CÂHİL'İN KUR'ANI OKURKEN YAPTIĞI SAPKIN BİD'AT

Haitham Çevrimdışı

Haitham

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Biraz araştırdım da ayrı tarikatları varmış.
Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber derken bunlar:
Lâ ilaha illa allahu vâ allahu ekbar diyor.
Bunu ilim ehli hocalar araştırsın reddiye yazsın lütfen.

VEYSEL7 Çevrimdışı

VEYSEL7

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah lafzındaki Elifi okuyup Allah lafzını tam tam denildiği içinmi reddiye yapılması lazım.
Hadis: Kalp ile iman dil ile tasdik.
eğer içimizden Allah'tan başka ilah yoktur diyorsak dilimizdende LA İLAHA İLLA ALLAH dememiz lazım

Haitham Çevrimdışı

Haitham

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah lafzındaki Elifi okuyup Allah lafzını tam tam denildiği içinmi reddiye yapılması lazım.
Hadis: Kalp ile iman dil ile tasdik.
eğer içimizden Allah'tan başka ilah yoktur diyorsak dilimizdende LA İLAHA İLLA ALLAH dememiz lazım

Zaten Allah diyoruz. Ancak Arap dili farklıdır. Lütfen şu güzeller güzeli dili kendi barbar dilinize ya da ellerini yıkamasını bilmeyen kafirlerin diline kıyas etmeyin.

عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi

Ortada delile dayalı bir iddia yok ki ne araştırılsın :) Tertil kelimeleri birleştirmeden okumaktır ve 'rattil' emri bunu gerektirir denmiş halbuki bu tarz bir kıraat ne rivayet olunmuş ne de duyulmuştur. Tertilin manası da hiç kimse tarafından bu şekilde açıklanmamıştır. Bilinen kıraat (vasl hemzesinin okunmayışı) ise tevatüren sabittir ve Resulullah'ın öğretisine kadar gider. Lafzatullah'ın müştak veya ğayrı müştak telakki edilmesinin bunda bir önemi yoktur. Lafzatullah dışında vasıl hemzesi alan başka isimler de vardır; ibn, imru' vs. toplam on isim.

Son düzenleme:
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Üveysigiller de geldıklerıne gore tamamm.

M Çevrimdışı

M HSN

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
İslam-TR Üyesi
Değerli kardeşimiz; Guran mı demek istediniz yoksa Kur'an-ı Kerim mi demek istediniz.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Câhil şöyle diyor :
.

30054

Şeytanın saptırdığı câhiller, Allah (c.c.) Zuhruf suresi 3. âyette buyurduğu üzere :
"akledesiniz diye Kuran'ı Arabca okunan bir Kitab kılmışızdır."
Üstte gördüğümüz gibi, Âpaçık ârabca olan Kur'an-ı Kerim'de Besmele'ye
بِ (Be -bi) den sonra I (Elif -i) ekleyerek kendi sapkınlıklarına Kur'an-ı payanda edinmektedirler. Oysa ;
el Âlim olan Allah (c.c.) ise Neml suresi 30. âyette şöyle buyuruyor:
إِنَّهُ مِن سُلَيْمَانَ وَإِنَّهُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Şimdi sorum şu: Kur'an-ı Kerim okurken, bu ayette de ekleme yaparak mı okuyorsunuz, yoksa tam okuyarak bize dediğiniz gibi kendiniz de hatalı mı (!) okuyorsunuz?

Kardeşim; yüzyılların dilini çarpıtmayı bırakın ve aslı gibi okuyup anlayın. Kendi dilini bilmeyenler Arab'a Arabca öğretmeye kalkışıyor! Siz gayretinizi cehdinizi tağutları inkar etmeye, bidatlerden uzaklaşmaya gösterin! Rabb'im sizi ıslah eylesin.

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
guran diyorsan o zaman bi ismi ellahi demen gerekmez mi ? alfa yok elif var ?
bu vesileyle aklıma geldi alefde benim tavda benim olmalı omega da nedir ???? tahrife delil olabilir galiba, ha keza tav , bizdeki dağlamakla mühürlemek damgalamakla neden benzeşiyor nereden çıktı bu alaka şimdi ??? daha da acaibi tuğ öküz boynuzu iken alef de öküz ise bu alaka nedir garip yerlere uzandım bir anda ?

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

M HSN

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
İslam-TR Üyesi
VEYSEL7 Çevrimdışı

VEYSEL7

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Yüzey suları güvenlidir. Son yıllarda gördüğüm yegâne şey: insanlar derinliklerde boğuluyor.
Ahir zamanda fitne hiç olmadığı kadar çoğalacaktır. Fitneden emin olmak içinde Allah'ın ayetlerini doğru Gıraat etmek lazımdır. Müfessirlerin deyipde anlayamadığı gibi Her bir harfin Haggını vermek lazım. Her bir harfin Haggını vermek nasıl oluyorki. İşde Allah lafzındaki Elifi okuyarak Allah diyebilmek. Bİ İSMİ ALLAHİ

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ahir zamanda fitne hiç olmadığı kadar çoğalacaktır. Fitneden emin olmak içinde Allah'ın ayetlerini doğru Gıraat etmek lazımdır. Müfessirlerin deyipde anlayamadığı gibi Her bir harfin Haggını vermek lazım. Her bir harfin Haggını vermek nasıl oluyorki. İşde Allah lafzındaki Elifi okuyarak Allah diyebilmek. Bİ İSMİ ALLAHİ
"... Enes bin Malik (Radıyallahu anh)'den; şöyle demiştir:
Ben, Rasulullah
(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'den şu buyruğu işittim!
"
Benim ummetim, dalâlet uzerinde subhesiz toplanmaz (birleşmez). Bu itibarla siz (ummetim arasında) bir ihtilaf gördüğünüz zaman büyük müslüman topluluğundan ayrılmayınız."
(İbn Mâce, Fiten, Bab 8, Hadis no: 3950)

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
Ben Rabbimden dört şey istedim; üçünü bana verdi, bir tanesini vermedi; Allah’tan ummetimi dalalette birleştirmemesini istedim, bana
(bunu söz) verdi. Allah’tan, daha önceki ümmetleri helak ettiği gibi, onları (ümmetimi) kıtlıkla helak etmemesini istedim, bunu da bana verdi. Allah’tan, düşmanlarının onlara (sürekli gâlib olacak şekilde) üstün getirmemesini istedim, onu da bana (söz) verdi. Sonra Allah’tan onların arasına tefrika vermemesini, onların kendi aralarında birbirlerine -iç çatışmalarla- acı vermemelerin istedim, bunu benden esirgedi."
(Ahmed b. Hanbel, 45/200; Taberanî, Hadis no: 2171 )

Bu hadislerle demek istediğim: Bu konudaki söyledikleriniz "bu iddialarınızdaki tarihiniz" kadar değerli. Kimse bilmedi de, bir sizler mi bildiniz? Siz buna inanabilirsiniz, burda size inanan bulunmaz ama. Diyeceğim: Kendinizi burda boşuna yormayın.