O
Ben neden ahiretimle kumar oynuyorum ben dedim nebevi metod deği 2015 türkiyesinde oy kullanma taraftarı değilim diye(bu soruma özellikle cevap ver akidemde bozukluk görüyorsan ve beni düzeltirsen dua ederim) ?Ben A.Yolcu gibi oy kullananlara küfür yaptı demiyorum sadece aramızdaki fark bu.Seni demek ki iki senedir yanlış tanımışım, hayal kırıklığına uğrattın beni.
Abdullah Yolcu'nun böyle bir küfre 'delilsizce' vâcib demesi ve akabinde sen dahil bazı üyelerin ahiratleriyle bir nevî kumar oynarcasına cesurca savunması beni böyle cevab yazmaya itti!
Burada en çok hatalı tekfir ile ben mucadele etmeme rağmen, onlarca yazı forumda hala dururken ve defalarca izah etmeme rağmen hala şubheler içerisinde yazdığına göre bu senin şu an yazdığın konuyu (başını) dahi okumadığını gösterdiği gibi tekfir hakkında hiçbir şey bilmeden fikir yürüttüğünü ifşa ediyor. Kişi iyi niyetle veya ehven-i şer görerek oy verse de küfür işlediği kat'idir. Kâfir olub olmaması ise o kişinin tekfiri konusunda mazeretinin geçerli olub olmaması durumuna göre (karar verilir) değişebilir.
İctihad Kur'an ve sunnetin o mesele hakkında hüküm bildirmediği konularda, Yine Kur'an ve sunnetten konuya ışık tutacak yardımcı kârinelerle muctehidlerin yaptığı hüküm çıkarma işidir. Sahi oy vermeye hangi ayet ve hadislere dayanarak vâcib dersiniz? Küfür görenlerin delil aldıkları ayet ve hadisleri nasıl ve neye dayanarak aksine yorumluyorsunuz?
Ayrıca tamam şuan yazdığından anladım tekfir etmiyorsun şerri azaltmak için oy verenleri,hakkını helal et cahilliğime ver.
Oy meselesi,demokrasiyi şerri azaltmak için kullanma meselesi yeni bir mesele olduğuna göre Kuran ve sünnette direk delil var da ben mi bilmiyorum partilere oy vermekle ilgili bir husus ?Zaten bu yüzden değil mi fikir ayrılıkları ?Ayrıca neye göre vacib dersiniz diye bana sorma zira ben konu hakkında nebevi metod olmadığını düşündüğümü söylemiştim,ben vacib görsem, oy vermeyi savunurdum.