Kardeşler, meseleyi çok sığ ele alıyorsunuz. Her iki taraf da kendince haklı aslında ama geniş perspektifi görmediğiniz için hata ediyorsunuz. Hamas tek bir kişi değildir. Burada bir hükümet olan Hamas ve bir de hareket olan Hamas diye ayrıma gitmenin adaletli olacağını düşünüyorum.
Hükümet olan Hamas yani demokrasi meclisine giren, Allah'ın teşri hakkını Allah'tan başkasına veren ve hatta vaktiyle kendisini bu konuda uyarmış olan insanları katleden (bakınız: Refah olayları) hükümetin bir mazuru yoktur. Bunun küfür oluşunda sanırım hiçbirimiz ihtilaf etmiyoruz?
Hareket ise genel itibariyle hükümetin emrinde değildir. Yani tepeden emir gelir, mücahidler bunu uygular gibi bir şey söz konusu değildir. Genel itibariyle mücahidler kendisi karar alır ve kendisi uygular. Bu aslında siyasî olarak bakıldığında da anlaşılabilir. Çünkü dünyanın terörist olarak gördüğü bir yapının eylemlerinden hükümet mensupları kendini korumak ister ve böyle bir şeye bulaşmazlar.
Velhâsıl Hamas hareketini, hükümet ile birlikte (onun altında ve bizzat ondan emir alan) olarak değerlendirmek hatalıdır
ve bilindiği kadarıyla böyle bir şey de yoktur. Bu yüzden Hamas hareketini ve mücahidleri kesin küfür işledikleri sabit olana kadar ve tekfirin engellerine bakılmadan tekfir edilmemesi en doğru yoldur.
Biz onların demokrasi için savaştıklarına dair bir şey bilmiyoruz. Her ne kadar hataları olsa bile uğruna savaştıkları dava: İslâm'dır. (Allahu âlem)
Bu ayrıma dikkat edilmediği için ve olay biraz da Tc örneği üzerinden tâğuta askerlik kapsamında gibi değerlendirilebildiği için ortaya böyle şeyler çıkabiliyor.
Son olarak "
Senin bu söylediğini senden başka söyleyen kimse var mı??" diye bir soru gelebileceği için de aşağıya delil, link ve alıntıları bırakıyorum.
HAMAS "Siz -Rabbim Allah'tır- dediği için mi bir adamı öldürüyorsunuz?" "İçinizde aklı başında olan biri yok mu?" Ebu Muhammed el-Makdisî Bugün Şeyh Abdullatif b. Halid Al-i Musa Ebu Nur el-Makdisî ve beraberindeki muvahhid kardeşlerimizin öldüğü haberi beni hüzne boğdu. Allah hepsine...
islam-tr.org
ORSAM, Ortadoğu ve Kuzey Afrika hakkında araştırma, yayın ve eğitim faaliyetleri yapan bağımsız, tarafsız bir düşünce kuruluşudur.
www.orsam.org.tr
Ekli dosyayı görüntüle 31704
Fotoğraftaki yazının linki:
https://web.archive.org/web/2019052...s/Pages/HamassIzzal-Dinal-QassamBrigades.aspx