Aynı şekilde ben de bir şeyhi kendime lider seçtiğimde onun duasına talib oluyorum. Ben de tabiki biliyorum sadece veren Allahu Teala'dır. Tarikata ben şahsen bu şekilde bakıyorum. Şimdi siz kardeşlerime soruyorum ben şirke düştüm mü?
LAF ONS ... ne diyeceksen acik soyle, umulurki bu hem senin icin hem bizim icin hayirli olur ..
ben bir ara sapik firkalarin ruh halleri diye bir bolum acmistim orada KENDI KAFALARINDAN KURUP, yine kendince reddiye yazanlar vardi .. LAF ONS sende onlari hatirlatin bana, simdi soruyorum kim bugune kadar KIMSEYI DUSUNMEYIN, SIRKE GIRERSINIZ DEMIS? buyur soyle yani ..
Bugun en cahil insan dahi bilgi edinmenin yolunun sormak oldugunu bilir .. muhakkakki ilim ehline sorucaksin onun dizinin dibinde ilim alacaksin, lakin bugun sofilerin ilim ehlinden ilim aldigi tek sey seyhlere kul kole olmak biz onlarin nasil ilimler verdigini biliyoruz hamdolsun .. ben buraya en az bin saatlik sofilerin tarikat ehlinin videolarini ses kasetlerini koyarimki her biri insanlari bir kula cagiriyor .. yok hoca efendi. yok su veli yok bu veli KISSA anlatir dururlar .. onlarin icine akilli giren deli cikar,
DEDIGIMI ISPATLARIM BAYRAM HOCA DENEN MUSRIGIN HER KONUSMASI BIR KULA CAGIRIR desem abarti olmaz ..
kimse kimseyi kandirmasin
1 MESELE
eger sen bu asagidaki adam gibi RABITAYI savunuyorsan Allah seni islah etsin .. RABITA FARKLI SEYDIR, BIR KISIYI SEVMEK DUSUNMEK FARKLI SEYDIR .. asagidaki musrik bu iki unsuru karistirmis .. o kadar ESSEK ki adanali adamin annesini dusunmesi ile rabita arasindaki farki bilmiyor ... ibreti alem icin izleyin .. birde utanmadan bilmeyen bilmez diyor..
2 MESELE
seni kirmadan yazmaya calisiyorum ama su an sen hasa ALLAH RESULU A.S.V ma iftira atiyorsun sunu demeye getiriyorsun o istedigi zaman isteyenin istedigine icabet ederdi, onun her dilegini yerine getirirdi, bunu demeye getiriyorsun (konusmandan KASTIN bu anlasiliyor, insaallah ben yanlis anlamissimdir) ..
cunki bu durumlar sofilerinde seyhlerine yakistirdiklari seyler, KAINATTA TASARUF YETKISINE SAHIPLER eee sizlerin seyhlerinde olacakda Allah swt nin resulu boyle bir yetkiden mahrummu kalacak .. gidersiniz boyle bir hadis bulursunuz onuda kendi isteginize gore tevil eder Allah resulunede yapmis oldugunuz sirk amelini yakistirirsiniz
bak yazin asagida sorunda yerinde duruyor, Kimden istiyor? Şirke mi düşüyor?
"Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem dile benden diyor Ehl-i suffe’den olan Ebû Firâs Rebîa İbni Ka’b el-Eslemî radıyallahu anh'ta cennette birlikte olmayı istiyor. Kimden istiyor? Şirke mi düşüyor?"
sanki sunu demek istemissin peygamber efendimizden kisiler istedigini diliyordu, oda yapiyordu bak bugun seyhlerin, gavslarinda peygamber gibi tasarruf yetkileri vardir,
bugun sizde, seyhine gidip NE DILERSE DILEYENE, sirk isliyor diyemezsiniz cunki AYNI FIILI resulullah a.s.v yapmis .. (hasa)
sen once bu hadisi anlamaya calis sonra gel burada konusulan konuya ornek getir, ummet bu hadisi NAMAZIN FAZILETI bab'inda ele almislardir, hic bir alim bu hadisi RESULULLAH DILEYENE DILEDIGINI veriyordu babinda ele alamistir .. subhanallah .. ben sahsima RESULULLAH ASV ILE BERABER AYNI DONEMDE OLSAYDIM KESIN DUASINI ISTERDIM
3 MESELE
soyle demissin
"Aynı şekilde ben de bir şeyhi kendime lider seçtiğimde onun duasına talib oluyorum. Ben de tabiki biliyorum sadece veren Allahu Teala'dır. Tarikata ben şahsen bu şekilde bakıyorum. Şimdi siz kardeşlerime soruyorum ben şirke düştüm mü? "
velevki sen seyhine bir musluman kardesin olarak dua talebinde bulundu isen bu SIRK DEGILDIR .. bunu anlaman lazim kimse bunada sirk demiyor bu forumda ben seyhimden dua istedim oda bana dua etti diyen hic bir insan takfir edilmemistir ..
bu tur konularda sirk kisinin kasti ile alakalidir
ornegin
A) sen seyhinden bir musluman olarak kendin icin dua taleb ettin ..
kastin: muslumanin muslumana duasi makbuldur, Allah resulu asv bile sahabesinden dua talep etmistir bu guzel bir ameldir vb seklinde ise SIRK YOKTUR ki olmasi gerekende budur ..
B) sen seyhinden KESIN ALLAH DOSTU, kesin duasi makbul Allah katinda degerlidir ALLAH SWT onun icin yapar diye dusunuyorsan buda yanlistir, ama SIRK DEGILDIR,
Allah resulu busekilde ahireti durumu hakkinda bir sahabesinin nefsini temize cikaran kadina sen nereden biliyorsun dedi ama sirk isledin demedi ..
bu fiili isleyenler ( ALLAH SWT KATINDA KISILERIN NEFSINI TEMIZE CIKARIP KESIN ALLAH DOSTU, ALLAH SWT DUASINI KABUL EDER DIYEREK KISILERIN NEFISLERINI TEMIZE CIKARANLAR) icin, Alusi bu ALLAH’a karşı bir cür’ettir diyor,
C) DUA talep ettigin kisinin HER SEYE GUC YETIREBILECEGINE INANMAK, hasa yeryuzunde tasarruf yetkisine sahip diledigini diledigine veren bir kisi olduguna inanmak ISTE BUDA SIRKTIR,
.. yani benim seyhim dileyene diledigini veririr bende ondan sikintimi gidermesini diledim derseniz MUSRIK olursunuz
RAHMAN CUMLEMIZI ISLAH ETSIN, BASIRETIMIZI ARTIRSIN..