Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Bipolar Hastasıyım Şifa Arıyorum

B Çevrimdışı

belkide

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
musallatların bu konudaki etkisine gelince.

Kuran da da Yüce Allah'ın belirttiği gibi cinler ve insanlar Allah' ibadet için yaratılmıştır. Ancak onlarda da müslüman ve kafir(yahudi-hristiyan) olmak üzere farklı dinlere mensup olanlar var. müslüman olanların yaptığı tek şey inançlı müslümanlar gibi Allah'a ibadet etmek. ama müslüman olmayanlar insanlara bir şekilde musallat olup onlara çeşitli sıkıntılar yaşatıp dinden uzaklaştırmaya hatta dinden çıkarmaya günah işlemeye ve intihara sürüklemeye çalışıyorlar. tabi bunu bir anda yapmadıkları için kişi ve etrafındakiler hastanın depresyona girdiğini, şizofren olduğunu, okb olduğunu vb rahatsızlıklara sahip olduğunu düşünüyor. ama etki eden maalesef bir yada birden fazla musallat. bunu inancı olmayan birine anlatırsanız size cahil gözüyle bakar. ve örümcek kafalı diyip sizinle alay eder. o nedenle hiç zorlamayın.

cinler dumansız alevden yaratılmıştır. maddi olarak fiziksel durumları yoktur ancak enerji dediğimiz şekilde etki edebilirler. yakınımdaki rahatsızlık sebebiyle uzun süre araştırdığım için bunları objektif olarak yazabiliyorum. evet enerji dediğimiz şekilde etki edebilirler dedim. bu etkileri sonucu hastalıkta oluşturabilirler. bu demek değilki her hastalık onlarda. tabiki radyasyona bağlı oluşan kanser de var, tabiki göz sinirlerinin zarar görmesine bağlı körlük var. ancak onlarında bu hastalıkları yapabilme güçleri var. şimdi diyebilirsiniz nasıl olacak bu, onlar bu kadar güçlümü. inançlı insanlar ibadetlerini yapan insanlar cinlerden daha güçlüdür. ancak inançsız insanlar için durum biraz sıkıntılı. zaten ibadetlerini yapan, kuran okuyan, hakiki iman etmiş birine kolay kolay musallat olamazlar. şeytanın da Allah tarafından yaratıldığını ve Allah'a karşı olup insanları Allah'ın dininden çevirmeye çalıştığını düşünürsek nasıl Allah buna izin veriyorsa onlara da bu şekilde izin verebilir. sonuçta imtihan dünyasındayız.

genelden biraz özele gelirsek. gata da psikiyatri bölümünden bir profesöründe bu konuda verdiği bir bilgi var.-sanırım inançlı bir hekimmiş- şizofreni bir psikiyatrik hastalık değil cin musallatıdır diyor. bipolar da şizofreninin bir tık altıdır. şizofrenide insanlar olmayan şeyler görürler ve onlara inanırlar. ve bu durumdan hiç kurtulamazlar. bipolarda ise olmayan şeyleri görme ve inanma durumu dönemseldir. tabi doktora gittiğinizde bu konuda bir inancı ve bilgisi yoksa "beyinde lityum eksikliği var. o nedenle atak geçiriyor." diyor. atak döneminde gidiyorsunuz ve size atı uyutacak ağır psikotik ilaçlar veriyor ve hasta da onları içip kendinden geçiyor 1-2 ay sonra ilaçların etkisi vücut alıştığı için azalıyor ve hasta düzelmiş oluyor.

soruyorum şimdi;ilaçlarını düzenli kullandığı halde, eli sıcak sudan soğuk suya sokulmadığı halde, ilaçların kan değerleri her zaman istenilen aralıkta olduğu halde, üstelik çokda rahat bir ortamda insan neden atak geçirir. ve atak bipoların tanımındaki gibi çoşku-enerji veya çöküntü değil. olmayan şeylerin görülmesi onlardan korkulması tarzında. burada tıbbın cevabı yetersiz kalıyor işte bana. bir arkadaşımın ablası da bipolar.kadın gecenin yarısında karadeniz ormanlarında 4-5 saat yürüyüp trabzona gidiyor. soruyorum şimdi hangi enerjik durum hali bir insana bunu yaptırabilir.

rukye tedavisi Kur'an-ı kerim ayetlerinin anlaşılır şekilde insana okunmasıyla üzerindeki musallatın gönderilmesidir. tabi başımız ağırdığında okuduğumuz dualarda surelerde bir nevi rukye tedavisidir aslında. sadce bu tür tedavide özellikle cinlere etki eden ayetler sureler okunuyor.

lafı çok uzatmadan diyecektim ancak baya uzamış. :) eğer geçmeyen bir psikiyatrik sorununuz varsa (okb, panik atak, depresyon, şizofreni, bipolar vb) rukye tedavisini önceliklendirin derim. yada aşağıda yazdıklarım arasından bir yada birden fazla belirti varsa rukye tedavisi olmanızda fayda var. youtube den izlediğiniz rukye tedavisi video larından korkmayın. çünkü o sıkıntılı haller yaşayan insanlar o anlarda kendilerinde değiller.
-geçmeyen baş ağrısı
-karı koca geçimsizliği
-geceleri korkarak uyanma
-eve biri geziyor sanma
-arkadan biri saldıracak korkusu,özellikle evde
-banyo yaparken yanlız değilim korkusu,
-aşırı ve gereksiz sinirlilik
-bayanlarda adet hallerindeki sorunlar
-işlerin bir anda kötüye gitmesi
-yukarıda yazdığım psikolojik hastalıklar

şimdiden geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.
 
bahar rehab Çevrimdışı

bahar rehab

ben bana kendim için lazımım.
İslam-TR Üyesi
Biyoenerjiyi araştırmanızı öneririm, manik depresif ataklara iyi geldiğini okumuştum. Çevrenizde illa ki uzman bir biyoenerji terapisti vardır. Allahım şifanızı versin.
 
avam16 Çevrimdışı

avam16

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah azze ve celle şifa versin.
Hastalıklar Allah cc. İmtihanı. O dilemeden biz ne hasta oluruz ne de şifa buluruz.
Ilaç sadece sebebe yapismaktir.birden bırakmak yerine azaltmak olabilir .
Bunlar sadece şahsi fikrim.
Rabbine teslim ol. Namazı ni eksiksiz kil. Gece namazlarına önem ver . Allah azze ve celle 'nin zikrini dilinden düşürme.
Tevbe yi bol yap.
Dua yi dilinden düşürme.
O duanın kabul olduğu gün vallahi iyileseceksin.
Seni Allah subhanu teala 'dan başka iyi edecek doktor yok , git onun kapısını çal.
Rabbim şifa versin , günahlarina kefaret olsun hastaligin
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Bipolar olduğunu söyleyen biri ile konuşmuştum, nette kısa tanımına baktım, az-biraz anlar gibi oldum ama doğrusu tam da anladığımı söyleyemeyeceğim. Dünden beri yine aklıma geldi bu konu, ona binaen burada var mı bakayım dedim ve bu eski konuyu buldum. Yazılardaki tüm anlatılanlara baktığımda, nette gördüğüm tanımın dışındaki şeyleri bipolar olarak tarif eden de var. Mesela olmayan şeyler görme, bipolar tarifinin dışında diye biliyorum. Böyle bir şey varsa, ya bu bipoların klasiği dışında değişik bir versiyonudur veya teşhis komple başka bir isimle anılmalıdır.

Ara not: birileri olmayan bir şeyler görüyorsa aklıma ilk olarak rukye gelir, çünkü musallatın en yaygın belirtileri arasında.

Neyse, özetle bu bipolar rahatsızlığına sahip insanları anlamaya çalışıyorum da: Acaba hayatlarında uzun süre devam eden (mesela aile içi maddi-manevi şiddet görülmesi/şahid olunması gibi) durumlar var mı acaba? Kısa süreli yaşanılıp geride bırakılan değil, uzun süre devam eden türde.

Bunu soruyorum, çünkü benim başka alanda üzerinde düşündüğüm konulara çok benzer bir taraf var sanki bipolar bozuklukta. Tam olarak ifade etmem gerekirse:

Bir insan, kendisini hangi düşüncelere/vesveselere kaptırır, uzun süre bunun üzerinde odakta kalırsa, kendisinin o yanını kuvvetlendirir. Pratikçe ifade edeyim: olumlu düşünmeye çalışan zamanla olumlu bir insana, olumsuz düşünen bir insan ise zamanla olumsuz bir insana dönüşür; bu herkes için standarttır. Ve kim, hangi tarafı seçer ve o yönde çabalarsa, diğer tarafa kolay kolay geçmek o kişi için pek olası değildir. Yani ciddi anlamda olumlu birisi üç-beş sorunla çökmez, veya ciddi anlamda olumsuz birisi üç-beş olumlu sözle olumluya yükselmez. Her iki versiyonda da (çökmek veya yükselmek için) ciddi olarak aksi yöndeki düşünceleri sık sık tekrarlamak gerekir.

Peki bipolar?

Normal bir insan, karşı ruh haline kolay kolay geçemezken, bipolar için anlık bir tetikleyici (bu iç dünyada akla gelen bir hatıra bile olabilir) kişiyi bir anda karşı duygu tarafına geçirebiliyor anladığım kadarıyla. Benim bir üst paragraftaki, insanın temel duygu durumunu anlattığım mantığa göre "sadece bir duygunun üzerinde sürekli sebat eden insanlar" o duygu halinin gücünü/etkinliğini daimi koruyabilirler. Buna karşılık: Bipolar ile normal bir insanın duygu halinin ortalamasına bakarsak da, ortaya şöyle bir şey çıkıyor:

Bipolarlar, normalde karakter olarak pozitif, neşeli, olumlu insanlar. Ve ama beraberinde: aslında geçmişte uzun süreli travmatik bir deneyimleri de olmalı ki, depresif yönleri de oldukça kuvvetli bu kişilerin. Bu arada olumlu yönlerinin güçlü oluşu da, belki de ailelerindeki birilerini koruma içgüdüsü ile geliştirdikleri bir duygu hali. Nitekim kendileri çökerse, o diğer aile bireylerine yardım edemeyeceklerdir. Veya sadece kendileri için de olabilir bu: dertlerden sıyrılma, huzurla hayatta kalma iç güdüsü.

İşte tahminime göre, her vaka için değildir belki ama, uzun süreli olumsuz şartlarda yaşayan ve güçlü olmayı öğrenmek zorunda kalan insanlarda:

Olumlu yönde çalıştıkları için olumlu yanları güçlü,

Olumsuz şartlara sürekli maruziyetten ötürü de olumsuz yanları güçlü.

İki taraf da yeterince güçlü olduğunda, normal insanı bir moddan öteki moda geçirmek için tonla uğraş gerekirken, bipolar için durum bir parmak şıklatması kadar kolay.


Evet, bu konudaki fikirlerim bunlar. Bipolar teşhisi alanlar, veya yakını olanlar, hatta kendini gayet normal sanan ama sıklıkla karamsar moda anlık girenler için de ufuk açıcı olacağını umarım. Şahsen ben, kendim için bile bu bakış açısıyla kendime fayda verecek bir şeyler yakaladım elhamdülillah. Ve bu, herhangi birinize de fayda verebilir.

Bu arada çözüm arayanlara:

İç dünyanızdan gelip geçen düşüncelere dikkat edin, aralara vesveseler karışmasın. Bir de Allah'ı bilen ve hatırlatan, aklı başında insanlarla iletişimde kalın. Siz çöktükçe sizden uzaklaşanlarla değil, tekrar ayağa kaldırmak için hakkı hatırlatan kişilerle yakın olun. Küslük yapacak kadar toy insanlarla uğraşmak sağlıklı bireyler için bile çok zordur, eğer psikolojik sorunlar yaşıyorsanız, en azından ortalama değerlere yükselene kadar ne yaptığını/söylediğini bilmeyen insanlardan olabildiğince uzak durun. (Uzak durulması gereken kişiler aile içindeyse: gereksiz muhabbete girmeyin, sorumluluklarınızı yapıp, kısa bir havadan sudan konuşup kendi alanınıza çekilin) Düşüncelerini değiştiren, duygu hallerini de zamanla değiştirebilir, bunu unutmayın. Sizi tetikleyen şeylere karşı uyanık olun. Farkındalıklarınız arttıkça, daha iyiye doğru yol hep açık.
 
Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Abla kitab yazsana sen
Bipolar olduğunu söyleyen biri ile konuşmuştum, nette kısa tanımına baktım, az-biraz anlar gibi oldum ama doğrusu tam da anladığımı söyleyemeyeceğim. Dünden beri yine aklıma geldi bu konu, ona binaen burada var mı bakayım dedim ve bu eski konuyu buldum. Yazılardaki tüm anlatılanlara baktığımda, nette gördüğüm tanımın dışındaki şeyleri bipolar olarak tarif eden de var. Mesela olmayan şeyler görme, bipolar tarifinin dışında diye biliyorum. Böyle bir şey varsa, ya bu bipoların klasiği dışında değişik bir versiyonudur veya teşhis komple başka bir isimle anılmalıdır.

Ara not: birileri olmayan bir şeyler görüyorsa aklıma ilk olarak rukye gelir, çünkü musallatın en yaygın belirtileri arasında.

Neyse, özetle bu bipolar rahatsızlığına sahip insanları anlamaya çalışıyorum da: Acaba hayatlarında uzun süre devam eden (mesela aile içi maddi-manevi şiddet görülmesi/şahid olunması gibi) durumlar var mı acaba? Kısa süreli yaşanılıp geride bırakılan değil, uzun süre devam eden türde.

Bunu soruyorum, çünkü benim başka alanda üzerinde düşündüğüm konulara çok benzer bir taraf var sanki bipolar bozuklukta. Tam olarak ifade etmem gerekirse:

Bir insan, kendisini hangi düşüncelere/vesveselere kaptırır, uzun süre bunun üzerinde odakta kalırsa, kendisinin o yanını kuvvetlendirir. Pratikçe ifade edeyim: olumlu düşünmeye çalışan zamanla olumlu bir insana, olumsuz düşünen bir insan ise zamanla olumsuz bir insana dönüşür; bu herkes için standarttır. Ve kim, hangi tarafı seçer ve o yönde çabalarsa, diğer tarafa kolay kolay geçmek o kişi için pek olası değildir. Yani ciddi anlamda olumlu birisi üç-beş sorunla çökmez, veya ciddi anlamda olumsuz birisi üç-beş olumlu sözle olumluya yükselmez. Her iki versiyonda da (çökmek veya yükselmek için) ciddi olarak aksi yöndeki düşünceleri sık sık tekrarlamak gerekir.

Peki bipolar?

Normal bir insan, karşı ruh haline kolay kolay geçemezken, bipolar için anlık bir tetikleyici (bu iç dünyada akla gelen bir hatıra bile olabilir) kişiyi bir anda karşı duygu tarafına geçirebiliyor anladığım kadarıyla. Benim bir üst paragraftaki, insanın temel duygu durumunu anlattığım mantığa göre "sadece bir duygunun üzerinde sürekli sebat eden insanlar" o duygu halinin gücünü/etkinliğini daimi koruyabilirler. Buna karşılık: Bipolar ile normal bir insanın duygu halinin ortalamasına bakarsak da, ortaya şöyle bir şey çıkıyor:

Bipolarlar, normalde karakter olarak pozitif, neşeli, olumlu insanlar. Ve ama beraberinde: aslında geçmişte uzun süreli travmatik bir deneyimleri de olmalı ki, depresif yönleri de oldukça kuvvetli bu kişilerin. Bu arada olumlu yönlerinin güçlü oluşu da, belki de ailelerindeki birilerini koruma içgüdüsü ile geliştirdikleri bir duygu hali. Nitekim kendileri çökerse, o diğer aile bireylerine yardım edemeyeceklerdir. Veya sadece kendileri için de olabilir bu: dertlerden sıyrılma, huzurla hayatta kalma iç güdüsü.

İşte tahminime göre, her vaka için değildir belki ama, uzun süreli olumsuz şartlarda yaşayan ve güçlü olmayı öğrenmek zorunda kalan insanlarda:

Olumlu yönde çalıştıkları için olumlu yanları güçlü,

Olumsuz şartlara sürekli maruziyetten ötürü de olumsuz yanları güçlü.

İki taraf da yeterince güçlü olduğunda, normal insanı bir moddan öteki moda geçirmek için tonla uğraş gerekirken, bipolar için durum bir parmak şıklatması kadar kolay.


Evet, bu konudaki fikirlerim bunlar. Bipolar teşhisi alanlar, veya yakını olanlar, hatta kendini gayet normal sanan ama sıklıkla karamsar moda anlık girenler için de ufuk açıcı olacağını umarım. Şahsen ben, kendim için bile bu bakış açısıyla kendime fayda verecek bir şeyler yakaladım elhamdülillah. Ve bu, herhangi birinize de fayda verebilir.

Bu arada çözüm arayanlara:

İç dünyanızdan gelip geçen düşüncelere dikkat edin, aralara vesveseler karışmasın. Bir de Allah'ı bilen ve hatırlatan, aklı başında insanlarla iletişimde kalın. Siz çöktükçe sizden uzaklaşanlarla değil, tekrar ayağa kaldırmak için hakkı hatırlatan kişilerle yakın olun. Küslük yapacak kadar toy insanlarla uğraşmak sağlıklı bireyler için bile çok zordur, eğer psikolojik sorunlar yaşıyorsanız, en azından ortalama değerlere yükselene kadar ne yaptığını/söylediğini bilmeyen insanlardan olabildiğince uzak durun. (Uzak durulması gereken kişiler aile içindeyse: gereksiz muhabbete girmeyin, sorumluluklarınızı yapıp, kısa bir havadan sudan konuşup kendi alanınıza çekilin) Düşüncelerini değiştiren, duygu hallerini de zamanla değiştirebilir, bunu unutmayın. Sizi tetikleyen şeylere karşı uyanık olun. Farkındalıklarınız arttıkça, daha iyiye doğru yol hep açık.
Abla kitab yazabilirsin mesela 😄
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Abla kitab yazsana sen

Abla kitab yazabilirsin mesela 😄
Geçen yılki projemdi )

Hala aklımda, belki yazabilirim veya böyle parça parça mesajlar halinde de bildiklerimi buralara eklemeye devam edebilirim. Nitekim kitap işi pek kolay değil, istişaresiz yürümüyor; ve bana aktif eşlik edecek, tüm şartları uygun kişi yok. Kiminin bilgisi tam, ama zamanı yok; kimisinin zamanı var ama ilgisi yok vs derken...

Bu arada kitabın temelleri için kısa süreli de olsa tam istediğim gibi bir ekiple istişare yapıldı ve istişaresi yapılan kısım için her şey zihnimde net elhamdülillah. Ancak sonrasında ekip dağıldı. Ve bunun sonrasında ise ben tek başıma bildiklerimle ilerlerken, daha önce üzerinde konuşulmamış yeni farkındalıklar edindim. Normalde bu güzel bir şey ama bunları eski bilgilerimle birlikte değerlendirerek ortalamasını en baştan almak gerekiyor. Ve her yeni farkındalıkla: öncekileri en baştan, sonra yine en baştan gözden geçirmek gerekiyor.

En nihayetinde tüm bunlar da: ta ki kitap yazılıp bitene kadar ancak "aktif istişare" ile olacak cinsten. Ve ama... İstişare ekibim yok )

İstişare önemli bir şey, hepsinin sonunda bu ortaya çıkıyor )
 
Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Geçen yılki projemdi )

Hala aklımda, belki yazabilirim veya böyle parça parça mesajlar halinde de bildiklerimi buralara eklemeye devam edebilirim. Nitekim kitap işi pek kolay değil, istişaresiz yürümüyor; ve bana aktif eşlik edecek, tüm şartları uygun kişi yok. Kiminin bilgisi tam, ama zamanı yok; kimisinin zamanı var ama ilgisi yok vs derken...

Bu arada kitabın temelleri için kısa süreli de olsa tam istediğim gibi bir ekiple istişare yapıldı ve istişaresi yapılan kısım için her şey zihnimde net elhamdülillah. Ancak sonrasında ekip dağıldı. Ve bunun sonrasında ise ben tek başıma bildiklerimle ilerlerken, daha önce üzerinde konuşulmamış yeni farkındalıklar edindim. Normalde bu güzel bir şey ama bunları eski bilgilerimle birlikte değerlendirerek ortalamasını en baştan almak gerekiyor. Ve her yeni farkındalıkla: öncekileri en baştan, sonra yine en baştan gözden geçirmek gerekiyor.

En nihayetinde tüm bunlar da: ta ki kitap yazılıp bitene kadar ancak "aktif istişare" ile olacak cinsten. Ve ama... İstişare ekibim yok )

İstişare önemli bir şey, hepsinin sonunda bu ortaya çıkıyor )
Ne hakkında? Konusu belli mi?
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ne hakkında? Konusu belli mi?
Başlangıcını bu konudan alıyor:


İnsanın kalbi ile yaptığı seçimlerin, algısına yön verişini anlamakla yani... Zihnî(Beynimize ait) gelişimlerimizi yönlendiren şey kalbimizde yaptığımız/inandığımız seçimler.

Bu bilgiden yola çıkarak: iç seslerimizden biri olan vesveseleri kendi düşüncelerimizden ayırt etmeyi öğrenerek, zihnen algı ufkumuzu açabilir hale gelebiliyoruz elhamdülillah.

Ve bu sayede:

İç dünyamızdaki kararsızlıklar, karamsarlıklar, bırakmak istediğimiz alışkanlıklar veya edinmek istediğimiz alışkanlıklar hakkında daha güçlü bir duruş sergileyebiliyoruz;

Kendi kendimizin daha net farkında olduğumuzda: karşımızdaki insanların korku veya öfke gibi çeşitli tepkilerini de "kendimize kişisel yapılmış bir hareket sanmadan" olgunlukla anlayıp, o kişiye olması gereken şekilde davranarak, onu iyi olan yola daha kolay davet edebiliyoruz;

Bu bilgilerin ardınca anksiyete, hafif depresyon, panik atak gibi kimi rahatsızlıklara sahip olan insanlara ilaçsız kurtulması yolunda rehberlik edilebilir. Ancak çok kötü durumda veya ilaç kullanmaya başlayan birisiyse, sadece bilgi aktarımı ile kolay kolay düzelemez, ihtiyaç duydukça işinin ehli birinden terapi benzeri bir destek öneririm. Nitekim bu bilgilerin işe yaraması için muhatabın aklını hala yeterince aktif kullanabiliyor olması gerekiyor; ki öğrendiklerini aklında tutsun ve kendi kendine uygulasın. (Kişiyle aynı evi paylaşan birisiyse, yakın iletişim sebebiyle her koşulda bu bilgilerle yakınına olumlu destek sağlayabilir.)

Bunlar başlangıç kısmı... Ve kişinin hem kendi ile, hem yakınları ile iletişimi sağlıklı hale geldikten sonrası: diğer insanlara tebliğ kısmı.

Aralarda şeytanın hileleri; ayet ve hadislerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği (misal müteşabih ayetler, uydurma hadislerin varlığı veya makasçı/parçacı yaklaşıma karşı dikkatli olunması gibi); her halükârda duanın önemi, dünyevi konularda istiharenin önemi; sabrın yanı sıra şükürün nasıllığı ve önemi, hayata etkisi...

Derken:

Neredeyse insanın nefsine zor gelen, hayattaki yolunu bulmasını zorlaştıran ne kadar detay varsa hepsine "mantığı ile birlikte" bir yol gösteriş olmak üzere bir kitap hayali.

Doğrusu kişiyi en dipten alıp, cihadda gözünü kırpmadan canını huzurla verecek duruma getirinceye kadar tüm aşamalar sanırım bunlar. Dünya hayatının/sınavının anlamını en derinden kavrayıp, başa gelen her sınava karşılık "sınavın ardında saklanan gerçekleri görebilme" yeteneğini kazanabilmek. Kimileri bunları, Allah tarafından korunmuş olarak taa gençlik yıllarından itibaren adım adım kolaylıkla kazanırken; uygun şartlarda yetişmemiş insanlar, rehbersizliğin etkisi ile bilhassa ilk gençlik yıllarından sağdan sola savrulup duruyor. İşte bu kitap, yolunu bulmak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiğini en özet şekilde ifade eden bir kitap hayali...

Kısaca bahsedeyim derken, hepsini yazasım geldi ) Keşke kolay olsa da, şöyle bir çırpıda ortaya dökülüverse; ne güzel olurdu...
 
Firaticen Nankör Çevrimdışı

Firaticen Nankör

Üye
İslam-TR Üyesi
Başlangıcını bu konudan alıyor:


İnsanın kalbi ile yaptığı seçimlerin, algısına yön verişini anlamakla yani... Zihnî(Beynimize ait) gelişimlerimizi yönlendiren şey kalbimizde yaptığımız/inandığımız seçimler.

Bu bilgiden yola çıkarak: iç seslerimizden biri olan vesveseleri kendi düşüncelerimizden ayırt etmeyi öğrenerek, zihnen algı ufkumuzu açabilir hale gelebiliyoruz elhamdülillah.

Ve bu sayede:

İç dünyamızdaki kararsızlıklar, karamsarlıklar, bırakmak istediğimiz alışkanlıklar veya edinmek istediğimiz alışkanlıklar hakkında daha güçlü bir duruş sergileyebiliyoruz;

Kendi kendimizin daha net farkında olduğumuzda: karşımızdaki insanların korku veya öfke gibi çeşitli tepkilerini de "kendimize kişisel yapılmış bir hareket sanmadan" olgunlukla anlayıp, o kişiye olması gereken şekilde davranarak, onu iyi olan yola daha kolay davet edebiliyoruz;

Bu bilgilerin ardınca anksiyete, hafif depresyon, panik atak gibi kimi rahatsızlıklara sahip olan insanlara ilaçsız kurtulması yolunda rehberlik edilebilir. Ancak çok kötü durumda veya ilaç kullanmaya başlayan birisiyse, sadece bilgi aktarımı ile kolay kolay düzelemez, ihtiyaç duydukça işinin ehli birinden terapi benzeri bir destek öneririm. Nitekim bu bilgilerin işe yaraması için muhatabın aklını hala yeterince aktif kullanabiliyor olması gerekiyor; ki öğrendiklerini aklında tutsun ve kendi kendine uygulasın. (Kişiyle aynı evi paylaşan birisiyse, yakın iletişim sebebiyle her koşulda bu bilgilerle yakınına olumlu destek sağlayabilir.)

Bunlar başlangıç kısmı... Ve kişinin hem kendi ile, hem yakınları ile iletişimi sağlıklı hale geldikten sonrası: diğer insanlara tebliğ kısmı.

Aralarda şeytanın hileleri; ayet ve hadislerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği (misal müteşabih ayetler, uydurma hadislerin varlığı veya makasçı/parçacı yaklaşıma karşı dikkatli olunması gibi); her halükârda duanın önemi, dünyevi konularda istiharenin önemi; sabrın yanı sıra şükürün nasıllığı ve önemi, hayata etkisi...

Derken:

Neredeyse insanın nefsine zor gelen, hayattaki yolunu bulmasını zorlaştıran ne kadar detay varsa hepsine "mantığı ile birlikte" bir yol gösteriş olmak üzere bir kitap hayali.

Doğrusu kişiyi en dipten alıp, cihadda gözünü kırpmadan canını huzurla verecek duruma getirinceye kadar tüm aşamalar sanırım bunlar. Dünya hayatının/sınavının anlamını en derinden kavrayıp, başa gelen her sınava karşılık "sınavın ardında saklanan gerçekleri görebilme" yeteneğini kazanabilmek. Kimileri bunları, Allah tarafından korunmuş olarak taa gençlik yıllarından itibaren adım adım kolaylıkla kazanırken; uygun şartlarda yetişmemiş insanlar, rehbersizliğin etkisi ile bilhassa ilk gençlik yıllarından sağdan sola savrulup duruyor. İşte bu kitap, yolunu bulmak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiğini en özet şekilde ifade eden bir kitap hayali...

Kısaca bahsedeyim derken, hepsini yazasım geldi ) Keşke kolay olsa da, şöyle bir çırpıda ortaya dökülüverse; ne güzel olurdu...
Bu tarz hastalıklar genelde kalıtsal oluyor yani olayın tam olarak iç yüzü sınav sınav her şey sınav
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Bu tarz hastalıklar genelde kalıtsal oluyor yani olayın tam olarak iç yüzü sınav sınav her şey sınav
Evet, kalıtsal olduğu söyleniyor, yani ailesinde benzer durumlar olanlarda görülme olasılığı daha yüksekmiş.

Ek olarak ağır travma sonrası da gelişebiliyormuş. Yani hem kalıtsal, hem de travma eseri olabiliyor. Ve: dediğiniz gibi, her halükârda bu bir sınav, hem de oldukça zor görünüyor. Rabbim yardımcıları olsun dilerim ve şifalar nasip etsin.
 
Firaticen Nankör Çevrimdışı

Firaticen Nankör

Üye
İslam-TR Üyesi
Evet, kalıtsal olduğu söyleniyor, yani ailesinde benzer durumlar olanlarda görülme olasılığı daha yüksekmiş.

Ek olarak ağır travma sonrası da gelişebiliyormuş. Yani hem kalıtsal, hem de travma eseri olabiliyor. Ve: dediğiniz gibi, her halükârda bu bir sınav, hem de oldukça zor görünüyor. Rabbim yardımcıları olsun dilerim ve şifalar nasip etsin.
Evet her insan böyle dönemler yapabilir çok ağır hastalık geçirirsen de aklında sıkıntılar meydana gelebiliyor kader işte inne lilleh ve inne ileyhi raciun
 
B Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi

Boy Interrupted (2009)

mustehcenlik iceriyormuydu hatırlamıyorum çok uzun sureler önce izlemiştim. bipolar bozuklukları filmlerden izlerseniz tanıma imkanınız artar.​

mesela bipolar ( mani ve depresyon uçları ) zaman zaman oluyor kisi bazı zamanlarda normal oluyor. yaklaşık 10 senede 4 mani atağı geçiriliyor diyebilirim. kisiler bu donemler haricinde normal olduğu icin. kitap okudu iyileşti. ilacı icmedi iyileşti. rukye yaptırdı iyileşti dediğiniz kisilerin normal donemine denk gelmiş olabilirsiniz. bu yorum altına. gecmiste yazı yazanlar o yakinlariyla ilgili güncel bilgi paylaşırsa tarihi seyri hakkında bilgi alalım. o kisiler bir daha atak yaşamadı mi ?

filmleri izlersek , ortak bil dilimiz olur ve o zaman konuşup anlaşabiliriz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Bipolar olduğunu söyleyen biri ile konuşmuştum, nette kısa tanımına baktım, az-biraz anlar gibi oldum ama doğrusu tam da anladığımı söyleyemeyeceğim. Dünden beri yine aklıma geldi bu konu, ona binaen burada var mı bakayım dedim ve bu eski konuyu buldum. Yazılardaki tüm anlatılanlara baktığımda, nette gördüğüm tanımın dışındaki şeyleri bipolar olarak tarif eden de var. Mesela olmayan şeyler görme, bipolar tarifinin dışında diye biliyorum. Böyle bir şey varsa, ya bu bipoların klasiği dışında değişik bir versiyonudur veya teşhis komple başka bir isimle anılmalıdır.

Ara not: birileri olmayan bir şeyler görüyorsa aklıma ilk olarak rukye gelir, çünkü musallatın en yaygın belirtileri arasında.

Neyse, özetle bu bipolar rahatsızlığına sahip insanları anlamaya çalışıyorum da: Acaba hayatlarında uzun süre devam eden (mesela aile içi maddi-manevi şiddet görülmesi/şahid olunması gibi) durumlar var mı acaba? Kısa süreli yaşanılıp geride bırakılan değil, uzun süre devam eden türde.

Bunu soruyorum, çünkü benim başka alanda üzerinde düşündüğüm konulara çok benzer bir taraf var sanki bipolar bozuklukta. Tam olarak ifade etmem gerekirse:

Bir insan, kendisini hangi düşüncelere/vesveselere kaptırır, uzun süre bunun üzerinde odakta kalırsa, kendisinin o yanını kuvvetlendirir. Pratikçe ifade edeyim: olumlu düşünmeye çalışan zamanla olumlu bir insana, olumsuz düşünen bir insan ise zamanla olumsuz bir insana dönüşür; bu herkes için standarttır. Ve kim, hangi tarafı seçer ve o yönde çabalarsa, diğer tarafa kolay kolay geçmek o kişi için pek olası değildir. Yani ciddi anlamda olumlu birisi üç-beş sorunla çökmez, veya ciddi anlamda olumsuz birisi üç-beş olumlu sözle olumluya yükselmez. Her iki versiyonda da (çökmek veya yükselmek için) ciddi olarak aksi yöndeki düşünceleri sık sık tekrarlamak gerekir.

Peki bipolar?

Normal bir insan, karşı ruh haline kolay kolay geçemezken, bipolar için anlık bir tetikleyici (bu iç dünyada akla gelen bir hatıra bile olabilir) kişiyi bir anda karşı duygu tarafına geçirebiliyor anladığım kadarıyla. Benim bir üst paragraftaki, insanın temel duygu durumunu anlattığım mantığa göre "sadece bir duygunun üzerinde sürekli sebat eden insanlar" o duygu halinin gücünü/etkinliğini daimi koruyabilirler. Buna karşılık: Bipolar ile normal bir insanın duygu halinin ortalamasına bakarsak da, ortaya şöyle bir şey çıkıyor:

Bipolarlar, normalde karakter olarak pozitif, neşeli, olumlu insanlar. Ve ama beraberinde: aslında geçmişte uzun süreli travmatik bir deneyimleri de olmalı ki, depresif yönleri de oldukça kuvvetli bu kişilerin. Bu arada olumlu yönlerinin güçlü oluşu da, belki de ailelerindeki birilerini koruma içgüdüsü ile geliştirdikleri bir duygu hali. Nitekim kendileri çökerse, o diğer aile bireylerine yardım edemeyeceklerdir. Veya sadece kendileri için de olabilir bu: dertlerden sıyrılma, huzurla hayatta kalma iç güdüsü.

İşte tahminime göre, her vaka için değildir belki ama, uzun süreli olumsuz şartlarda yaşayan ve güçlü olmayı öğrenmek zorunda kalan insanlarda:

Olumlu yönde çalıştıkları için olumlu yanları güçlü,

Olumsuz şartlara sürekli maruziyetten ötürü de olumsuz yanları güçlü.

İki taraf da yeterince güçlü olduğunda, normal insanı bir moddan öteki moda geçirmek için tonla uğraş gerekirken, bipolar için durum bir parmak şıklatması kadar kolay.


Evet, bu konudaki fikirlerim bunlar. Bipolar teşhisi alanlar, veya yakını olanlar, hatta kendini gayet normal sanan ama sıklıkla karamsar moda anlık girenler için de ufuk açıcı olacağını umarım. Şahsen ben, kendim için bile bu bakış açısıyla kendime fayda verecek bir şeyler yakaladım elhamdülillah. Ve bu, herhangi birinize de fayda verebilir.

Bu arada çözüm arayanlara:

İç dünyanızdan gelip geçen düşüncelere dikkat edin, aralara vesveseler karışmasın. Bir de Allah'ı bilen ve hatırlatan, aklı başında insanlarla iletişimde kalın. Siz çöktükçe sizden uzaklaşanlarla değil, tekrar ayağa kaldırmak için hakkı hatırlatan kişilerle yakın olun. Küslük yapacak kadar toy insanlarla uğraşmak sağlıklı bireyler için bile çok zordur, eğer psikolojik sorunlar yaşıyorsanız, en azından ortalama değerlere yükselene kadar ne yaptığını/söylediğini bilmeyen insanlardan olabildiğince uzak durun. (Uzak durulması gereken kişiler aile içindeyse: gereksiz muhabbete girmeyin, sorumluluklarınızı yapıp, kısa bir havadan sudan konuşup kendi alanınıza çekilin) Düşüncelerini değiştiren, duygu hallerini de zamanla değiştirebilir, bunu unutmayın. Sizi tetikleyen şeylere karşı uyanık olun. Farkındalıklarınız arttıkça, daha iyiye doğru yol hep açık.
acaba ben de mi bipolarım diye düşündürttü yazı
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı

Boy Interrupted (2009)

mustehcenlik iceriyormuydu hatırlamıyorum çok uzun sureler önce izlemiştim. bipolar bozuklukları filmlerden izlerseniz tanıma imkanınız artar.​

mesela bipolar ( mani ve depresyon uçları ) zaman zaman oluyor kisi bazı zamanlarda normal oluyor. yaklaşık 10 senede 4 mani atağı geçiriliyor diyebilirim. kisiler bu donemler haricinde normal olduğu icin. kitap okudu iyileşti. ilacı icmedi iyileşti. rukye yaptırdı iyileşti dediğiniz kisilerin normal donemine denk gelmiş olabilirsiniz. bu yorum altına. gecmiste yazı yazanlar o yakinlariyla ilgili güncel bilgi paylaşırsa tarihi seyri hakkında bilgi alalım. o kisiler bir daha atak yaşamadı mi ?

filmleri izlersek , ortak bil dilimiz olur ve o zaman konuşup anlaşabiliriz.
Teşekkür ederim kardeşim. Evet, kişilerin uzun vadedeki durumları da dediğiniz gibi değerlendirilmeli.
acaba ben de mi bipolarım diye düşündürttü yazı
Doğrusu eğer derin bir travma geçmişi varsa ve kişi bundan kurtulmaya çalışırken travmalarını anlamlandırma konusunda eksik kalıyor ve sadece bastırmayı/görmezden gelmeyi yol olarak seçiyorsa: uzun vadede bunu yapan herhangi birimizin benzer bir hal alması olası.

Bununla birlikte herkes kısmen bu tür değişken ruh haline giriyordur, yani zaman zaman insan ne düşüneceğini, hissedeceğini şaşırabiliyor. Ama bipolar demek için bunun ciddi bir boyuta varmış olması gerek, ki onu da işin uzmanları doğru teşhis eder sanırım.

**"Sanırım" diyorum, çünkü derinlenmesine incelenmeden yüzelsel teşhis yapan birçok uzman görünümlü şahıs olduğunu biliyorum. Yıllarca çeşitli ilaçlar kullanıp, ardından sadece "etkili birkaç motivasyon cümlesi ile" düzelen kişilerin varlığı, bu teşhis yapanların uzmanlığını sorgulattırıyor.
 
B Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi
Nedenleri niçinleri konuşulabilir.
Kısa bir misal : düğününe gittiğiniz arkadaşınızın düğünündeyken aklınızdan acaba bu 5 sene sonra 7 sene sonra boşanır diyebiliyor musunuz? Ama kavga haberleri gelince, aldatınca, hamileyken darp edilince bunların boşanması yakın diyorsunız.
Özlü söz : hayatta herşey önce işaretini verir sonra izini bırakır. İşaret okuyabilen insan marifetli insandır.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_9796.png
    IMG_9796.png
    119.4 KB · Görüntüleme: 17
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Nedenleri niçinleri konuşulabilir.
Kısa bir misal : düğününe gittiğiniz arkadaşınızın düğünündeyken aklınızdan acaba bu 5 sene sonra 7 sene sonra boşanır diyebiliyor musunuz? Ama kavga haberleri gelince, aldatınca, hamileyken darp edilince bunların boşanması yakın diyorsunız.
Özlü söz : hayatta herşey önce işaretini verir sonra izini bırakır. İşaret okuyabilen insan marifetli insandır.
Ekteki bilgiler çok ilginç, 10 yıl süre biçen olduğunu ilk kez duydum. Benim okuduklarım genellikle aşağıdaki alıntıdaki gibi:

Bipolar Bozukluk Tanısı Nasıl Konur?​

Bipolar bozukluk, kişinin hemen her alanda işlevselliğini bozan, oldukça ciddi ek sağlık sorunlarına yol açabilen ve intihar riskini büyük oranda artıran, kronik bir ruh sağlığı hastalığıdır. Hastaların büyük çoğunluğu başlangıçta depresyon tanısı alır ve buna yönelik tedavi girişimleri uygulanır. Ancak bu tedaviler hastalığın seyrini kötü etkileyebileceği gibi kişinin tedaviye uyumunu zorlaştırır. Bu nedenle özellikle depresif duygu durumu şikayeti ile başvuran kişiler bipolar bozukluk tanısı için gerekli ölçütler açısından ayrıntılı değerlendirilmelidir.

Tanı için en gerekli kriter, manik dönem varlığıdır. Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre manik dönem en az bir hafta süren veya hastaneye yatmayı gerektiren; normal dışı ve devamlı coşkunluk hissi içeren duygu durumu olarak tanımlanır. Kişinin bu tanıma uygun en az bir dönem geçirmiş olması bipolar bozukluk tanısı için yeterlidir. Manik dönemde kişi, her zamankinden daha konuşkan olur ancak bununla birlikte dikkat dağınıklığı yaşadığı için konuşmayı sürdürmede zorlanır.

Bipolar bozukluk belirtileri ile ilgili en önemli özelliklerden biri de hastalığa ait bulguların mevsimsellik göstermesidir. Hastalar genellikle ilkbahar ve yaz aylarında manik dönem yaşarken kış aylarında depresif duygu durumuna sahip olurlar. Özellikle ilkbahar mevsiminden yaz aylarına geçiş döneminde manik bulgular artış gösterir. Bu süreç, hastalığın alevlenmesi açısından en riskli dönem olarak kabul edilir. Bipolar tanısı almış kişilerin yaklaşık olarak %25’i ilkbaharın son günleri ile yazın ilk günleri arasında kötüleşir ve dürtüsellik artışı, öfke patlamaları, saldırganlık yönelimi ve intihar eğiliminde artış gibi davranışlar sergiler. Bipolar bozukluk tanısı koyarken, hastaya ve hastalığa ait tüm bu davranışsal özellikler göz önünde bulundurulur.

Bu arada bu alıntıda mevsimler ile ilgili söylenenler dikkat çekici; nitekim hastalık teşhisi için kriter olarak belirtilmiş ama bir çok insan "soğuğun/kışın esaretinden, güneşsizliğin iç daraltan kasvetinden kurtulduğu" ilkbahar yaz dönemini coşkulu geçirir ve sonbaharın ilk işaretleri ile birlikte o keyfi kaçabilir. Nerden biliyorum? Ben de onlardan biriyim ) Ama tabi bu duygu değişikliği çok üst boyutlarda oluyorsa, işte o zaman bir sorun işareti var denilenilir.

Kısaca genel olarak:

Bu konuda bahsi geçen tüm belirtilere bakınca herhangi birimize uygun görülebilir, ama asıl sorun: dozda görünüyor. Gerek yaşanılan duygu yoğunluğu, gerek çok ani/sebepsiz ve sık duygu değişiklikleri ile birlikte...
 
Ahıskalı Çevrimdışı

Ahıskalı

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm, konuyu gormusken bir iki birşeyler anlatmak istiyorum.

Bende de bipolar teşhisi var, ayriyeten evvelde OKB teşhisi de konulmuştu ama şuan bipolar üzerinden tedavi görmekteyim.

Forumda iki hafta civarı yoktum zira geçen hafta hastaneye kaldirildim ve bir hafta süreyle intihar meyelani üzere psikayrt kliniğinde yatılı tedavi gördüm. Allah'a şükürler olsun solian, lithuril, abizol gibi ilaçlar bana iyi geldi ve dün taburcu oldum.

Su zamana kadar 2014-2018-2024 senelerinde üç defa yatılı tedavi gördüm.

Suanlik tavsiyem ilaç tedavisini asla küçümsemeyin. İlaçları bırakın vs tavsiyelere kulak asmayin. Dün taburcu oldum ve geçen haftaya kadar intihar tesebbusu ve evden kaçma tarzı semptomlardan dolayı kendi isteğimle hastanede yattım. Kaldığım klinikte hastaların ekseriyeti benim gibi bipolardi. Zaten gerekli tanımlamalar yapılmış hastalıkla alakali detay verme ihtiyacı gozetmiyorum.

Denildiği gibi tabiata yakın olun, sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun. Sevgi iyileştirir, ibadet ve ilim şuan en etkili ilacimdir demek istiyorum zira bu ikisi olmasaydı şuan aranızda olmayabilirdim. Allah eşimden bu arada razı olsun, beni terketmedi ve bana sahip çıktı. Allah'a şükürler olsun ki onun sevgisiyle riziklandim.

Bende rukyede yaşananlar icabı musallat ve büyü teşhisi de konulmuştu ama bu tarz tedaviye benim gibi çoğu kimse erisemiyor. O yüzden Allah'tan korkan doktorların tedavisini itimad edelim. Selamlar
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Selamün aleyküm, konuyu gormusken bir iki birşeyler anlatmak istiyorum.

Bende de bipolar teşhisi var, ayriyeten evvelde OKB teşhisi de konulmuştu ama şuan bipolar üzerinden tedavi görmekteyim.

Forumda iki hafta civarı yoktum zira geçen hafta hastaneye kaldirildim ve bir hafta süreyle intihar meyelani üzere psikayrt kliniğinde yatılı tedavi gördüm. Allah'a şükürler olsun solian, lithuril, abizol gibi ilaçlar bana iyi geldi ve dün taburcu oldum.

Su zamana kadar 2014-2018-2024 senelerinde üç defa yatılı tedavi gördüm.

Suanlik tavsiyem ilaç tedavisini asla küçümsemeyin. İlaçları bırakın vs tavsiyelere kulak asmayin. Dün taburcu oldum ve geçen haftaya kadar intihar tesebbusu ve evden kaçma tarzı semptomlardan dolayı kendi isteğimle hastanede yattım. Kaldığım klinikte hastaların ekseriyeti benim gibi bipolardi. Zaten gerekli tanımlamalar yapılmış hastalıkla alakali detay verme ihtiyacı gozetmiyorum.

Denildiği gibi tabiata yakın olun, sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun. Sevgi iyileştirir, ibadet ve ilim şuan en etkili ilacimdir demek istiyorum zira bu ikisi olmasaydı şuan aranızda olmayabilirdim. Allah eşimden bu arada razı olsun, beni terketmedi ve bana sahip çıktı. Allah'a şükürler olsun ki onun sevgisiyle riziklandim.

Bende rukyede yaşananlar icabı musallat ve büyü teşhisi de konulmuştu ama bu tarz tedaviye benim gibi çoğu kimse erisemiyor. O yüzden Allah'tan korkan doktorların tedavisini itimad edelim. Selamlar
Ve aleykum selam ve rahmetullah kardeşim, çok geçmişler olsun, doğrusu çok zor durumlar yaşamışsınız. Ama şu an iyi olduğunuza sevindim, Rabbim tekrarından uzak kılsın ve tümden hiç iz kalmayacak şekilde sizi şifaya ulaştırsın dilerim. Bipolar, musallat, büyü vs hiçbirinin izi kalmaksızın. (Bu kadar ağır bir durumda ilaç kullanımını doğrusu ben de küçümseyemem; nitekim akıl duygusunun yoğun baskılandığı zamanlarda kişiden kontrol çıkar ve dışarıdan mudahelelere zorunlu olarak ihtiyaç duyurulur.)

Bu arada Rabbim eşinizden radı olsun; bu şekilde ilgisi ve sevgisi ile destek olması çok güzel, çok değerli maşaAllah. Rabbim onun ve sizin dünya ve ahirette her işinizi kolaylaştırsın, hayırlar versin dilerim. Bu duam her tür sıkıntıda en güzel şekilde destekleşen her aile bireyi ve arkadaş vb için geçerli: Rabbim cümleten hayırlar, kolaylıklar versin. Yardım edene de, yardım edilene de; her ikisi için de, amiiinnn...
 
Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm, konuyu gormusken bir iki birşeyler anlatmak istiyorum.

Bende de bipolar teşhisi var, ayriyeten evvelde OKB teşhisi de konulmuştu ama şuan bipolar üzerinden tedavi görmekteyim.

Forumda iki hafta civarı yoktum zira geçen hafta hastaneye kaldirildim ve bir hafta süreyle intihar meyelani üzere psikayrt kliniğinde yatılı tedavi gördüm. Allah'a şükürler olsun solian, lithuril, abizol gibi ilaçlar bana iyi geldi ve dün taburcu oldum.

Su zamana kadar 2014-2018-2024 senelerinde üç defa yatılı tedavi gördüm.

Suanlik tavsiyem ilaç tedavisini asla küçümsemeyin. İlaçları bırakın vs tavsiyelere kulak asmayin. Dün taburcu oldum ve geçen haftaya kadar intihar tesebbusu ve evden kaçma tarzı semptomlardan dolayı kendi isteğimle hastanede yattım. Kaldığım klinikte hastaların ekseriyeti benim gibi bipolardi. Zaten gerekli tanımlamalar yapılmış hastalıkla alakali detay verme ihtiyacı gozetmiyorum.

Denildiği gibi tabiata yakın olun, sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun. Sevgi iyileştirir, ibadet ve ilim şuan en etkili ilacimdir demek istiyorum zira bu ikisi olmasaydı şuan aranızda olmayabilirdim. Allah eşimden bu arada razı olsun, beni terketmedi ve bana sahip çıktı. Allah'a şükürler olsun ki onun sevgisiyle riziklandim.

Bende rukyede yaşananlar icabı musallat ve büyü teşhisi de konulmuştu ama bu tarz tedaviye benim gibi çoğu kimse erisemiyor. O yüzden Allah'tan korkan doktorların tedavisini itimad edelim. Selamlar
Allah şifa versin,geçmiş olsun.
 
Benzer konular Forum Tarih
samanpan Psikoloji 10 12K

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt