Nurettin yıldızı sevmem sevene de karışmam.
-Oy hakkında bu adamın görüşleri bellidir.
-Mısırdaki telefileri kullanarak bir video hazırlayıp tüm selefileri karalamıştır.Kim bu selefiler?
-El kaide gibi küffra karşı cihad eden mücahidlere laf eder.Ama gider tayyibe tek kelime etmez.Müslümanları katleden şialara tek kelime etmez.
-Şialar kardeşi ama selefiler bozuktur.
KONU : HUMEYNÎ VE CAFERİLER HAKKINDA
NUREDDİN YILDIZA SORULAN KENDİ SİTESİNDEKİ SORU :
SORU: Selamünaleyküm hocam. Ben sizi her zaman seve-seve izliyorum. Sizden bir şey sormak istiyorum. İran İslam inkilâbı ve İmam Humeyni hazretlerine ve Caferilere olan bakış açınız nedir? Lütfen bu konuda soruma cevap verir misiniz?
CEVAP: Selamünaleyküm.
İnsanların ne kadar iyi ne kadar kötü olduklarına karar vermemiz bizim işimiz olmaz. Hepimiz Allah’ın kullarıyız, O’ndan geldik O’na gideceğiz.
Caferi kardeşlerimizle iman beraberliğimiz var. Bu noktada biriz beraberiz elbette ancak ayrıntılar konusunda birden çok değer üzerinde farklı düşünüyor hatta inanıyoruz. Bu açıdan farklıyız ama
iman kardeşliğimiz bizi bir arada tutmaktadır. Bu da yeterlidir.
KAYNAK :
http://www.fetvameclisi.com/fetva-caferilere-karsi-tutumumuz-29374.html
https://www.islam-tr.org/konu/nureddin-yildizin-siaya-bakisi.37612/
----------------------------------
GELİN BAKALIM İMAN KARDEŞLERİMİZİN İNANÇLARINA GÖZ ATALIM!
- Humeynî şöyle der: “Şüphesiz ki Ebû Bekr ve Ömer kâfirdir. Onları sevenlerde onlar gibi kâfirdirler.” (el-Meclisî/Hakku’l-Yakîn, 522; Humeynî/Keşfu’l-Esrâr, 112)
--
- el-Humeynî, Tahrîru’l-Vesîle adlı kitabında diyor ki: “Şüphesiz imamın övülmüş makamı, şanlı derecesi ve velâyetine kâinâtın bütün zerrelerinin boyun eğdiği kevnî halifeliği vardır.” Yine der ki: “Şüphesiz bizim, yani isnâ aşeriyye imamlarının, Allah ile öyle bir hâlimiz vardır ki bu ne bir mukarreb melek ne de gönderilmiş bir peygamber için söz konusu değildir.”
- Râfızîlerin, imamları hakkındaki aşırılıkları öylesine büyüktür ki onları, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem dışında diğer peygamberlerden bile üstün tutarlar. Nitekim el-Meclisî, Mir’âtu’l-Ukûl adlı kitabında: “Şüphesiz
- onlar Peygamberimiz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem dışında bütün peygamberlerden şerefli ve üstündürler” demiştir.
--
- Muhammed b. Ya’kub el-Kuleynî, Usûlu’l-Kâfî’de, “Kur’an’ın tamamını ancak imamlar cem etmiştir” başlığı altında der ki: “Câbir şöyle dedi: Ebû Cafer’i şöyle derken işittim: “Herhangi bir kimse Kur’an’ın Allah’ın indirdiği gibi tamamen bir araya toplandığını iddia ederse yalan söylemiştir. Onu Allah’ın indirdiği şekliyle bir araya toplayan ve hıfz eden sadece Ali b. Ebî Tâlib ve ondan sonraki imamlardır. el-Kuleynî Usûlu’l-Kâfî (1/284).
Önemli Bir Uyarı:kardeşim bil ki, Şiîlerin pek çok fırkası vardır. Bunların en aşırıları Rafızîlerdir, Rafızîlerin ise gerek ilmî kitaplarda gerek halk arasında bilinen birkaç ismi vardır. Bunlar: İsna Aşeriyye, İmamiyye ve Caferîliktir.
HEM AMELLERİMİZDE HEMDE İTİKADIMIZDA AÇIKÇA BİR OLMADIĞIMIZ GÖRÜLEN ŞİA/CAFERİ/RAFIZİLER İLE NASIL OLURDA İMAN KARDEŞİ OLURUZ ? ŞİA ALİMLERİNE BİR FIKHİ SORU SORULDUĞUNDA, VE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIKLARINDA, SÜNNİLER NE YAPIYORSA SİZDE ONLARIN TERSİNİ YAPINIZ DİYEN KENDİLERİ DEĞİLLERMİ ?
ÖLÜLERDEN YARDIM İSTEMEYE TEŞVİK EDEN, 12 İMAMA İBADETE DAVET EDEN, TAKİYYE İNANCI OLAN, TEVHİD EHLİ MÜSLÜMANLARA VAHHABİ DİYE LAKAB TAKIB İNSANLARI TEVHİD VE SÜNNET DİNİNDEN YÜZ ÇEVİRTTİREN KENDİLERİ DEĞİLMİ ? VE DAHA SAYAMIYACAĞIMIZ İTİKADİ SAPIKLIKLAR....
NUREDDİN YILDIZ DİNLEYENLERİN BUNLARI TEKRAR TEKRAR OKUYUP ARAŞTIRMASI, VE NUREDDİN YILDIZIN NASIL BİR KAFA YAPISINDA OLDUĞUNU GÖRMESİ VE NEDEN HİÇ İTİKAD DERSİ YOK ARAŞTIRMASI GEREKİR. BİZ DOSTLUK VE DÜŞMANLIĞIMIZI ALLAH İÇİN YAPMIYOR İSEK, ŞİRK VE KÜFÜR EHLİYLE NASIL ALLAHIN DOSTLARIYLA VE DÜŞMANLARIYLA İLİŞKİ KURACAĞIZ ?
SAHABEYE SÖVENLERİ NASIL OLURDA İMAN ! EHLİ KARDEŞLERİMİZ GÖRECEĞİZ ?
ÖLÜLERE YALVARIP YAKARANLARI NASIL KARDEŞİMİZ GÖRECEĞİZ?