Yok abla kırılmak kim tanımıyorum
Kardeşimin o dersten notu yüksek(vize notu). Yani çalışmakla alakası yok. Asıl sorun kardeşim sabah uyanamıyordu ve o derse gidemiyordu. Kardeşimin burda hatası var. Kardesim devamsızlık sınırını 4 gün aştı, ve bu 4 günde 2 gün hocanın suçu var. Şöyle; hoca derse gelip yoklama kağıdını filan konferans salonuna gönderdim, sizde o konferansa gidip imzanızı atın diyordu. Buna hakkı yoktu. Ders anlatma mecburiyeti vardı. Kardesim de 2 gün konferansa gitmedi(sinirlenip gitmedi, çünkü hoca ders anlatmak istemiyor ve onları oraya gönderiyor-Allahulalem-)
Devamsızlıktan bir de kız kaldı o dersten, o da galiba 2 gün hakkını aşmıştı. Dediğin doğru, kardeşimin devamsızlığiını silip o kızınkini silmezse haksızlık olur.
Devamsızlıktan kalan öğrencilere, hocalar yaz okulu açıyor ve ders kredisi başına öğrencilerden 30 TL para alınıyor.
kardeşimin dersi 4 kredi yani 4*30=120 TL hocanın cebine girecek(öğrenci başına)
Demek istiyorum ki hoca bir kaç gün devamsızlığını aşan öğrencileri geçirebilir, bu hocanın insifiyatine kalmış ama işin sonunda maddi olunca biraz devamsızlık yapan öğrencileri geçirmek istemeyen hocalar var. Bu hoca da öyle demiyorum, günahına girmeyeyim...
Ne demek istediğimi anlatabildim umarım....