Bende fazla kaldığını düşünmüyorum.
Ama rivayetlerden deccalin hurucu ve büyük savaş öncesi bir İslam hakimiyeti olacağı anlaşılıyor.
Deccal ise Yahudilerin beklediği mesih. Şu anda Deccal gelip "Ben mesihim" dese İsrail için çokta bir anlamı olmaz adamların mesihe ihtiyacı yok.
Bunun dışında rumlarla yapılacak savaştan önce zayıfta olsa bir hilafet olacağı anlaşılıyor. Şu an buda yok.
Şamın, İslamın kalesi olacağı anlaşılıyor ama Şam cihadı yeni yeni kendini toparlama vetiresine girdi...
Bunun gibi pek çok sebepten dolayı senin kadar iyimser değilim
Doğru, ama gelişmeler çok çabuk seyredebilir. Bunu hesaba katıyorum Guta hakkında örneğin sahih hadisler var, ve şu anda hala orası oldukça hareketli, ama asıl potansiyelini işletmedi henüz. Biladüşşam'ı düşünürsek, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, çabuk bitecek bir savaşa benzemiyor. Halk nefret dolu rejime karşı. Bölgenin kendisi barut yığını. Siyasetçiler ne kadar barış getirmeye çalışsa da, bu insanları memnun edemezler. Filistinlileri ve Gazzelileri, Suriye ve Lübnanlı Sünnileri, Iraklı Sünnileri. Petrol parası sönmeye başladığı zaman Arabistan ve Körfez kralları da zora düşecek. Bölgeye suni istikrar getiren ve halk hareketlerine engel olan da en başta bunlar zaten. Sisi'ye anında $8 milyar verdiler 2013'te, ABD'nin veya AB'nin genelde sarfettikleri yardım paralarının en az sekiz katı.
Deccalin Yahudilerin beklediği mesih olduğunu dair kesin bir bilgi var mı akhi? Nebi s.a.v. döneminde Yahudi bir çocuk deccal sanılmış, ama tekit edilmemiş ve o esnada Resulullah'ın Deccalin Yahudi olacağına dair bir haber verdiğini bilmiyorum. Ayrıca Temim el-Dari hadisinde adada görüldüğüne göre, o çocuk da değildir.
Son düzenleme: