videonun sonuna doğru mustafa kemalin islam düşmanlığından bahsedilmiş, eyvallah buna sözüm yok. fakat hilafeti çöküşe getiren şey sadece m.kemal'in batı ile birlikte hareket edip laik demokratik bir devlet kurması mıdır? videoda 1800 lü yıllardan itibaren paylaşılmaya başlanıyor ümmetin toprakları, peki burada bizim atalarımızda hiç mi hata yok? böyle bakmamak lazım, geçmişten ders alıp onu bugünde uygulayabilenler olmalıyız.
Konu haricinde,Yengem iman etmemiş olmasına rağmen
Bana biri şunu anlatabilirmi net soruyorum Ataput u seven kâfir olurmu? Kimileri diyor onun dine verdigi zararlari bilmiyor olabilirler vs asiri kafama takıldı şu an ama diğer şeyleri inkılapları vs çok güzel biliyorlar?hatta bize hakaret edesiye kadar doküman bilgileri de var biryerlerinden uydurma..şimdi bunun yaptığı yıkımı bilmeyip bunu seven cahil statüsünde mi oluyor yani..veya tekfir edilmemesi gereken ve bunu devam ettiren bildiğim bana yeter deyip borusunu otturen.. dün adama anlattik tepti gecti oyumu kullandim elhamdülillah dedi?bunlar mı cahil yani..
Ne cahili. Bunlara yüz çeviren denir. Kendilerine Gelen Haktan Yüz Çeviren... Kendileri bile buaradaki cehaleti mazeret görmüyorlar aslında. Yengem iman etmemiş olmasına rağmen bir olay üzerine dedi ki: "Bu zamanda cehalet mi var, cehalet mehalet yok!" Bir sinirle söyledi görmeniz lazımdı yani. Keza birçok muşrikten duydum bunu, onlarda farkında yüz çevirme küfrüne girdiklerini.
Yani şunları dedi mi;Yengeme tebliğ ediyorum, ediyorum ama iman etmedi gitti oy verdi. Yanı Tagut u reddedip Allah azze ve celle ye iman etmemiş. Dışarda birşey yaşadık o konu üzerine bu sözleri sarf etti. Kendi gördükleri insanlar üzerine bunları söyledi diye düşünüyorum. Hani simdi bazı müslümanların bu şartlar bu imkânlar( tefonlar, kitaplar vs.) altında bu bölgedeki cehaleti mazeret görmesi gerçekten beni düşündürüyor. Yanı hiç mi bu imkânlar düşünülmüyor. Burası teknolojiden, ilim elde etmekten geri kalmış bir yer degil ki...
Oy vermesi doğrudan değil dolaylı böyle söylediğinin anlamına gelmiyor mu ki şu mantıkla veriyor kötünün iyisi. Çok tebliğ yaptım Allah azze ve celle nin hükmüyle hükmetmiyorlar... O da tasdik etti ama sonuç şirk olduYani şunları dedi mi;
Ben şeriatı istemiyorum,
Allah'ın bize karışmasını/hayatımızı her anlamda yönlendirmesini kabul etmiyorum,
Seçtiğimiz kişiler Allah'tan daha iyi hüküm verecekleri için onları seviyorum,
Ben tağutları severim ve onların mahkemelerinde muhakeme olmayı İSTERİM
vs, vb şeyler söylüyor mu?
Böyle hüküm vermeyi 1,5 ayda mı öğrendin uhtiOy vermesi doğrudan değil dolaylı böyle söylediğinin anlamına gelmiyor mu ki şu mantıkla veriyor kötünün iyisi. Çok tebliğ yaptım Allah azze ve celle nin hükmüyle hükmetmiyorlar... O da tasdik etti ama sonuç şirk oldu
Hem şirk alameti hem islam alameti gösteren kişilerin tekfiri ictihadîdir, kat'î değil.Oy vermesi doğrudan değil dolaylı böyle söylediğinin anlamına gelmiyor mu ki şu mantıkla veriyor kötünün iyisi. Çok tebliğ yaptım Allah azze ve celle nin hükmüyle hükmetmiyorlar... O da tasdik etti ama sonuç şirk oldu
Bu arada yilmazer abla bu tepkim kesinlikle sana değildir. Bunu belirtmek isterim. Sadece böyle birinin cehaletinin mazeret olduğunu savunmak beni biraz sinirlendirdiBana biri şunu anlatabilirmi net soruyorum Ataput u seven kâfir olurmu? Kimileri diyor onun dine verdigi zararlari bilmiyor olabilirler vs asiri kafama takıldı şu an ama diğer şeyleri inkılapları vs çok güzel biliyorlar?hatta bize hakaret edesiye kadar doküman bilgileri de var biryerlerinden uydurma..şimdi bunun yaptığı yıkımı bilmeyip bunu seven cahil statüsünde mi oluyor yani..veya tekfir edilmemesi gereken ve bunu devam ettiren bildiğim bana yeter deyip borusunu otturen.. dün adama anlattik tepti gecti oyumu kullandim elhamdülillah dedi?bunlar mı cahil yani..
Allah a sığınırım ağabey !!! Okudukça öğrendikçe cahil olduğumun farkına varıyorum. Ne hükmü estağfirullah Allahu akbar Allahu akbar!! 3 yıldır öğrenmeye çalışıyorum ve devam da edeceğim biîznilleh. Allah azze ve celle bizi sırat-ı mustaqim e iletsin Allahumme âminBöyle hüküm vermeyi 1,5 ayda mı öğrendin uhtiy
Soru - Tekfir ile İlgili Bildiğiniz Bir Kitap Var mı?
Esselamu aleykum. Tekfirin ince detaylarına giren, nelerin tekfir etmeye engel olduğunu, hangi konularda tekfir etmenin lazım olduğunu açıklayan bir kitap biliyor musunuz?islam-tr.org
Şu iki videoyu sakince izlemeni tavsiye ederim;