Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bana Ne Tavsiye Edersiniz ?

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanırmı ?işte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir. (senin bu düşüncen zandan ibaret kardeş ikincisi o cemaattekilerle akidemiz bir değil onlar askerde olur tağut imamıda olur polisde olur tekfir etmiyolar bunları adamlar medrese açıp medreselerde veya kendi dükkanlarında çalışıyolar) ikincisi bize direk görüşümüzden inancımızdan dolayı terörist gözüyle bakılıyor ya ışidci ya elkaideci adamlar bu zandalar

ebu omer el-talasi Çevrimdışı

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben bu Kardeşleri hiç samimi bulmuyorum ! sakalım kesilmesin diyor tamam kardeşim gel sana göre de iş var ama ağır iyi de ben yapamam ?

Bu mahmut efendi cemaati gibi de mi hayatınızı idame ettiremiyormusunuz ? adamlar sakallı cubbeli ! çocuklarını okula göndermeyen bir kaç tanesini biliyorum
Evet şu sitede takidigim son 2-3 aydır banada samimiyetsiz gelen ne biliyor musun cihat haberleri paylasip mucahit resimleri koyup altina yazi yazarak kendini oyalamak sonra ne yardan geçerim ne serden geçerim diyerek yerinde oturmak samimiyetsiz geliyor kendimi de samimiyetsiz hissetmeye başladım ama bu serzenişte bulunan arkadaşın samimiyetine inaniyorum

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Evet şu sitede takidigim son 2-3 aydır banada samimiyetsiz gelen ne biliyor musun cihat haberleri paylasip mucahit resimleri koyup altina yazi yazarak kendini oyalamak sonra ne yardan geçerim ne serden geçerim diyerek yerinde oturmak samimiyetsiz geliyor kendimi de samimiyetsiz hissetmeye başladım ama bu serzenişte bulunan arkadaşın samimiyetine inaniyorum
aynen banada öyle derneğe gitsem sitelere girsem heryer cihad farz ayın tağuta askerlik yapma sakalına kesme oy verme yapma kardeşim diye tebliğ yapılıyor ama bir Müslüman bunların iman edip Allah yolunda cihad etmek isteyince samimiyetsiz oluyor yada otur daha erken yada önce nefsini düzet vb. ama hurmaları atip cennete koşan sahabiyi unutuyolar

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi

aynen banada öyle derneğe gitsem sitelere girsem heryer cihad farz ayın tağuta askerlik yapma sakalına kesme oy verme yapma kardeşim diye tebliğ yapılıyor ama bir Müslüman bunların iman edip Allah yolunda cihad etmek isteyince samimiyetsiz oluyor yada otur daha erken yada önce nefsini düzet vb. ama hurmaları atip cennete koşan sahabiyi unutuyolar

anlaşılan çalışmak insana ağır geliyor. Sizden iyi istişhadçı olur. başka da ümmete faydanız olmaz ALLAHu alem

selametle

Ebu Abdullahh Çevrimdışı

Ebu Abdullahh

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sirk, küfür, haram ve caiz olmayan şeyler evde,işte,sokakta her yerde karşımıza çikabiliyor. Muslumana düşen ümitsizlige kapılmak degil bu şerli düzene karşı iki silah ile silahlanmaktır. 1-ihlas 2-ilim
İnsanların çözümsüz bir düğüm gibi görüp ümitsizliğe düştüğü nice meseleler vardır ki aslında çözümu vardır.

Ebu Abdullahh Çevrimdışı

Ebu Abdullahh

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ruhsatlar ilim ile bilinir. Darulharbte yaşamak zorunda kalan musluman islam alimlerinden kopuk olmamalidir. Cünkü ruhsatları bilenler alimlerdir.alimlerden kopuk olan ve problemlere kendi yetersiz fıkhı ile çözüm arayan bir müslüman ya ümitsizliğe düser, yada dininden taviz verip batıla meyleder.

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Ruhsatlar ilim ile bilinir. Darulharbte yaşamak zorunda kalan musluman islam alimlerinden kopuk olmamalidir. Cünkü ruhsatları bilenler alimlerdir.alimlerden kopuk olan ve problemlere kendi yetersiz fıkhı ile çözüm arayan bir müslüman ya ümitsizliğe düser, yada dininden taviz verip batıla meyleder.
Biz derviş değiliz islam aleminden kopukluk değil tam tersi hicret ile müslümanlarla butunlesmekten bahsediyoruz alimlere göre zaten cihad farz i ayn degilmi bu zamanda başka bir fetva mi var bildiğin

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bir Müslümanın bir kişiye bir şeyi öğütlerken bu şeyin önce kendisinde olması lazım bir insan kendisinde olmayan bir şeyi başkasına veremez. İzlediğim,dinlediğim,okudum şeyler sadece okumaktan dinlemekten ibaret değilki bunları hayata geçirmezsek ne zaman geçireceğiz ?

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
zaten alimlerin ruhsatını okuyarak bu sonuca variyoruz.

Ebu Abdullahh Çevrimdışı

Ebu Abdullahh

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Biz derviş değiliz islam aleminden kopukluk değil tam tersi hicret ile müslümanlarla butunlesmekten bahsediyoruz alimlere göre zaten cihad farz i ayn degilmi bu zamanda başka bir fetva mi var bildiğin

Sözlerimi özellikle kayıtladım.ama yinede yanlış anlamışsın. Darulharbte yaşamak zorunda kalan müslümanların ulemadan kopuk olmaması gerektigini vurguladım. Ulemadan kopuk olmayan cihaddan,hicretten ve vahdettende kopuk olmaz.dervişlikle ne kast ettigini anlamadim??

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Sözlerimi özellikle kayıtladım.ama yinede yanlış anlamışsın. Darulharbte yaşamak zorunda kalan müslümanların ulemadan kopuk olmaması gerektigini vurguladım. Ulemadan kopuk olmayan cihaddan,hicretten ve vahdettende kopuk olmaz.dervişlikle ne kast ettigini anlamadim??
Bak akhi zaten ulemadan cihaddan kopuguz lafla olmuyor ulema seni cihada cagiriyor arkadaş bizi çalışmayı sevmeyen tembeller olarak nitelemiş istişhad yapın başka işe yaramazsiniz demiş bu büyük ameli kucumsemiş bu sitede benden daha rahat çalışan yoktur diş hekimiyim kendi klinigim var saç sakal serbest banka ile çalışmıyorum sigorta yapmiyorum kazancim iyi elhamdulillah ailem arkadaşlarım yanimda ama huzur yok ne olursa olsun küfür devletinde yasiyoruz eskiye göre müslümanların ölümünü görmek normalleşti kalbimiz koreliyor bir gün kendimizi farkinda olmadan çok değişmiş ve iş işten geçmiş bir halde bulabiliriz imanimiz için korkmaliyiz ve harekete geçmeliyiz

Melhame-i kübra Çevrimdışı

Melhame-i kübra

Erkek
İslam-TR Üyesi
Bak akhi zaten ulemadan cihaddan kopuguz lafla olmuyor ulema seni cihada cagiriyor arkadaş bizi çalışmayı sevmeyen tembeller olarak nitelemiş istişhad yapın başka işe yaramazsiniz demiş bu büyük ameli kucumsemiş bu sitede benden daha rahat çalışan yoktur diş hekimiyim kendi klinigim var saç sakal serbest banka ile çalışmıyorum sigorta yapmiyorum kazancim iyi elhamdulillah ailem arkadaşlarım yanimda ama huzur yok ne olursa olsun küfür devletinde yasiyoruz eskiye göre müslümanların ölümünü görmek normalleşti kalbimiz koreliyor bir gün kendimizi farkinda olmadan çok değişmiş ve iş işten geçmiş bir halde bulabiliriz imanimiz için korkmaliyiz ve harekete geçmeliyiz
akhi yav benm dişlere 5 bin lira fiyat çektiler. 2 tane implant için , piyasa bu fiyatlarda mı cidden , konu ile alakasız ama :)

Melhame-i kübra

Erkek
İslam-TR Üyesi
Üst kaplamayi Zirkon yaptirmiyorsan pahali en iyisi 3.5 bin tutar normali

2 implant (strauman 400€ x2
cam log 300€ x2
ameliyat masrafı 800tl
protez 300 tl

böyle bir fiyat sundu akhi

bana niye 5000 dedi hala anlamadm