bu haftadaki dua ezber dersimize başlıyoruz
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
رَّبِّ إِمَّا تُرِيَنِّي مَا يُوعَدُونَ
رَبِّ فَلَا تَجْعَلْنِي فِي الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
müminun suresi 93- 94
(HZ.Muhammed in duası)
"Ey Rabbim! Onlara yöneltilen tehditleri bana mutlaka göstereceksen, beni o zalim milletin içinde bulundurma."
merak ettim mevdudinin tefsirin de bu ayetler hakkında şöyle diyor:Bu dua -Allah esirgesin- Hz. Peygamber'in (s.a) cezaya dahil edileceği tehlikesinin bulunduğu veya bu duayı etmemiş olsaydı, cezaya dahil edilebilirdi anlamında değildir. Bu hitap biçimi, herkesin Allah'ın cezasından korkması gerektiği uyarısında bulunmak için seçilmiştir. Kimse cezanın gelmesini istememeli, buna rağmen gelirse işlediği kötülükte ısrar etmemelidir. Allah'ın cezası, kendisinden yalnızca günahkârların değil, dindar insanların bile korkması gereken bir şeydir. Çünkü, Allah'ın gazabı geldiğinde, yalnızca günah-kârları kapsamakla kalmaz, dindarları da içine alabilir. Bu bakımdan şerli ve kötü bir toplumda yaşamak zorunda olanlar, her zaman dua ile Allah'a sığınmalıdırlar. Çünkü azabın ne zaman geleceği bilinmez.
ezber dersine katılımın fazla olmasını bekliyoruz inşallah...... ayetlerin arapçası alıntıdır yanlışlık olabilir bu yüzden kuranı kerimden ezberlemenizi tavsiye ederim........... hepinize kolay gelsin hem Allah a sığınmış olacağız hemde ecir sahibi olacağız inşallah