Allah hakkınızda hayrı takdir etsin ve sizi buna razı kilsin
Sormak istediğim bir şey var neden kendinizi bu kadar yoruyosunuz?
Rasulullah as bile dünya halini bir ağacın altında dinlenip giden bir yolcuya benzetmisken neden bu kadar hisrlisiniz okumaya?
Eminim ki sebepleriniz vardır ama dua isteyecek kadar yoruluyorsaniz dinlenin biraz hayat sadece diplomadan yada iyi bir işten ibaret değildir
Allahın yazdigindan başkası gelmez başımıza rahat olun
Allah hepimize hayri kolay serri zor kilsin
Müslümanlar olarak biz, ümmetin darda olduğu şu zaman diliminde hepimiz sahip olduğumuz imkanların 'şükrünü eda edebilmek için', Allah'ın her birimiz için özel kıldığı şakilemizin sorumluluğunu ifa edebilmek ve hesabını verebilmek için, ümmetin yaralarını sarmak için, muttakilere önderler olmak için ter dökmek, gözyaşı akıtmak hatta kan akıtmak zorundayız. Biz biliriz ki, bir amaç için yola çıkanlar tüm eforunu sarfetmedikçe yüce mertebelere ulaşamazlar.
Biz biliriz ki mücahid, mücahide yumuşak yataklarda, mükellef sofralarda yetişmez.
Biz fizyolojiden de biliriz ki, insanoğlu konforda tükenir.
Biz gönlünde Allah'a imanı taşıyanlar olarak, üniversitelere veya eğitim aldığımız kurumlara Rabbimizin rızasını gözeterek, ümmetin ihtiyaç duyduğu ilmin 'bazısını' edinebilmek, mazlumların sadrına şifa olabilmek için, müslümanların aciz kaldığı farzı kifayelere imkan bulduğumuz için, haramlardan kaçmanın zorluğuna katlanarak, Rabbimizin yardımını ve desteğini umarak gideriz.
Evet, üniversitelerin, okulların haramlarla çevrili olduğunu, teyakkuzda olunması gerektiğini unutmayız. Üniversiteye giden, Allah için gayesi olan, haramlardan kendini muhafaza etmek için gayret sarfeden müslüman kardeşlerimize sırtımızı dönmeyiz. Onları yalnız bırakmayız. Ve yine nefisleri tembelliğe iten boş durmanın, vasıfsızlığın, yetenekleri zayi etmenin de kaçınılması gerekenen büyük hususlardan olduğunu hatırlarız. İnşirah suresini okuruz, bir işten sonra hayırlı başka işe koştururmayı öğreniriz.
Ve bizim kalbimizi kendisiyle ıslah ettiğimiz en önemli meselenin her adımımızda "dua etmek", Rabbimizden yardım istemek olduğunu hatırımızda tutarız.
Zira bizim Nebimiz sallallahu aleyhi ve sellem her sabah ve her akşam okuduğu dualarla, Allah'ın yardımı olmaksızın nefsimizin şerrinden kurtulamayacağımızı, şeytanın şerrinden ancak O'na dua edip sığınarak korunabileceğimizi ve daha pek çok şeyi bize öğretir.
Biz ayakkabımızın bağcığını dahi Allah'tan istemeyi Resulullah'tan öğreniriz. Sallallahu aleyhi ve sellem.
Biz hiçbir başarıda nefsimizden bir pay görmeyiz ki, Allah'tan yardım istemekten müstağni kalalım.
Çünkü biz Allah'ın kitabında Hud suresinde Şuayb aleyhisselam'ın dilinden şu hakikati okuruz:
"وَمَا تَوْف۪يق۪ٓي اِلَّا بِاللّٰهِۜ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَاِلَيْهِ اُن۪يبُ"
"Benim başarım ancak Allah iledir; (Benim başarım yoktur ancak O’nun yardımı sayesindedir) O'na tevekkül ettim, (her halde ve sadece) içtenlikle O'na yönelip-dönerim.”
Ve Furkan suresinde Rabbimiz kavlini görürüz:
"قُلْ مَا يَعْبَؤُ۬ا بِكُمْ رَبّ۪ي لَوْلَا دُعَٓاؤُ۬كُمْۚ"
"
De ki: “Eğer sizin duanız olmasaydı, Rabbiniz size ne diye değer versindi?"
Rabbimiz, sen üzerimize sabır ve rahmet yağdır. Gayesi rızan olan gençleri şerlerden muhafaza et, onları katından büyük hayırlara ulaştır. Amellerimizi bizden kabul buyur. Hayatlarımızı dinine adanmış ve şehadetle son bulan, razı olup da firdevsi ala ile mükâfatlandırdığın hayatlar arasına kat.
Bizi ümmetin ihtiyaç duyduğu öncülerden kıl ve bizi nebiler, sıddıklar, salihler ve şehidlerle haşret.
رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ اِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةًۚ اِنَّكَ اَنْتَ الْوَهَّابُ
اللهم آمين