Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Fıtrat Belgeseli

ebuyusuf Çevrimdışı

ebuyusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
fitrah-watch-it-now.jpg


16193.png


Video indirme linki : https://archive.org/download/Ftrat/Fıtrat.wmv
Alternatif Video Link :


Suriye'de bulunan yabancı savaşçıların oluşturduğu El Muhacirun adlı grup alternatif konularda hazırladığı video çalışmaları ile biliniyor. Grubun içinde eskiden Avrupa'da yaşamış kişiler ve sonradan Müslüman olan Avrupalılar da bulunuyor.

El Muhacirun'un son yayınladığı video ise Batı'daki yaşam tarzını ele alan bir belgesel niteliğinde. Belgesel birkaç farklı dil desteğiyle yayınlanmış, bu diller arasında Türkçe de bulunuyor. Videoda konuşan kişi kendisini Abdusselam el Muhacir olarak tanıtan ve İslam'ı seçmeden önce isminin Andreas Müller olduğunu belirten eski bir Alman vatandaşı. Suriye'ye giderek Esed rejimine karşı savaşa katılan Abdusselam el Muhacir, belgeselde Batı'nın "ifsad olmuş" olarak nitelediği birçok yanını ele alıyor.

Belgeselde Batı'nın birçok insani değerden yoksun olduğu öne sürülürken, eşcinsellik, yaşlılara karşı hürmetsizlik, bebekleri terketme gibi birçok anlayışın giderek yaygınlaşması da eleştiriliyor.

Video çalışması cihat yanlılarının Batı'ya bakışını ortaya koyduğu gibi, Batı toplumunun günümüzdeki halini içeriden bir tanıklıkla anlatır nitelikte. Videonun sonunda Avrupa'ya giden Suriyeli mültecilere "bizim kaçtığımız ülkelere gitmeyin, tehidt bombardımanlar değil yozlaşmış bir toplumdur" deniliyor ve Suriye'ye giderek direnme ve "İslam ve Şam halkından olma şerefini tercih etmeleri" çağrısı yapılıyor.

Kaynak: Mepa News
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Ana Sayfa Alt