Soru Eve Sopa Asma Hadisi Sahih midir?

Komutan Talut Çevrimdışı

Komutan Talut

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum.
İbn Ömer (radıyallahu anhuma) Resulullah (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdu dedi:"Sopanızı,ailenizin gördüğü bir yere asın,böyle yapmak onları edeplendirir." (Buhari,Edbu'l Mufred-179)

Bu hadis sahih midir ? Sahihse şerhi nasıldır ? Evin görünen bir yerine sopa asmanın kadının ve çocukların üzerinde nasıl bir etki yapması amaçlanıyor bu hadiste ? Yardım edecek olan kardeşlerden rabbim razı olsun. Hocam sizden de bekliyorum İnşallah @Abdulmuizz Fida

Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam
Akhi sopayı hanım asarsa “kocanın üzerinde etkisi nasıl olur?” diye bir soruda benim aklıma gelmedi değil :giggle:

A Çevrimdışı

AhmedElTurki

Üye
İslam-TR Üyesi
Yeterinde ve düzeyinde uygulanan orantılı korku gayet işe yarar ve terbiye edici bir eğitim mekanizmasıdır :D

Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
O zaman bizim evde ben bir uçaksavar falan asmalıyım işe yaraması için :D

• Dua et
Tepkiler: Die
Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Korkmayın bekar kardeşler fazla bir şey olmuyor sadece günde üç öğün trip yemeye mahsur kalıyorsunuz zaten bir müddet sonra alışıyorsunuz ve trip yemeden yapamıyorsunuz :D

A Çevrimdışı

AhmedElTurki

Üye
İslam-TR Üyesi
Korkmayın bekar kardeşler fazla bir şey olmuyor sadece günde üç öğün trip yemeye mahsur kalıyorsunuz zaten bir müddet sonra alışıyorsunuz ve trip yemeden yapamıyorsunuz :D
Kardeşim işi başından sıkı tutacaktın :D Nasıl başlarsa öyle gidiyor :D
Kadınlar güldür çiçektir ama biz erkeklerde boş değiliz hani :D Erkekliğini hissettireceksin :D
Bizde evde bostan korkuluğu değiliz icabında değil mi :D

Komutan Talut Çevrimdışı

Komutan Talut

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Abiler güzel yorumlarınız için teşekkürler. Allah iyiliğinizi versin baya güldüm :) Rabbim iki cihanda sizi güldürsün. Yanlız elinde kitap mevcut olup şerh atabilecek akhi varsa sevinirim :)

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Eskiden baba dedinmi evin reisi evin direği herşeyin ondan sorulduğu bir makam vardı....

Geri
Üst Ana Sayfa Alt