Hocam selamin aleykum hayirli sabahlar ben evlenmek için surekli her namazimda dua ediyorum hayirli temiz bir es icin ve kendimde donup kimseye bakmiyorum haramlardan sakiniyorum gorucu usulu evlenmek istedim ama nasip olmadi bir türlü ailemde namaz kilan Allah yolunda olan sadece ben varım ailemin bana gosterdigi bayanlar hep ehli dunya kisiler ve cevremde ehli iman yasayan kimseye rastlamadım dolayisiyla sadece Allah tan olmasini bekliyorum ve ona dua ediyorum ama bir turlu karsima çıkmıyor yasim gecince olmasini da istemiyorum acikcasi simdi neden 30 undan sonra mutlu olunamaz mi diyceksiniz ama erken baba olmak istiyorum ve haram girmemek icin zor tutuyorum kendimi Allaha hep dua ediyorum seytanla olan savaşı bana kazandir diye ama suan benim psikoljim cok bozuk 24 yasindayim suan ve butun arkadaslarim evleniyor ben Allah tan sadece hayirli temiz bir eş istiyorum diyorlar ki belki evlenmek hayirsizdir belki cok kotu biriyle evlencen vs hocam hayirli evlilik icin dua ediyorum zaten ne olursa olsun evleneyim diye degil ki hayirlisiyla edilen dua neden kabul olmaz sizce daha fazla tahammul edemiyorum cok dayandim yillarca kimseye uymadim lakin boyle gitmiyor duam kabul olmuyor kotu yollara gircem korkuyorum