Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bana kafir dedi...

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Benim dediğim şeyin İslami açıdan sakıncası var mı? Ben bir takvalı kulun yanına gitmekle ondan ayet hadis dinlemekle, onu sevmekle ve bazı geceler onun simasını aklıma getirmekle şirke düşüyor muyum?

simayı akla getirmek bir ritüel yada tazim şekline dönüştüğünde bu tehlikeye düşebilirsiniz.Yalnız neden sima üzerinden hatırlayarak sevmeye çabalarsınız birisini.Sima kişileri hatırlamak için değil tanımak içindir.Hatırlanacak olan salih amellerdir.İslamda bu düşünce şekline paralel olarak,kişiler odalarına sevdiği kişilerin resimlerini asarak hatırlamayı ve bu şekilde onu sevmeye çalışırlar.Bir odada bir sima olduğu zaman bile namaz kılınmaz.Rabıta da aynı buna benzer bir ibadet ve tazim şekli.Bu bidat insanı bazen duyguların derecesine göre şirke kadar götürürür.Böyle şeylerden sakınmak gerekir.Peygamberimiz ve raşidi hilafet döneminde böyle bir olay varid olmamıştır.Dinde olmayan ve nefsine bazen hoş gelen şeyler yanlış bir düşünce tarzına sürükler insanı.Peygamberimiz simalar üzerinden tazimi şiddetle yasaklamıştır.Çünkü putperestlik bu düşünceden doğmuştur.

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
simayı akla getirmek bir ritüel yada tazim şekline dönüştüğünde bu tehlikeye düşebilirsiniz.Yalnız neden sima üzerinden hatırlayarak sevmeye çabalarsınız birisini.İslamda bu düşünce şekline paralel olarak,kişiler odalarına sevdiği kişilerin resimlerini asarak hatırlamayı ve bu şekilde onu sevmeye çalışırlar.Rabıta da aynı buna benzer bir ibadet ve tazim şekli.Bu bidat insanı bazen duyguların derecesine göre şirke kadar götürürür.Böyle şeylerden sakınmak gerekir.Peygamberimiz ve raşidi hilafet döneminde böyle bir olay varid olmamıştır.Dinde olmayan ve nefsine bazen hoş gelen şeyler yanlış bir düşünce tarzına sürükler insanı.Peygamberimiz simalar üzerinden tazimi şiddetle yasaklamıştır.

https://www.islam-tr.org/cihad-ve-i...larin-hd-resimlerini-ariyorum.html#post291943

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Resûlullah’ın hizmetkârı ve Ehl-i suffe’den olan Ebû Firâs Rebîa İbni Ka’b el-Eslemî radıyallahu anh şöyle dedi:
“Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte gecelerdim. Abdest suyunu ve öteki ihtiyaçlarını ona getirirdim. Buna karşılık bir keresinde bana:
- “Dile (benden ne dilersen)” buyurdu. Ben: - Cennette seninle beraber olmayı isterim, dedim. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem: - “Başka bir şey istemez misin?” buyurdu. Ben: - Benim dileğim bundan ibarettir, dedim. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem: - “Öyleyse çok namaz kılıp secde ederek, kendin için bana yardımcı ol!” buyurdu. Müslim, Salât 226. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tatavvu’ 22; Nesâî, Tatbîk 79

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem dile benden diyor Ehl-i suffe’den olan Ebû Firâs Rebîa İbni Ka’b el-Eslemî radıyallahu anh'ta cennette birlikte olmayı istiyor. Kimden istiyor? Şirke mi düşüyor?

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
lafons bir rabıta 400 yıllık ibadete eşitmiş cübbeli öyle diyor.bir insan direk Allah a ulaşamaz diyor araya aracı koymak gerekir diyor ki ancak o zaman Allah a ulaşabilirsin diyor.Kısaca mevdudinin dediği gibi eskiden bu işi salihlerin heykelleri(putlar) görüyordu şimdi yaşayan bedenleri aynı amaç için yani Allah a ulaşmak için kullanının diyor şeytan.

Cübbeli Ahmet Hoca - Rabıta ve Gerçek Zikir [7/7] - YouTube

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
lafons bir rabıta 400 yıllık ibadete eşitmiş cübbeli öyle diyor.bir insan direk Allah a ulaşamaz diyor araya aracı koymak gerekir diyor ki ancak o zaman Allah a ulaşabilirsin diyor.Kısaca mevdudinin dediği gibi eskiden bu işi salihlerin heykelleri(putlar) görüyordu şimdi yaşayan bedenleri aynı amaç için yani Allah a ulaşmak için kullanının diyor şeytan.

Cübbeli Ahmet Hoca - Rabıta ve Gerçek Zikir [7/7] - YouTube

Sevgili kardeşim cübbelinin dediği cübbeliyi bağlar. Benim getirdiğim hadis üzerinden konuyu münazara etmeye devam edelim.

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Resûlullah’ın hizmetkârı ve Ehl-i suffe’den olan Ebû Firâs Rebîa İbni Ka’b el-Eslemî radıyallahu anh şöyle dedi:
“Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte gecelerdim. Abdest suyunu ve öteki ihtiyaçlarını ona getirirdim. Buna karşılık bir keresinde bana:
- “Dile (benden ne dilersen)” buyurdu. Ben: - Cennette seninle beraber olmayı isterim, dedim. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem: - “Başka bir şey istemez misin?” buyurdu. Ben: - Benim dileğim bundan ibarettir, dedim. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem: - “Öyleyse çok namaz kılıp secde ederek, kendin için bana yardımcı ol!” buyurdu. Müslim, Salât 226. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tatavvu’ 22; Nesâî, Tatbîk 79

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem dile benden diyor Ehl-i suffe’den olan Ebû Firâs Rebîa İbni Ka’b el-Eslemî radıyallahu anh'ta cennette birlikte olmayı istiyor. Kimden istiyor? Şirke mi düşüyor?

Sevgili kardeşim cübbelinin dediği cübbeliyi bağlar. Benim getirdiğim hadis üzerinden konuyu münazara etmeye devam edelim.

Sahabe resulallah sallallahu aleyhi vesellemden cenneti dilerken onun duasını talep ediyor manasına gelir yoksa cenneti Allah tan başka kimse veremez.

Resulallah sallallahu aleyhi vesellem de her istediğini verebilirim demek istemiyor.Zaten adam cenneti isteyince bana yardımcı ol diyor.Bu ne demek.Sen ibadetini sıkı yap ki benim şefaatime nail olabilesin benim duamın kabul olmasına yardım et diyor.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir

türkçeye mealcilik yoluyla bulaşan bu tür ifadeler malesef insanları farklı düşüncelere sevk ediyor.Peygamberimizden dilemek nasıl olur.Dileme Allahtandır.Peygamberimiz yapılan hizmetin karşılığında benden bir şey iste de borcumu ödeyeyim diyor bunu dilemek anlamına havale ediyorlar.Zira bu hal Peygamberimizi Allahın önüne geçirmek olur (haşa).Bu tür beyanlar da peygamberimize iftira olur.(Allah bizi korusun).Peygamberimiz cennet için sahabesine dua ediyordu.Kızı Hz Fatımaya söylediği,sözü düşünürseniz bu konuda neyi nasıl düşünmek gerektiğini anlarsınız.

"Ey insanlar! Siz bana karşı hiçbir şeyle delil bulamazsınız! Zira, Ben ancak Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim'in helal kıldığını helal, haram kıldığını da haram kıldım.

"Ey kızım Fatıma!Ey halam Safiyye! Allah katında makbul olan ameller işleyiniz. Yani bana güvenip tembellik etmeyiniz. Çünkü Ben, sizi, Allah'ın azabından kurtaramam!..." buyurdu. İnsan için ancak çalıştığının karşılığının verileceğini duyurdu. Kişiyi ancak iman ve amelinin kurtaracağına dikkat çekti. (Siyeri nebi)

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sahabe resulallah sallallahu aleyhi vesellemden cenneti dilerken onun duasını talep ediyor manasına gelir yoksa cenneti Allah tan başka kimse veremez.

Aynı şekilde ben de bir şeyhi kendime lider seçtiğimde onun duasına talib oluyorum. Ben de tabiki biliyorum sadece veren Allahu Teala'dır. Tarikata ben şahsen bu şekilde bakıyorum. Şimdi siz kardeşlerime soruyorum ben şirke düştüm mü?

Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim bırakın bu tekfir konularını. Bizim için önemli olan kişinin müslüman olup saldırgan ve düşman kafire karşı bizimle aynı safta olup olmaması. amerikaya, israile, avrupaya, rusyaya, çine, esede, bizlere düşman şiilere, Hizbuşşeytana karşı mı savaşıyoruz.. tarikatçıda olsa veya oyunu düzenli olarak versede benimle aynı safta olduğu zaman ve müslüman olarak Allah'ın rızası için savaşıyorsa ben ona kardeşim derim. Şirk mi işliyor... ona uyarıda bulunurum isterse öğüt alır isterse almaz onu işi Allah'a kalmış ben müslümanların maslahatına bakarım.. Vaktimi onun şirk amellerini araştırmakla veya anlatmakla geçirmem.. Birlikte omuz omuza savaşırsak daha güçlü oluruz ben buna bakarım... Siz burada zillet içinde hala tartışmaktasınız, kafirlerde bu arada çaktırmadan müslüman kanı akıtmaya devam ediyor.. Siz biz bu zulümü durdurmak için elimden ne gelir diye hiç kafa yoruyormusunuz. Mesela en azından fmtrk kardeş gibi kim kendi çapında birşeyler yapmak için siber savaş timi kuruyor? Aslında herkes bir alanda iyidir herkes Allah için birşeyler yapabilir ama tenbelliğimizden dolayı yapmıyoruz..

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
türkçeye mealcilik yoluyla bulaşan bu tür ifadeler malesef insanları farklı düşüncelere sevk ediyor.

Peygamberimizden dilemek nasıl olur. Dileme Allahtandır. Peygamberimiz yapılan hizmetin karşılığında benden bir şey iste de borcumu ödeyeyim diyor

Evet, bunun üzerine sahabe ne istiyor?

Cennette seninle beraber olmayı isterim,.....

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem demiyor ki şirke düştün, böyle birşey sadece Allah'tan istenir! Neden demiyor?

Arka planda zaten o sahabenin böyle birşeye yetkisinin sadece Allah'tan (Allah'ın izniyle) olduğunu biliyor. İşte bu sebeple onu düzeltmiyor.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Evet, bunun üzerine sahabe ne istiyor?

Cennette seninle beraber olmayı isterim,.....

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem demiyor ki şirke düştün, böyle birşey sadece Allah'tan istenir! Neden demiyor?

Arka planda zaten o sahabenin böyle birşeye yetkisinin sadece Allah'tan (Allah'ın izniyle) olduğunu biliyor. İşte bu sebeple onu düzeltmiyor.

Bilmek ayrı,bildiğini nasıl ifade ettiğin ayrı.Elbette sahabe duasının en makbul olan birisinden cenneti isteyecek.Ama bu peygamberden dilek ile değil,Peygamberimizden kendisi için dua ile.Dua ise Allaha yapılır.

Her şey farklı düşünceden doğar sonra büyür bir bakarsın ki doğru olduğu sandığın bir düşünce eğer aklını iyi kullanmazsan saptırır insanı.Çünkü şeytan da doğru yol üzerinde oturmaktadır.Bak aynı şeyleri söylemek istiyoruz ama aynı şeyleri düşünemiyoruz.
Allahın nimetlerini düşünmek ve akletmek bir ibadettir.

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Aynı şekilde ben de bir şeyhi kendime lider seçtiğimde onun duasına talib oluyorum. Ben de tabiki biliyorum sadece veren Allahu Teala'dır. Tarikata ben şahsen bu şekilde bakıyorum. Şimdi siz kardeşlerime soruyorum ben şirke düştüm mü?

LAF ONS ... ne diyeceksen acik soyle, umulurki bu hem senin icin hem bizim icin hayirli olur ..

ben bir ara sapik firkalarin ruh halleri diye bir bolum acmistim orada KENDI KAFALARINDAN KURUP, yine kendince reddiye yazanlar vardi .. LAF ONS sende onlari hatirlatin bana, simdi soruyorum kim bugune kadar KIMSEYI DUSUNMEYIN, SIRKE GIRERSINIZ DEMIS? buyur soyle yani ..

Bugun en cahil insan dahi bilgi edinmenin yolunun sormak oldugunu bilir .. muhakkakki ilim ehline sorucaksin onun dizinin dibinde ilim alacaksin, lakin bugun sofilerin ilim ehlinden ilim aldigi tek sey seyhlere kul kole olmak biz onlarin nasil ilimler verdigini biliyoruz hamdolsun .. ben buraya en az bin saatlik sofilerin tarikat ehlinin videolarini ses kasetlerini koyarimki her biri insanlari bir kula cagiriyor .. yok hoca efendi. yok su veli yok bu veli KISSA anlatir dururlar .. onlarin icine akilli giren deli cikar,
DEDIGIMI ISPATLARIM BAYRAM HOCA DENEN MUSRIGIN HER KONUSMASI BIR KULA CAGIRIR desem abarti olmaz ..

kimse kimseyi kandirmasin

1 MESELE

eger sen bu asagidaki adam gibi RABITAYI savunuyorsan Allah seni islah etsin .. RABITA FARKLI SEYDIR, BIR KISIYI SEVMEK DUSUNMEK FARKLI SEYDIR .. asagidaki musrik bu iki unsuru karistirmis .. o kadar ESSEK ki adanali adamin annesini dusunmesi ile rabita arasindaki farki bilmiyor ... ibreti alem icin izleyin .. birde utanmadan bilmeyen bilmez diyor..

2 MESELE

seni kirmadan yazmaya calisiyorum ama su an sen hasa ALLAH RESULU A.S.V ma iftira atiyorsun sunu demeye getiriyorsun o istedigi zaman isteyenin istedigine icabet ederdi, onun her dilegini yerine getirirdi, bunu demeye getiriyorsun (konusmandan KASTIN bu anlasiliyor, insaallah ben yanlis anlamissimdir) ..

cunki bu durumlar sofilerinde seyhlerine yakistirdiklari seyler, KAINATTA TASARUF YETKISINE SAHIPLER eee sizlerin seyhlerinde olacakda Allah swt nin resulu boyle bir yetkiden mahrummu kalacak .. gidersiniz boyle bir hadis bulursunuz onuda kendi isteginize gore tevil eder Allah resulunede yapmis oldugunuz sirk amelini yakistirirsiniz

bak yazin asagida sorunda yerinde duruyor, Kimden istiyor? Şirke mi düşüyor?

"Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem dile benden diyor Ehl-i suffe’den olan Ebû Firâs Rebîa İbni Ka’b el-Eslemî radıyallahu anh'ta cennette birlikte olmayı istiyor. Kimden istiyor? Şirke mi düşüyor?"

sanki sunu demek istemissin peygamber efendimizden kisiler istedigini diliyordu, oda yapiyordu bak bugun seyhlerin, gavslarinda peygamber gibi tasarruf yetkileri vardir,

bugun sizde, seyhine gidip NE DILERSE DILEYENE, sirk isliyor diyemezsiniz cunki AYNI FIILI resulullah a.s.v yapmis .. (hasa)

sen once bu hadisi anlamaya calis sonra gel burada konusulan konuya ornek getir, ummet bu hadisi NAMAZIN FAZILETI bab'inda ele almislardir, hic bir alim bu hadisi RESULULLAH DILEYENE DILEDIGINI veriyordu babinda ele alamistir .. subhanallah .. ben sahsima RESULULLAH ASV ILE BERABER AYNI DONEMDE OLSAYDIM KESIN DUASINI ISTERDIM

3 MESELE

soyle demissin
"Aynı şekilde ben de bir şeyhi kendime lider seçtiğimde onun duasına talib oluyorum. Ben de tabiki biliyorum sadece veren Allahu Teala'dır. Tarikata ben şahsen bu şekilde bakıyorum. Şimdi siz kardeşlerime soruyorum ben şirke düştüm mü? "

velevki sen seyhine bir musluman kardesin olarak dua talebinde bulundu isen bu SIRK DEGILDIR .. bunu anlaman lazim kimse bunada sirk demiyor bu forumda ben seyhimden dua istedim oda bana dua etti diyen hic bir insan takfir edilmemistir ..

bu tur konularda sirk kisinin kasti ile alakalidir

ornegin

A) sen seyhinden bir musluman olarak kendin icin dua taleb ettin ..

kastin: muslumanin muslumana duasi makbuldur, Allah resulu asv bile sahabesinden dua talep etmistir bu guzel bir ameldir vb seklinde ise SIRK YOKTUR ki olmasi gerekende budur ..

B) sen seyhinden KESIN ALLAH DOSTU, kesin duasi makbul Allah katinda degerlidir ALLAH SWT onun icin yapar diye dusunuyorsan buda yanlistir, ama SIRK DEGILDIR,

Allah resulu busekilde ahireti durumu hakkinda bir sahabesinin nefsini temize cikaran kadina sen nereden biliyorsun dedi ama sirk isledin demedi ..

bu fiili isleyenler ( ALLAH SWT KATINDA KISILERIN NEFSINI TEMIZE CIKARIP KESIN ALLAH DOSTU, ALLAH SWT DUASINI KABUL EDER DIYEREK KISILERIN NEFISLERINI TEMIZE CIKARANLAR) icin, Alusi bu ALLAH’a karşı bir cür’ettir diyor,

C) DUA talep ettigin kisinin HER SEYE GUC YETIREBILECEGINE INANMAK, hasa yeryuzunde tasarruf yetkisine sahip diledigini diledigine veren bir kisi olduguna inanmak ISTE BUDA SIRKTIR,

.. yani benim seyhim dileyene diledigini veririr bende ondan sikintimi gidermesini diledim derseniz MUSRIK olursunuz

RAHMAN CUMLEMIZI ISLAH ETSIN, BASIRETIMIZI ARTIRSIN..

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Yusuf kardeşim çok güzel izah etmiş,

kastin: muslumanin muslumana duasi makbuldur, Allah resulu asv bile sahabesinden dua talep etmistir bu guzel bir ameldir vb seklinde ise SIRK YOKTUR ki olmasi gerekende budur ..

Allah razı olsun...

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Yusuf kardeşim çok güzel izah etmiş,

Allah razı olsun...

bu konu çok hassas, nice ayaklar bu yolda kayabiliyor. Allahu Teala kaymaktan, sapmaktan korusun.

yusuf kardeşime birşey sormak istiyorum, mesela ben Yusuf kardeşimden borcumun ödenmesi için bir dua istedim, kardeşim kabul etti ve benim borcumun ödenmesi için dua etti. Ertesi gün hiç ummadığım bir yerden bana para geldi ve borcumu ödedim. Sonra içimden dedim ki Yusuf kardeş duası makbul kullardanmış, onun duası vesilesiyle borcumu ödedim. Allahu Tealaya Yusuf kulunu bana gönderdiği için şükürler olsun.

Bunda bir sakınca var mı?

E Çevrimdışı

ebu ûmeyr

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşım soruyu yusuf axhi ye sormuşsun..ama zaten sen sorunun cevabını kendin vermişsin.daha neden soruyorsun?yusuf axhi zaten bu tür meşru olan tevesüle itirazı olmazki....

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşım soruyu yusuf axhi ye sormuşsun..ama zaten sen sorunun cevabını kendin vermişsin.daha neden soruyorsun?yusuf axhi zaten bu tür meşru olan tevesüle itirazı olmazki....

Peki Allah rızası için söyleyin kardeşlerim ben Mahmud Efendiyi seviyorum, onun iyi biri olduğuna hüsnü zan ediyorum, onun bana yapmamı tavsiye ettiği şeyleri yapmaya gayret ediyorum. Bu benim girdiğim yol bidat midir?

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Peki Allah rızası için söyleyin kardeşlerim ben Mahmud Efendiyi seviyorum, onun iyi biri olduğuna hüsnü zan ediyorum, onun bana yapmamı tavsiye ettiği şeyleri yapmaya gayret ediyorum. Bu benim girdiğim yol bidat midir?

Sevgili kardeşim, zaten ne geliyorsa bizim başımıza iyi niyetlilikten geliyor. Bir adam dışarıdan sana kötü görünse zaten sen o adama yaklaşmazsın ve de böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalmamış olursun. Ama birisi dinden görünürse insanın ona içi ısınır, kanı ısınır. Çünkü onun dilinde Allah kelamı vardır. O kelam ki bütün kelimeler dize gelir, o kelime ki bütün anlamlar savrulur ve toz dumana karışır. Belki de onlar kötü niyetli değildir. Ama Allah kaderlerini böyle yazmışsa bir şey yapacağımız yok. Zaten hiçkimse yanlış yolda olduğunu bile bile o yolda gitmez ki. Herkes kendi yolunu hak yol sanır. Zaten yanlış yolda olduğunu bilseler bu psikolojiyle yaşayamazlar.

Bak mesela sana kendimden bir örnek vereyim: Ben zamanında akradyoda mahmut esat coşan hocayı çok dinlerdim ve de ona çok da dua etmişimdir. Kim bilir bu adamın makamı şimdi nasıl güzeldir. Öyle ki bir sürü insan onun sayesinde hak yolu bulmuştur. Diye düşünüyordum. Fakat o yol içerisinde eğer ben rabıtayı kapsaydım halim yamandı. Allah resulü a.s diyor ki "Allah bir mücrimin eliyle de dinini kuvvetlendirir." Bu sözü yiğitçe cihad eden birisi sonunda yaralanıyor ve acıdan dayanamayıp kendini öldürüyor. İşte resulullah onun ateşte olduğunu ifade ederken bu hadisi söylüyor.

Demek ki ölçü sadece Allah'ı ne kadar andın değilmiş. Bunun yanı sıra Allah'ın kaçın dediği şeylerden de ne kadar kaçtığına bağlıymış.

Bir de gizli şirk vardır. O gizli şirk riyadır. Yani kendi amellerimiz... Düşün gizli bir şey bile şirk iken gündüz aydınlığı gibi apaçık bir şirk nasıl şirk olmasın?

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
bu konu çok hassas, nice ayaklar bu yolda kayabiliyor. Allahu Teala kaymaktan, sapmaktan korusun.

yusuf kardeşime birşey sormak istiyorum, mesela ben Yusuf kardeşimden borcumun ödenmesi için bir dua istedim, kardeşim kabul etti ve benim borcumun ödenmesi için dua etti. Ertesi gün hiç ummadığım bir yerden bana para geldi ve borcumu ödedim. Sonra içimden dedim ki Yusuf kardeş duası makbul kullardanmış, onun duası vesilesiyle borcumu ödedim. Allahu Tealaya Yusuf kulunu bana gönderdiği için şükürler olsun.

Bunda bir sakınca var mı?

bak guzel arkadasim bu bir hastalik kimsenin nefsini temize cikaramazsiniz, kisi kendi nefsini temize cikaramaz .. biz sadece muslumanlari ALLAH SWT icin sever. onlarin gunahlarini arastirmaz onlara karsi zahirleri ile hukm ederiz, zahiri muslumansa aramizda kardeslik hakki dogar, lakin biz kimsenin (zahiri kafir olan mustesna kimse icin cennetedir cehennemdedir diyemeyiz ancak iyi zanda bulunuruz) ..

sen benden dua talabinde bulundun bende Allah swt ya sikintini gidermesi icin dua ettim, belki o an hic ummadigin annen'in komsunun, yada baska birinin duasi kabul oldu benimki degil niye Alusi nin dedigi gibi Allah swt ya karsi curette bulunuyorsunuz bu hastaliginizdan vaz gecin nereden biliyorsun benim duam kabul oldu.. allahu alem belkide Allah kalbinizdeki egriligi bildigi icin o sikintinizi giderdi bakalim ne yapacaksiniz, Allaha karsi curettemi bulunacaksiniz yoksa Allah swt ya hamd edip dua edenlerden ALLAH razi olsun diyip konuyu kapatacakmisiniz ..

o yuzden dikkat et arkadasim, sinav dunyasi Allah swt nin neyi sana FITNE kilacagindan emin degilsin .. once Allah swt ya dua edelim bizi dogru yolda tutsun, Allah swt nin hidayet ettigini kimse saptiramaz, saptirdiginada KIMSE HIDAYET EDEMEZ ..

ben de bazi sahislari Allah icin seviyorum, ornegin seyh abdulkadir geylaniyi ama benim elimde onun icin cennete olduguna dair bir delilim yok yada Allah katinda bir dost olduguna cunki ben Allah (c.c)'nun Abdulkadir geylaniye ikram ve inayet buyurduğunu bilmiyorum.. sen biliyormusun? ben sadece onu zahirinin islam olduguna inaniyor ve onu bir musluman kardesim oldugu icin ona hayir okuyor ve onu seviyorum rabbim rahmeti uzerine olsun ..

biz her musluman icin hayir ve rahmet umariz, ama o kisinin Allah swt katinda ne kadar degeri var bilemeyiz .. bugun bir suru mucahid kardeslerimiz sehadet serbeti iciyor biz onlar icin dahi derizki ALLAH SWT ONLARIN SEHADETINI KABUL BUYURSUN, insaallah SEHID OLDULAR deriz ,,

sana son tavsiyem sevgide asiriya gidersen yok felancanin duasi makbuldur diye baslar sonra onu ucurursun,

RAHMAN BIZE MERHAMET ETSIN, BIZI DINDE SABIT KILSIN .. AMIN

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Buna bidat diyen yoktur.Yalnız sen bu adamı aracı kılıyorsan Allah bu adam olmadan benim tövbemi kabul etmez falan diyorsan bu sapıklıktır.Ve sen bu adamı ALLAH rızası için sevdiğini söylüyorsun ama bu adamın yanlışlarını görsen bu adamı sevmezsin.Belki de görmek istemiyorsun.Bak kardeş senin konuyu nereye getirdiğini bilmiyorum.İyi araştır.Tasavvuf sapıklık , bidatler , küfürler , şirkler yuvasıdır.Ve sen bu yuvada oturan bir kişiyi Allah rızası için severim diyorsun.Ben de sana soruyorum ALLAH'a şirk koşan birisini nasıl sevip örnek alabilirsin?

A Çevrimdışı

Ahmed1

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Birşey sorucam.Şöyle dua etmekte bir sakınca görüyor musunuz? 'Ya Rabbi senin katında en kıymetli olan Nebin(sav) hakkı için,onun senin katındaki değeri hürmetine şu işimi hallet , (veya) beni affet''

Üst Ana Sayfa Alt