Keto diyeti de, ozetle şu forumdaşlarim.
Simdi vucut enerji icin karbonhidrati kullaniyor ya, karbonhidrati kisitladigimizda enerji tuketmek icin vucutta yaglari kullaniyor, bu yuzden fazla kilo verdiriyor. Uzun vadede yapilmiyor o yuzden.
Keto diyet listemin ornegini atmistim ama ozetle mevzu şu.
Yağdan enerji tuketecigi icin vucut, yağ bazli besleniyoruz ama yine olculu olmak kaydiyla.
Meyve yok kesinlikle, bakliyat yok, ekmek unlu mamul yulaf vs yok, seker yok, mevyeli sular yok. Pirinc bulgur vs hicbiri yok. Tatlandiricili bir seylerde yok. Zaten ketonun zorlu kismi burasi. Alternatifi olan bir besin yok.
Kuru yemişler var hepsi olur, ama kontrollu olmali yine. 10 ar adet oluyor genelde ya da bi avuc. Ceviz miktari da 3 tam.
Istediginiz kadar firinda pismis sebze var ama patates pancar havuc vs gibi seyler yok.
Kabak patlican domatessiz ya da az domatesli taze fasulye, istediginiz kadar mantar isterseniz 5 tabak yiyin. Kofte mesela bana 3 adet yazmisti ekmeksiz tabi ama ben hep 5 yedim

160 gramlik ton baligi ya da haslanmis tavuk vs gibi.ve bol salata. Istereniz koftenin uzerine ya da tavugun farketmez mayonez dokup marula sarip sandivcler yapabilirsiniz.
Salatalariniza tahin dokebilirsiniz.
Hashas ezmesi yiyebilirsiniz kaymak yiyebilirsiniz vs.
10 gunde 2.700 verdim ama porsiyona dikkat etmedim. 1 avuc degil 3 avuc yedim gibi.Daha da cok verebilirdim yani. Kalorileri cok yuksek oldugu icin dikkatli oranli yemek gerek.
Fakat bugun soyle bir sey oldu.
Dedim ben cok zorlandim yani midem bulandi 5. Gunden sonra kahvalti yapmak bile istemedim.
Safra sorunun var mi dedi
Bildigim kadariyla yok dedim.
Yani safra sorununuz varsa, mideniz asiri bulanmaya basladiysa ya da baska gariplik hissederseniz ketodan cikin.
Buna diyete basladiginizda vucut 3 4 gun sonra ani bir degisime ugruyor cunku direkt yag yakimina geciyor. O yuzden bu diyet kisa vadeli yapiliyor. Uzun vadeli yaparsaniz hizli yag yakimi organlariniza zarar verebilir.
Bir de bu diyette kacamak yapinca keto diyeti bozuluyor, bilginiz olsun.
son olarak şunu eklim, ben diyetistene basladigimda tum tahlillerimi yaptirdim.neyim eksik neyim fazla bildigi icin listemi ona gore veriyor. Her liste herkese uymayabilir, vucut farkli tepki verebilir.
Ama bugun şunu ogrendim.bunu hepimiz yapabiliriz. Mendillerimiz hazir olsun aksamlari.
Ekli dosyayı görüntüle 31002