Peki sahabe efendilerimiz ya da peygamber efendimiz (s.a.s) in evliliklerine baktigimizda önceki eşlerinin sevgisi ya da hatiralari ikinci eşleri ya da kendileri açisindan nasil bir sorun teşkil etmemistir?nasil davranmislar mesela ya da nasil kiskanclik olmamis? Bir gonulde sadece bir sevgi olur felsefesi günumuz icin mi geçerlidir sadece? Bu konuya nasil bakiyorsunuz?Allah razi olsun.
Bu sorunun bana yöneltilmediğini biliyorum, bu yüzden hakkınızı helal edin. Haklısınız bir gönülde sadece bir sevgi olur felsefesini biz müslümanlarda benimsemeye çalışıyoruz. Tabii bunu başarabilecek yiğitler pek nadir.
Değerli üyemiz, bizim bir gönülde sadece bir sevgi olur felsefemiz, o gönlü yaratan, o sevgiyi var eden Allah azze ve celleye olmak zorundadır. Eğer bu hanım ablamız Allah azze ve cellenin rızasını gözeterek evlenmeyi düşünüyorsa yani yüreğinde sadece onun rızasını taşıyacak bir sevgi besliyorsa Allah azze ve celle bu çabasını karşılıksız bırakacak değildir. Bilakis rızasını uman bu hanım ablamızın yardımcısı olacaktır. Dolayısıyla bu sorunuzun cevabı; Allah azze ve cellenin rızasını umarak birden çok evlilik yapanlar Allah'ın yardımıyla karşılaşırlar. Zaman zaman kıskançlık boy gösterdiği vakit yine Allah'ın rızasını umarak sabreder ve yine Allah'ın rızası ve yardımıyla karşılaşırlar.
Gelelim hanım ablamıza nasihatimize; öncelikle bu nasihat kendi nefsimedir, bilginiz olsun inşaallah. Değerli hanım ablamız, dünya hayatında yoruldunuz, yüreğiniz yorgun düştü, bedeniniz yorgun düştü ama dikkat edin imanınız yorgun düşmesin. Vallahi sizi de bizi de bu iman kurtaracaktır. Bu yüzden Allah'ın rızasını uygun yaşamaya çalışın. Evlenin yahut evlenmeyin demiyorum, O'nun rızasını yakalamaya çalışın diyorum. Yani ister evlenin ister evlenmeyin kalan hayatınızı Allah'ın rızasını uygun geçirin. Eğer evlenme gibi bir düşünceniz varsa Allah'ın rızasını uygun bir eş arayın. Eğer evlenmek gibi bir düşünceniz yoksa, o iki güzel meyveyi yani çocuklarınızı Allah'ın yoluna adayın. Bir Hansa radıyallahu anh olun. Onun gibi Rahman'ı razı etmeye, ahireti kazanmaya çalışın inşaAllah.
Rabbim zul celali vel ikram size hayırlı bir yaşam ve hayırlı bir ölüm nasip etsin, sizi ve çocuklarınızı bu dünya telaşının etkisi altında bırakmasın, ayaklarınızı bu dünyaya çivilemesin, sizi ve çocuklarınızı korusun inşaAllah.