Esselamu aleykum akhiler.
El nusranin el kaideye biatini bozacagi dogru mu ?
Bu fitnecilerin ortaya attığı ,cihadı ve mücahidleri karalamak için attığı bir iddia tabiki harici zihniyete sahip işidin türkiye medyası takva haberde bunu abartarak paylaşıyor,bu iddiayı cephedeki bir alim reddetmişti...Esselamu aleykum akhiler.
Nusra ayrıldı ve HTŞ olduBöyle bir şey mümkün mü sizce? Her sakallı mücahid grubunu devle sanmayın.
Araştır ve kararı sen ver. Geçmişten bu yana ne yapmışlar, diğer cihadi cemaatlerin (El Kaide gibi) HTŞ hakkında görüşleri nasıl bak.HTŞ iyi değil mi?
Htşnin içine girip gördün mü? Boyundan büyük işlere kalkışma çocuk bırak kimin ne dediğini bu kesinlikle senin işin değil!Araştır ve kararı sen ver. Geçmişten bu yana ne yapmışlar, diğer cihadi cemaatlerin (El Kaide gibi) HTŞ hakkında görüşleri nasıl bak.
Ben HTŞ'yi kötülemedim. Kötü demedim. Dedim ki araştır ve kendin karar ver.Htşnin içine girip gördün mü? Boyundan büyük işlere kalkışma çocuk bırak kimin ne dediğini bu kesinlikle senin işin değil!
Htş uluslararası tanınırlık yaşamak için ve özellikle türkiyenin baskılarıyla (türkiye açıktan el kaideye destek veremez amerikadan korkar) el kaide den ayrılmış gibi gözüktü ve isim değişikliğine gitti bu konuda hata etmiş olabilirler ama bunların komple batıl yola sapacağına delalet etmez htş hala mücahid ordusudur inşaaallah şu dönemler özellikle htş ile ilgili çok batıl şeyler ortaya atılmaktadır bazı piyonlar da hemen atlıyorAmerika'yla savaşmamak için El-Kaide'den ayrılmaları, Hurras'ı aşırı görmeleri
Ne bunlar, düşün ve karar ver. Ben onlara kâfir demekten Allah'a sığınırım içlerini bilmem. Ama menhecleri batılıların hoşuna giden menhec. Yerel örgüt kurup küresel cihad menhecinden uzaklaşma menheci
Batıl yoldalar demekten Allah'a sığınırım. İç yüzünü görmeden onlar hakkında hüküm vermekten Allah'a sığınırım. Menhecleri benim ilerlemek istediğim bir menhec değil onu demek istemiştim akhiHtş uluslararası tanınırlık yaşamak için ve özellikle türkiyenin baskılarıyla (türkiye açıktan el kaideye destek veremez amerikadan korkar) el kaide den ayrılmış gibi gözüktü ve isim değişikliğine gitti bu konuda hata etmiş olabilirler ama bunların komple batıl yola sapacağına delalet etmez htş hala mücahid ordusudur inşaaallah şu dönemler özellikle htş ile ilgili çok batıl şeyler ortaya atılmaktadır bazı piyonlar da hemen atlıyor
Öyle de deme de ki inşaallah hep beraber hepimiz a dan z ye hatalarımızı Allahın dirayetiyle düzeltiriz de kurtuluşa ereriz diyelim. Bildiğim kadarıyla talibanda amerikadan çıkması şartıyla katarda ki doha anlaşmasında bazı şartları kabul etmiş gözükmüştü kadınlar konusu falan çalışacaklar falan filan ama en son üzerimize atom bombası da atsanız çalıştırtmayacaz dediler hariciler ali radiuallahum için emiril müminin değilse emirül kafirundur dedi ibni abbasta resulullahta başında ki resulullah sıfatını kendi eliyle sildi muhammed bin abdullah yazdırdı dedi ama bu onun sıfatını değiştirmedi.Batıl yoldalar demekten Allah'a sığınırım. İç yüzünü görmeden onlar hakkında hüküm vermekten Allah'a sığınırım. Menhecleri benim ilerlemek istediğim bir menhec değil onu demek istemiştim akhi
ayrılmış gibi gözüktü diyorsun akhi delilin var mı? Zâhire bakılır, zâhire bakmakla emrolunduk.el kaide den ayrılmış gibi gözüktü ve isim değişikliğine gitti bu konuda hata etmiş olabilirler ama bunların komple batıl yola sapacağına delalet etmez
Htş uluslararası tanınırlık yaşamak için ve özellikle türkiyenin baskılarıyla
Şimdi bu açıklamalar 2017 yılına ait ki şeyh 2 sene önce kabilde inşaallah şehid edildi; konuya gelirsek şam cihadı diğer cihadlardan farklı bi cihad bu gün idlibin her tarafı düşmanla çevrili doğuda pkk güneyde katil rejim o zamanlar hala daiş vardı aşağıda israil başka tarafta amerika rusya ve iran her yerden saldırıyor zaten o yıllarda. Bunlar o zamanlar ani kararlara mecbur bırakıldı ve alındı ben doğrudur da demedim ama bunlar htş yi dışlamak için sebepler değil dedim çünkü gerçekten o zaman durumlar çok karışıktı Allah günahlarımızı mağfiret etsin. Afganistan da diyor verin bize diyor bm de ki koltuğumuzu ama şeyh zevahiri biadlıydı islam emirliğine ne farkı var bm ile amerikanın? Ammar raduallah anhumya inkar et dediler muhammedi (aleyhiselam) önünde ehline yapılandan sonra korkusunda yaptı gitti resulullaha bildirdi durumu resulullah ona kalbindekini sordu imanla dolydu cevabını alınca bir daha aynı şeyle karşılaşırsan yine aynı şeyi yapabilirsin diye eman verdi. Kardeş sen bence bu htş işine takılma çünkü bu htş yi sindirme operasyonu direk İran ve rus çetesinin operasyonu amerikayı da buraya dahil edebiliriz hatta. İnşaallah şam diyarı çok kısa zamanda feth edilecek ne daiş var ne rusya. İran ise israile cevap veremeyip ehli sünneti karşısına alacak hiç cesareti yok varsa da cevabını alır biiznillah.ayrılmış gibi gözüktü diyorsun akhi delilin var mı? Zâhire bakılır, zâhire bakmakla emrolunduk.
Uluslararası tanınırlık denen şey kâfirlerin seni kâle alması.
Maslahat için bazı şeyler fedâ edilebilir resulullah sallahu aleyhi vesellemin Muhammed bin Abdullah yazdırması gibi
Sırf kâfirler HTŞ'yi tanısın diye de El-Kaide'den ayrılmasından ben hoşnut değilim. Bu menhec ile yol yürümek istemem. Kâfir demem ama derim ki yerel örgüt menheci ile yol yürümekten kalbim hoşnut değil.
Genel Dünya Cihâdı menheci ile yol yürümek isterim. Çeçenistan da savunma cihadına dâhildir Yemen de, Arnavutluk da. El Kaide'nin Genel Dünya Cihadı (Bilhassa Müdâafa Cihadı yani eskiden müslümanların yönettiği toprakları kurtarma cihadı) hedefinden de kalbim hoşnut oluyor ve bu menhec ile ilerlemekten kalbim razı oluyor.
Şer'an münker işleyip işlemediğini ilim sahibi olmadığım için bilmediğim husus da biat. Biat bozmak haram mı değil mi bilmiyorum. El Kaide aldığı biatlıyı (şer'an) azledebiliyorsa El Kaide mi Cevlani'yi azletti, Cevlani mi biatı bozdu onu da bilmiyorum. (Aşağıdaki haberde HTŞ'nin biatı El-Kaide'nin rızası olmadan bozduğu yazıyor)
Ve Türkiye'nin baskıları yüzünden El-Kaide'den ayrılması meselesi bu menhecin dış bir dâğûta bağımlı siyâset yaptığını gösteriyor. Dâğûtdan korktuğu için güzel şeylerden taviz vermesi kalbimi onların yolundan daha da soğutuyor. Korkmadan ya ölürüz ya da bu dâva ile ilerleriz bizim siyâsetimize siz kâfirler karışamazsınız menhecini esas alanlara da sevgim oluşuyor
Haber - Zevahiri’den Suriye’de Biatı Bozanlar Ve Htş Tutuklamaları Hakkında Açıklama
El-Kaide Lideri Zevahiri Suriye sahası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zevahiri, “Şam sahasındaki hiçbir gruba bizden ayrılma izni vermedik ama onlar ayrıldı, Nusret Cephesi’ne bu konuda izin vermedik. Biat edenlerin ayrılmasından razı değiliz. Biat bir oyun değildir ki bozulsun...islam-tr.org
Allah'a masiyette itaat olmaz. Zaten Taliban'ın koltuk için belli şartları da vardı. Birleşmiş Kafirler onlara koltuk vermedi.Afganistan da diyor verin bize diyor bm de ki koltuğumuzu ama şeyh zevahiri biadlıydı islam emirliğine ne farkı var bm ile amerikanın?
Akhi bu cevaz çok kısıtlı. Sahabe akhi ölüm tehlikesi geçiriyor oradaAmmar raduallah anhumya inkar et dediler muhammedi (aleyhiselam) önünde ehline yapılandan sonra korkusunda yaptı gitti resulullaha bildirdi durumu resulullah ona kalbindekini sordu imanla dolydu cevabını alınca bir daha aynı şeyle karşılaşırsan yine aynı şeyi yapabilirsin diye eman verdi.