eksik ki, başka rivayetlerde öyle geçiyor.
Ancak sondan önceki kelimedeki son hareke ötre olması lazım sanırım, yoksa ne izafet oluyor ne de bir sıfat tamlaması. Veya "عابر" kelimesi eksik ki, başka rivayetlerde öyle geçiyor.
Doğru normalde kun fiddunya keenneke ğeribun ew âbirun sebil. diye geçiyor. Eksik aktarmışım.
Çeviri ise; Ben'im ümmetinin yolculuğu Allah yolunda cihaddır
Doğru normalde kun fiddunya keenneke ğeribun ew âbirun sebil. diye geçiyor. Eksik aktarmışım.
Çeviri ise; Ben'im ümmetinin yolculuğu Allah yolunda cihaddır