muslumanlarda bir konusma agzi vardir .. kufru acik olan icin tekfir kelimesi kullanirlar, lakin bazi meselelerde ELLERINDEN GELDIGINCE KULLANDIKLARI KELIMEYE DIKKAT EDERLER,
ben tc de cocugunu okula gonderen musluman aileleri tekfir etmeyen ama BIZ ONLARDAN BERIYIZ diyen kisileri biliyorum .. bu berilik icinde tekfir barindirmayan bir berilik ..
yani her ayrilis icinde kufru barindirmaz ..
adam oldurmekte kisiyi dinden cikarmaz ..
Allah resulu sav: ya usame LAİLAHE İLLALLAH diyen birini mi öldürdün? derken onu tekfir etmemis ona lanet etmemistir .. ama onun bu amelinden beri olmustur ..
kisinin asli islam ise ancak yaptigi amel iyi bir sey degilse onun bu amelinden beri olursun ..
yapilan islerde isin en kotusunu allah swt bilir, haram aylarda adam olduren sahabe icin mekkeli musrikler muhammedin adamlari haram ayda adam olduruyor derken ..
Allah swt bu ayeti indirmistir ..
Sana haram ayda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaş büyük bir günahtır. Allah’ın yolundan alıkoymak, onu inkâr etmek, Mescid-i Haram’ın ziyaretine engel olmak ve halkını oradan çıkarmak, Allah katında daha büyük günahtır. Zulüm ve baskı ise adam öldürmekten daha büyüktür. Onlar, güç yetirebilseler, sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır. BAKARA 217
YANI bizler duruma baktigimiz zaman neyi nasil goruyor isek oyle konuyoruz .. lakin kisinin yada kislerin kufrunu ispat edemiyorsak onlarin yaptiklarindan beri olsakta onlara kufur ve beddua etmemeliyiz ..
ben el nusradan beri olan ama onlara kotu konusmayan bir suru kisi biliyorum bu forumda bu kardeslerde mevcut, ote yandan ben isid den beriyim diyen lakin dualari hayir olan bir surude kardes var ALLAH onlardan razi olsun ..
siz bana ISID in bir kufrunu soyleyin hemen tekfir edeyim .. yok amellerinde muslumanlari oldurmek varsa esede yardim varsa ben bundan beriyim zaten, ki iki tarafta su an savasiyorsa esede karsi iylikte bulunuyorlar ..
ama aynisi el nusra icinde gecerli el nusra bir grup suudlu alimin agziyla islam cephesine dahil oluyor icinde ne ararsan var aslinda islami olmayan durum budur, lakin bagli oldugu el kaide ve kendilerinin ASLILARININ ISLAMI, sahsima konusuyorum onlar icin sukut etmemi hayir dilememi gerektiriyor, konu beni asiyor, once seyh eymen zevhariyi bekledim (Allah onu sevsin) konusmasi ortada ama sonucta ben onu Allah icin seviyorum lakin onuda RAB edinmedim, soylediklerinde kalbim mutmain olmadi ( ki bu forumda bir cok kisinin kalbini mutmain etti ) ve ben yinede beklemeyi tercih ediyorum ve UMUMI BIR DUA ILE RAHMAN MUCAHIDLERI KORUSUN VE HAKLILININ HAKLILIGINI BIZE GOSTERSIN DIYE DUA EDIYORUM ( KIMILERINE GORE BU DURUM ORTADA AMA YAZDIKLARINA BAKINCA akideden ziyade yok surasini terk etmisler esadi birakmislar sunlari vuruyorlar gibi sozler geliyor )
ben ISID harici dahi olsa ki ben haricileri taniyorum kisleri ne ile tekfir ettiklerini biliyorum cahaletlerini biliyorum, bir islam devleti kuracak beceride olmadiklarini kendi iclerinde daginik olduklarini biliyorum ha haricilikten cuzde tasiyabilirler .. velevki tam harici olsunlar ( ki bu hariclerin gercek haricilerin yapmadigi pislik kalmadi peygamber efendimize laf soylemelerinden, osmanin katlinden basliyor bunlar ve bu sekilde devam ediyorlar )..
buyrun Ali ra in haricler icin sozu
Hakim b. Cabir’den şöyle rivayet edilir:
Ali'ye soruldu:
“Onlar müşrik mi idiler?”
Hz. Ali: “Onlar şirkten kaçtılar.”
“Peki, Münafık mı idiler?”
Hz. Ali: “Münafıklar Allah’ı çok az zikrederler.”
“Peki, o zaman ne idiler?”
Hz. Ali: “Bizimle harp eden bir gurup. Biz de onlarla harp ettik. Bize karşı savaştılar, biz de savaştık.” diye cevap vermiştir.
vallahi en fazla isid icin icin bunu diyin ama bilinki gercek manada onlar harici degil ...
RAHMAN HATALI OLANI ISLAH ETSIN .. UMMETI TEVHID UZERE BIR EYLESIN ...
benim derdim anlasilmiyor allahualem .. amacim bir gun iki musluman ordu savasirsa bir dusunun nasil savasir .. bakin Ali ra ve Aise annemize yada Muaviye ra a bakin kimler kimin tarafinda idi oysa Allah resulunden gelen butun rivayetlerde ALI ra in hakliligi vardi..
Ammar ra in AZGIN bir grup tarafindan oldurulecegi .. Annelerimizden birinin ileride FITNE olacagi , zubeyr ra in Aliye karsi savasacagini ama haksiz olacagini vb gibi durumlari haber vermesine nazaran yinede bu olaylar vuku bulmustur ..
kiyamet almetlerinden biride iki musluman ordunun savasmasidir .. ( ben demiyorum bu savas budur ) ama diyorumki bu savasa yetisseniz ne bekliyorsunuz? TARAFLARIN BIR BIRLERINDE HIC HATA BULMADIGI BIR SAVASMI OLACAK .. ornegin tarafin biri diyecekki biz tipa tip aynisini dusunuyoruz kardesiz caniz cigeriz ama savasacagiz boylemi diyecekler savasirken bir birlerini oldurmeyeceklermi? NASIL BIR SAVAS BEKLIYORSUNUZ .. hicmi bir birini tekfir eden olmayacak yada bu savasa seyh eymen zavhairiler gibi (Allah swt onun ayakalarini sabitkilsin) tanidigimiz bildigimiz gruplar degilde UZAYDAN INEN GRUPLARMI YAPACAK tabiki durum aynen boyle olacak .. o yuzden Allah rizasi icin oradan gelen haberleri yazin konu hakkinda ilmi yazin edeple fikrinizide yazin ama bedualar kufurler agzinizda dolasmasin
vallahi bu forumda bir daha diyorum BEDEVILER VAR va karsilarindakini tahrik edip kendilerine sovduruyorlar .. inanin bu forumda forumda yetkili olan kardeslerinde gucunu arakasina alip cahilce kinle nefretle islama ve muslumana yakismayan bir sekilde yazan kardesler var .. Allah rizasi icin ya susun ya hayir dileyin .. ( benim bu sozlerim kalbi isidle olan ama kendileri gibi dusunmeyenlere forumda bedua eden yada kalbi nusra ile olan ve kendileri gibi dusunmeyenlere bedua eden kisiler icindi)