Azimet vardır, ruhsat vardır. Siz öyle bir anlatıyorsunuz ki bu konuda sadece azimet vardır, ruhsat yoktur gibi anlatıyorsunuz. Fakat burası umuma açık bir yerdir, Takvaca üstün olan da okuyor, en alt mertebede olanda okuyor. Bu nedenle sadece azimet vardır diyerek ruhsatı yokmuş gibi göstermeniz ne kadar doğrudur?
Allah kur'anda direkt olarak okulları vasfetmiyor ve Rasulu de aynı şekilde bu konuyu açıklamıyor.
"Ben sadece Müslümanın üzerine düşen görevleri zikrediyorum. Tağuttan, kullarından, şirkten ve müşrikten beri olmanın keyfiyeti bunlar. Bir insan bunların gerekliliklerini zikredene "Fetva veriyorsun" diyorsa, burada bir karışıklık vardır. Ben Allah'ın bize emrettiğini aktarıyorum. Fetva ve benzeri şeyleri nakletmiyorum."
Siz yukarıdaki yazınızla (tağutu inkar ile ilgili) ayet ve hadislerden bu anlam çıktığını içtihad ediyorsunuz. Bu içtihadın farkında olmayabilirsiniz. ve insanlara "Kız olsun, erkek olsun evlatlarımızın hiç birini okula göndermemeniz gerekiyor. Bu şirkten, tağuttan beri olmanın gerekliliğidir." diyerek de kendi içtihadınızı gösteriyorsunuz. O yüzden böyle milyonları ilgilendiren önemli konularda yazarken fetvaya benzer şekilde değilde, kendi görüşünüzü belirttiğinizi fetva vermediğinizi belirtseydiniz daha güzel olurdu. Tağutu inkardan hangi alimler "okullarda okumak, eğitim görmek küfrdür, müşrikliktir" olarak algılıyor, Ayrıca bu konuda bütün alimler ittifak mı etmiştir ki, icma mı etmiştir ki kesin olarak bu hüküm verilebilsin.
Ben okullarda keyfi olarak okunmasını savunmuyorum. Sadece azimetleri gösterip, ruhsatlardan bahsetmemenin yanlışlığından bahsediyorum. Umarım benimde demek istediğim anlaşılmıştır.