ayrılmış gibi gözüktü diyorsun akhi delilin var mı? Zâhire bakılır, zâhire bakmakla emrolunduk.
Uluslararası tanınırlık denen şey kâfirlerin seni kâle alması.
Maslahat için bazı şeyler fedâ edilebilir resulullah sallahu aleyhi vesellemin Muhammed bin Abdullah yazdırması gibi
Sırf kâfirler HTŞ'yi tanısın diye de El-Kaide'den ayrılmasından ben hoşnut değilim. Bu menhec ile yol yürümek istemem. Kâfir demem ama derim ki yerel örgüt menheci ile yol yürümekten kalbim hoşnut değil.
Genel Dünya Cihâdı menheci ile yol yürümek isterim. Çeçenistan da savunma cihadına dâhildir Yemen de, Arnavutluk da. El Kaide'nin Genel Dünya Cihadı (Bilhassa Müdâafa Cihadı yani eskiden müslümanların yönettiği toprakları kurtarma cihadı) hedefinden de kalbim hoşnut oluyor ve bu menhec ile ilerlemekten kalbim razı oluyor.
Şer'an münker işleyip işlemediğini ilim sahibi olmadığım için bilmediğim husus da
biat. Biat bozmak haram mı değil mi bilmiyorum. El Kaide aldığı biatlıyı (şer'an) azledebiliyorsa El Kaide mi Cevlani'yi azletti, Cevlani mi biatı bozdu onu da bilmiyorum. (Aşağıdaki haberde HTŞ'nin biatı El-Kaide'nin rızası olmadan bozduğu yazıyor)
Ve Türkiye'nin baskıları yüzünden El-Kaide'den ayrılması meselesi bu menhecin dış bir dâğûta bağımlı siyâset yaptığını gösteriyor. Dâğûtdan korktuğu için güzel şeylerden taviz vermesi kalbimi onların yolundan daha da soğutuyor. Korkmadan ya ölürüz ya da bu dâva ile ilerleriz bizim siyâsetimize siz kâfirler karışamazsınız menhecini esas alanlara da sevgim oluşuyor
El-Kaide Lideri Zevahiri Suriye sahası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zevahiri, “Şam sahasındaki hiçbir gruba bizden ayrılma izni vermedik ama onlar ayrıldı, Nusret Cephesi’ne bu konuda izin vermedik. Biat edenlerin ayrılmasından razı değiliz. Biat bir oyun değildir ki bozulsun...
islam-tr.org