Herşey çok açık kavranamayacak bir incelik yok. Bu sözü söylemek cihad ehline yakışır. Oturduğu yerde Sui Zan yapana değil (nurettin yıldızın konuşmasına atfen diyorum).
işte kardeşim ben de tam bunu demek istiyorum. Eğer İslam'ı bilmiyorsan, ilim sahibi değilsen, ne cürretle ilim adamları hakkında ileri geri konuşuyorsun. Nereden biliyorsun cihad etmediğini? Nereden biliyorsun sadece oturduğunu? Bırak kardeşim sen kendi amellerinle, imanınla, ihlasınla meşgul ol. Haddini aşma, kul hakkına girme. Tevbe Suresi gibi her ayeti şecaat ve izzet kokan bir sureyi Allah Teala nasıl bitiriyor? İlim sahipleri otursun bu dinde fakihleşsinler, insanları uyarsınlar diyor. Ayrıca türkiyede, istanbulda nasıl yapılıyormuş cihad öğret de biz de yapalım. Hocamıza özel mektup göndereyim, hocam şöyle bir cihad türü çıkmış İstanbul şartlarında, neden bu cihadı eda etmiyorsunuz, bizlere tavsiye etmiyorsunuz diye... Çok merak ettim bu forumdaki kardeşler nasıl cihad ediyorlar da Nureddin Hoca'nın cihadını beğenmiyorlar.
Nureddin Hoca sağlık problemleri yaşıyor, doktoru 1-2 sene tüm çalışmalarına ara vermesini tavsiye etti. Buna rağmen sabah 5.30'da kalkıp akşam 7'e kadar 7 yerde konuşma yaptı. Akşam 7'de bizimle yaklaşık 45 dakika bizimle konuştu ve bu konuşmasını da ayakta yaptı. Oturursam uyurum kusura bakmayın dedi. Sonra bu konuşma bittikten sonra Dost tv'de akşam 8 veya 8:30'daki canlı yayına katıldı.
Kardeşim peki sen neler yaptın da dilin Nureddin Hoca'ya kadar uzadı. Diyelim ki bu adam hiçbir şey yapmıyor yerinde kös kös oturuyor. Bize ne? Biz dediklerinize bakarız. Doğruyu, hakkı konuşuyorsa alırız. Batıl, yalan, hurafe konuşuyorsa dinlemeyiz olur biter. Bize ne imanından, cihadından, ihlasından. Öldüğü zaman herkes kendi hesabını vermeyecek mi?
Ha... baktın saptıran bir tip. O zaman sen dur, senin hocan konuşsun. Konuşurken de şahısları hedef alarak değil, o fikri, görüşü reddetsin. Şahıslarla uğraşan kısır kalır, ilerleyemez, cedelden kurtulamaz, çalışmalarındaki bereket gider, azmi kırılır.
Son olarak, Furkan Suresindeki bir ayette Allah Teala ''BÜYÜK CİHAD'''dan bahseder. Furkan Suresi'de Mekki bir suredir. Ordunun, hilafetin, devletin, ahkamın oturmadığı bir devredir. Buradaki büyük cihad nedir acaba? Acaba cihad demek, bir hocanın 200-300 talebesiyle silahlanıp TBMM önüne gelip ''hilafet isteriz'' demek midir? Genelkurmaya intihar saldırıları mı düzenlemektir? Böyle mi anlıyorsunuz İslam'ı ve Cihadı?
Şu an Hocayı binlerce genç takip ediyor ve onun vesilesiyle birçok haramı terk edip, farzları eda etmeye başladılar. Bu ameli hocayı belki kurtarır, Allah bilir. Ya biz ne yapıyoruz? Hiçbir şeyi beğenmediğmiiz gibi, hiçbir şey de yapmıyoruz, yapıyorsak da dar bir çemberi aşamıyoruz.