Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dünyanın Düz Olduğunu Iddia Edenlerin Kaynağı : ))
Eğer bu konuda videodaki gibi düşünüyorsan hata.
Videoda uyduyu inkâr edip, denizdeki fiber kablolardan faydalanarak ölçüm yapıldığını anlatıyor.
Deniz, kablo olmayan bir ülkenin ıssız bir arazisinde koordinat, rakım vermesini ve bilgilerle nokta atış yaparak hedefe ulaşmayı nasıl izah ediyorsun?
Lütfen videodaki gibi üstünkörü geçiştirme.
Eğer bu konuda videodaki gibi düşünüyorsan hata.
Videoda uyduyu inkâr edib, denizdeki fiber kablolardan faydalanarak ölçüm yapıldığını anlatıyor. Deniz, kablo olmayan bir ülkenin ıssız bir arazisinde koordinat, rakım vermesini ve bilgilerle nokta atış yaparak hedefe ulaşmayı gibi nasıl izah ediyorsun?
Lütfen videodaki gibi üstünkörü geçiştirme.
Uydu meselesi hakkında fikrim yok, gerçekten uydu gönderiyorlarsa ya çok uzağa gönderiyorlar ki biz göremiyoruz ya da uydular çok küçük. Bu uydular düz dünya modeline ters bir durum oluşturuyor mu peki neden sordunuz?
Uydu meselesi hakkında fikrim yok, gerçekten uydu gönderiyorlarsa ya çok uzağa gönderiyorlar ki biz göremiyoruz ya da uydular çok küçük. Bu uydular düz dünya modeline ters bir durum oluşturuyor mu peki neden sordunuz?
Videonun başında uzaya gönderilen uyduların neden hiç arızalanmadığını, bozulmadığını kaybolmadığını vs diyerek sözde akıllara şubhe takmaya çalışıyor. Oysa ;
Rusya’nın Arhangelski bölgesindeki Plesetski uzay üssünden fırlatılan Meridian iletişim uydusu düştü. Uydunun roket taşıyıcısı Soyuz-2’de meydana gelen arıza nedeniyle uzay yörüngesine fırlatılamadığı ifade edildi. <br> <br>Rus basınına konuşan yetkililer, uydunun Sibirya’nın Novosibirsk...
NASA'nın Ay'ı incelemek için gönderdiği yeni uydudan haber alınamıyor. Yaklaşık 25 kilogram olduğu belirtilen CAPSTONE ile bağlantının ne zaman koptuğu bilinmiyor ancak sorunun dünya yörüngesinden çıktıktan sonra oluştuğu tahmin ediliyor.
www.yenisafak.com
Gps için uydunun uzayda olduğunu kabul edersek; sadece gönderdiği dünya görüntülerini mi kabul etmeyeceğiz?
Videonun başında uzaya gönderilen uyduların neden hiç arızalanmadığını, bozulmadığını kaybolmadığını vs diyerek sözde akıllara şubhe takmaya çalışıyor. Oysa ;
Hocam, gönderdiğiniz haber sitelerinden birinde şöyle birşey var.
Uzayda uydu kayboldu Intelsat'a ait IS-804 uydusu uzayda kayboldu. Pasifikteki ada ülkelerinin dünya ile bağlantısı koparken, şirket, alternatif uydunun yörüngeye yerleştirilmesi için çalışmalara başladı. Türksat Müdürü Dur, Türkiye'nin uydularının sağlam olduğunu açıkladı.
Uzayda uydu kayboldu Intelsat'a ait IS-804 uydusu uzayda kayboldu. Pasifikteki ada ülkelerinin dünya ile bağlantısı koparken, şirket, alternatif uydunun yörüngeye yerleştirilmesi için çalışmalara başladı. Türksat Müdürü Dur, Türkiye'nin uydularının sağlam olduğunu açıkladı.
Uydu kaybolunca dünya ile bağlantısı kesiliyor.
Fiber kablo ile ada ülkelerinin "birbiriyle bağlantısı" sağlanıyor. (Nitekim uydu kaybolunca fiber kablolara rağmen bağlantı kopmuş)
Fiber kablo ile ada ülkelerinin "birbiriyle bağlantısı" sağlanıyor. (Nitekim uydu kaybolunca fiber kablolara rağmen bağlantı kopmuş)
Uzaya gönderilen uydulardan internet hizmeti verilmesi çok daha masraflı olduğu için telekomünikasyon şirketleri, kabloları tercih ediyor. Bu nedenle sualtındaki kabloları, günlük internet iletişiminin yüzde 95’ini karşılıyor. Kablolar sayesinde günde 10 trilyon dolarlık ticari işlem gerçekleştiriliyor. Fiziksel olarak internet bağlantısı olmayan tek kıta Antarktika. Buradaki bölgelere internet uydular aracılığıyla sağlanıyor.
Diyor hocam. Ayrıca göğe gönderdikleri kaç tane uydu olduğunu iddia ediyorlar bilmiyorum ama bunlar hadi birkaç tane olsa göremeyiz belki. Fakat eğer binlerce varsa hiçbirini göremememiz veya en ufak karaltı oluşturmamaları ilginç geliyor bana da.
Uzaya gönderilen uydulardan internet hizmeti verilmesi çok daha masraflı olduğu için telekomünikasyon şirketleri, kabloları tercih ediyor. Bu nedenle sualtındaki kabloları, günlük internet iletişiminin yüzde 95’ini karşılıyor. Kablolar sayesinde günde 10 trilyon dolarlık ticari işlem gerçekleştiriliyor. Fiziksel olarak internet bağlantısı olmayan tek kıta Antarktika. Buradaki bölgelere internet uydular aracılığıyla sağlanıyor.
Diyor hocam. Ayrıca göğe gönderdikleri kaç tane uydu olduğunu iddia ediyorlar bilmiyorum ama bunlar hadi birkaç tane olsa göremeyiz belki. Fakat eğer binlerce varsa hiçbirini göremememiz veya en ufak karaltı oluşturmamaları ilginç geliyor bana da.
Karaltısını görmeyi arzuladığınız Uyduları, uçakların mesafesinde bir yükseklikte (gökte) mi düşünüyorsunuz yoksa dünyanın dışında uzayda (ki gökte) yörüngede mi?
Sitelerin neci olduğu veya kimlikleri hakkında bir teminatım yok. Sadece videoda şimdiye kadar böyle bir haber duyulmadı denmesi sebebiyle karşıma çıkan ilk linkleri ortaya kaydum. Bunlardan güvenilir olanları biliyorsan alabilirsin.
Karaltısını görmeyi arzuladığınız Uyduları, uçakların mesafesinde bir yükseklikte (gökte) mi düşünüyorsunuz yoksa uzayda dünyanın dışında (ki gökte) yörüngede mi?
Çıplak gözle bile görülebiliyor.
Havanın çok temiz ve berrak, gökteki yıldızların oldukça fazla göründüğü gecelerde; keskin köşeli yörüngeler (sağa sola ileri geri) çizerek küçük hareketlerde bulunan uyduların varlığına şahsen ben şahid oldum. (Bu uyduların - casus uydu - bir kısmı gözlem , harita vs yaptığını, duymuştum)