Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Cinler Ne Zaman Yaratıldı?

S Çevrimdışı

Serenay123

Üyeliği İptal Edildi
Banned
S.a.
değerli kardeşlerim cevaplarınız için binkez Allah razi olsun benim bir sualim daha olacaktı size merak ettim.
hadislerde meleklerin carsamba gunu,cinlerin persembe gunu,ademin ise cuma gunu yaratıldığı yazılı.ama bir yerde okuduğuma gore cinler hz ademden 2000 yil evvel yaratılmış .simdi cinler persembe gunu yaratılmış deniyor .hz ademden bir gün önce yani cuma gününden önce persembe gunu .yaratilmis cinler.ama başka biryerde dediğim gibi cinlerin hz ademden 2000 yil evvel yaratıldığı yazılı. Hangi görüş dogrudur kardeşlerim cinlerin hz ademden 2000 yil evvel yaratıldığımı yoksa cinlerin ademden bir gün önce yani persembe günümü yaratıldığı dogrudur .biraz saçma gibi geliyor sorularım ama merak ettim .cevapladiginiz için Allah sizden razı olsun Allah'a emanet olun kardeşlerim
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Aleykum selam kardeşim,

Bu konuda bilgim yok, tek bildiğim önce yaratıldıkları ve bugüne dek ayrıntısını hiç merak etmedim. Öncelikli öğrenilmesi gereken çok fazla şey var, günümüz ve geleceğe dair fayda getirmesi umulan şeyler. Gerek din, gerek dünyaya dair. "Eğer bir araştırma ödevi değilse", size tavsiyem de faydası olacak bilgileri araştırmanız, merak etmeniz olacaktır. İnsan hangi alana küçük de olsa bir merak geliştirse, araştırdıkça o alanda gelişir, bilgi sahibi olur, derinleşir. Bunun için emek ve zaman verir. Bunun için daha öncelikli bazı şeyleri de terk etmek, ötelemek zorunda kalır. Size verilen ömrü, en çok fayda alacağınız şekilde harcayın.

Dediğim gibi, eğer bir araştırma ödevi değilse, bunları öğrenerek merakınız giderilmiş olur ama size nasıl bir fayda sağlamış olacak? Bunu düşünün.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

"Allah'ım, bana öğrettiklerinle beni faydalandır; bana fayda sağlayacak ilim öğret, ilmimi artır." (Tirmizî, Daavât, 128);

"Faydasız ilimden Allah'a sığınırım." (Tirmizî, Daavât, 68)

Merak etme sebebinizi bilmeden bunları yazmak istedim. Eğer bir faydaya binaen araştırmıyorsanız, bunlar size zaman kaybettiren gereksiz ayrıntılar. Geçip giden ne saatleriniz, ne haftalarınız, ne de yıllarınızdır: geçip giden bu şeyler sizin ömrünüz.
 
Üst Ana Sayfa Alt