Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Eşler Arasında Oral ilişki Caiz mi?

K Çevrimdışı

Kafası Karışık

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu mevzuda bazı farklı açıklamalar söz konusu. Öncelikle Işıkçılar Cemaati (İhlas Grubu) yayını olan dinimiz İslam adlı sitedeki açıklamalardan başlarsak:
Sual: Bazıları, “Oral sex (seks) caizdir. Çünkü oral seksi yasaklayan âyet ve hadis yoktur. Hatta, Bekara suresinde, (Tarlanız olan kadınlara istediğiniz gibi yaklaşın) deniliyor. Sonra hadis-i şerife göre, meni temizdir. Kadının erkeğin menisini yutmasında mahzur olmaz” diyorlar. Bunlar caiz midir?
Cevap: [...]
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Cima esnasında ferce [avret yerine] bakmayın, körlüğe sebep olur.) [Deylemi, İ. Adiy] Bakmak men edilince, ağza almak, yalamak elbette caiz olmaz.
Dinimiz İslam sitesinde yer alan bu hadis rivayeti Deylemi'den (H. 445-509) ve kütüb-i sitteden iki yüz yıl kadar sonradır. Bir başka kaynakta şöyle bir açıklama vardır: Maliki mezhebin den Ahmed ed-deredir (rahmetullahi aleyh) avret mahalline bakma hususunda ‘’Eşlerden her birinin sahih nikâh ile diğerinden faydalanması ve cinsel ilişki kurması helal olur. Ve eşlerden her biri diğerinin avret mahalli de dâhil vücudunun her yerine bakabilir. Bu konuda varid olan ‘’ Kim avret mahaline bakarsa kör olur’’ sözünün aslı yoktur.’’ (Ahmed ed-deredir, Şerhu’l kebir, c: 2 sh: 215)
İslam âlimleri bir Müslümanın ağzına sövenin, bilmem ne yaparım diyenin imanı gider buyuruyorlar. Çünkü ağız, Kur'an okuma yoludur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ağzınızı temizleyin, çünkü ağzınız Kur’an yoludur.) [Ebu Nuaym]
Ağza sövmekle mukayese yapılmış ancak bir erkeğin başka bir erkeğin karısına sövmesiyle kendi karısıyla ilişkiye girmesi arasında fark olduğuna göre sövmesi ve kendi karısı ile ilişkiye girmesi nasıl mukayese edilebilir? "Ağzınızı temizleyin çünkü ağzınız Kur'an yoludur." şeklindeki hadis rivayetinin başka bir kaynaktaki benzeri şöyledir: "Ağızlarınız Kur'an yoludur, onları misvak ile temizleyin." Hadis-i Şerif (İbn-i Mace)
Ağza sövmek günah olunca, yani senin ağzına pislik koyarım demek, imanı götüren, insanı kâfir eden bir günah olunca, bizzat ağza meni akıtmak, idrar çıkan yeri Müslümanın ağzına sokmak caiz olur mu? Erkeğin de idrar ve kan çıkan yeri yalaması asla caiz olmaz. Gayrimüslimlerin çirkin bir âdeti olan oral sekse özenmekten uzak durmalıdır.
İdrar ve kan çıktığı esnada cinsî ilişkiye girilmiyor. Hayız hâlinde ilişki zaten yasaktır (Bakara Suresi 222).

Nurculara ait Sorularla İslamiyet sitesinde şöyle bir açıklamaya yer verilmiş:
Oral seks, ağız tümörlerine yol açabiliyor. Son yapılan bir araştırmaya göre, insan papilom (meme başı gibi çıkıntılar yapan selim tümörler) virüsü ağız kanserine yol açabiliyor. Bilim adamları uzun süredir papilom virüsünün ağız kanserine neden olduğundan kuşkulanıyordu. İyi haber, bu riskin çok küçük olması. Ağız tümörü her yıl 10.000 kişiden birinde görülüyor. Ve bu vakaların pek çoğu sigara ve içkiye bağlı olarak ortaya çıkıyor.
[...]
Jenital (cinsel organ) HPV enfeksiyonu çok yaygındır. ABD'deki yirmi beş yaşındaki kadınların yaklaşık üçte birinde bu virüs mevcuttur. Bu enfeksiyonların yalnızca yüzde onu kansere yol açan türdendir. Bu virüsü taşıyan kadınların yüzde doksan beşi bu enfeksiyondan bir yıl içinde kurtulur. Ancak bu bile niçin bu kadar az sayıda insanda kanserin geliştiğini açıklayamıyor.
Bu konuda Hanefî mezhebine göre "tahrimen mekruh" olan sigaranın ağız kanseri konusunda daha tehlikeli olduğu ve bahsi geçen virüsün de cinsî alaka yoluyla bulaştığı, dolayısıyla zina etmemiş bir kadında bulunma riskinin çok düşük olduğu, enfeksiyon bulunanların da yalnızca %10'unun kanser açısından tehlikeli olduğu ve bir yıl içinde bu enfeksiyonu atlatabildikleri anlaşılmaktadır. Yani "oral seks sağlık açısından risklidir" diyebilmek için oraya eklentilenmiş bu yazıyı anlayarak okursanız aslında zina etmemiş eşler arasında böyle bir riskin çok düşük olduğu ve sigara içmenin buna göre kat kat daha tehlikeli olduğu neticesine varabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Üst Ana Sayfa Alt