istisnasız kaide olmaz akhi.Öyle bir şey söylenemez.
Güzel, benimde demek istedigim nokta burada arkadaslar üstte özel örnekler verip genele gidip kafir oldu diyorlar,ondan sordum istisnasiz kafir olur mu diye, tekfirci zihniyetin temel sorunuda buradan kaynaklanmaktadir, her zaman getirilen delillerdeki örnekler hep özeldir ve hep o özel durumdan kesin ve genel sonuc cikar.
Sana gelince ahim, hep deriz ki, gitme etme, kac vs, cok diyen gördüm ama daha adam gibi birinin cikipda para cezasi ya da hapis cezasina razi oldugunu görmedim, mutlaka vardir böyle saglam müslümanlar ama yüzde kaci bu sekilde.
Konusurken kolay konusuyoruz ama is ciddiye binince o söz diyenle muhattab oluyor.
Daha dün askerlik konusunda asip kesenler bugün parali askerlik ne kadar hemen parayi verelim demesi ne kadar samimidir.
Bizim cocugu okula göndermekten önce, burada aile resilerinin babalarin akidelerini düzeltmeye ihtiyacimiz var, bir cok müslüman kalas gibi.
Kalas derken, bildigin kalas. Adam ne kitap okur, ne acar bir mesele arastirir, ne gider esine bir fikih ögretir, ne cocugu ile ilgilenir,sonra bu adam ordan burdan duyma ile cocugu okula gönderme vs, sonrasi ne olacak, hersey cocugu göndermemekle oluyor mu? Asla olmuyor, göndermedin peki sen kendine ne verdin, esine ne verdin cocuguna ne verdin?
Hersey cocugu okula göndermemekle bitiyor mu asla asil is o zaman yeni basliyor, bir cogu okuldan uzakda zibidi olmustur, esgiya olmustur.
Bak gelen örnekde diyor ki felancanin felancasi su olayi yasamis,hani ne oldu hani sirke girilmezdi. Allahdan korkun, Allah icin samimi olun. Olagan üstü bir örnegi (ki oldumu olmadi mi o da muamma) getirip hüküm veriyorlar, ben hemen dedim ki, ben de suna benzer biseye sahid oldum o zaman ben de desem ki hani küfre giriliyordu, özelden genele gitmek nefislerin isidir.
Bugün örneklerden hüküm verildigi icin insanlar askerede gidiyor, okula da gidiyor oy da veriyor ve birileride onlari tekfir ediyor. Amac ne bunu sorgulamak gerek, amac islami tevhidi teblig etmek mi yoksa ben dedim isim bitti mi?
Oy meselesine gelince, adam tbbmdeki kafirlerin yaptigi icraatlari yazmis yazmis sonuna ahada kafir hepsi diyor.
Daha düne kadar bir cok müslüman islam gelecek masallari ile oy vermedi mi?
Daha düne kadar bir cok müslüman, yahu kac, gitme askere, hapse gir, evini baska sehre tasi izini kaybet söylemlerinin bunalimindan askere kacip gitmedi mi, bak o insanlardan sehid olanlar var ve bir cok sitede afis afis ciktilar coguda sehadetini tebrik etti, illede o acilan konularin altina su suydu bu buydu mu demek gerek?
Daha düne kadar et yemek haram deyip tek baslarina kalinca dönerleri götürenleri cok gördüm.
Daha düne kadar okul haram deyip mühendislik diplomalarini alanlari gördük.
Allah icin okula cocugunu gönderen, her oy veren,her askere giden kafir diyen suraya net yazsin ya desin ki ben evet ben kafir diyorum var mi bi itirazin hem evet demeyip hemde copy yazi aralarinda tekfire kacanlar var, lütfen mert olalim.
Askerlik gidene kadar ya da gidip gelenler varsa gelenler icin, her sekilde dinden cikaran bir durumdur. Hani kendi gitmedi ya da kendisi daha önce askerligini yapdi ya.
Düne kadar biz, cihada gidenlerden burada kalanlarin alayi kafirdir deyip, cihaddan bi kac sene sonra döndügünde imm yaa ehmm memmmmm ben hata etmisim diyenleri cok gördük.
Bakin o agzinizdan cikan her kelime yaziliyor,
Kisi munafiktir fasik olur dinden cikar - örnek tevbe 67
Kisi yalan söyler fasik olur ama imani tamamen gitmez ve islam sifati cekilip alinmaz - örnek nur 4
Kisi Allaha karsi yalan uydurur ve zalim olur ve dinden cikar -örnek enam 93
Kisi müslümana zulm eder zalim olur ama imani tamamen gitmez - örnek bakara 231
Örnekden örnege, yapilan fiilden fiile fark vardir.
Cocugunu doktor olsun direk cihad beldesine gitsin mucahid olsun diyen mi yok,
Askere gidim orada egitim alim cikinca direk mucahid olayim diyen mi yok,
Oy verim su kafir zihniyete inat, ILIMLI parti gelsin müslümanlar rahatlasin, belki islam gelir diye oy veren mi yok,
Bunlari iyi ayirt etmek gerek.
Elbette 3 durumda ilme,akla ve mantiga aykiri örnekler. Kisi askere gider Allah muhafaza dinden cikaran bir fiil ile karsilasabilir, kisi okula gider Allah muhafaza cocugu acik küfür olan birseyi islemese de baka baka o küfür olan durumlar kalbinde sevgiye bile sebep olabilir.
Bizler Allah icin yapilabilecek olabilecek seyler üzerine konusalim.
Oy vermek küfürdür, ne icin küfürdür, insanlarin ne yapmasi gerek, müslümanlarin ne yapmasi gerek ve en önemlisi biz ne yapacagiz.
Askerlik küfürdür, müslümanlar bu düzende ne yapacak ve en önemlisi biz ne yapacagiz, yani basinda kardesleri kedi eti yiyecek kadar aclikden ölürken kendi evinde rahat rahat uyuyan o güzel müslüman bir kardesi cikip ya ben askere gitmek istemiyorum bana su kadar para verir misin dediginde ne yapacak..
Lütfen örnekler üzerinden genele gitmeyin, baska sitelerden copy yazilara linklere gerek yok, bizim askerliklede okullada oy vermeklede olan linklerimiz acik, varsa hatali olunan görüs, sadece o kismi alinti yapip bakin surada hataniz var dogrusu bu deyin.
Bugün özelden genele gidip hüküm verenler, azzamlari mi tekfir etmedi, usameleri mi tekfir etmedi, molla ömerleri mi tekfir etmedi...isin ucu oralara kadar gidiyor ama anlayana!!!!