Laiklik ve şeriat lafızlarını farklı anlayan kişi eğer hakikatte Kuran ve Sünnette geçen hükümleri %100 kabul ediyor, uygulanmasını istiyorsa lafızların anlamından cahil kalması, lafızların hakiki anlamlarını bilmemesi veya farklı yorumlaması insanı kafir etmeyebilir.
Mesela laiklikten; islamda kafirlere tanınan din özgürlüğü kastediyor ve şeriatten de; tek bir yöneticinin veya din görevlilerin dinin hükümlerinden bağımsız keyfine göre kurallar/kanunlar koyması kastedildiğini zannediyorsa bu kişiye bu kelimelerin hakiki anlamını öğretmek lazım. Mesela insanların bu kelimelerle kafasının karışık olduğunu röportajlardan da anlarsın, şeriat gelsin ister misin diyorsun, adam hayır diyor, sonra başlıyor Suudi Arabistan'ın ve İran'ın islama aykırı davranışlarını saymaya, sonra röportaj yapan şahıs soruyu daha tafsilatlı soruyor, diyorki islamın emrettiği, peygamberimizin uyguladığı gibi bir şeriat gelse ister misin diye soruyor, buna hayır demeye cüret edemiyor evet diyor. Böyle birisini bu yönden tekfir etmek zor ama bu kadar bilgisiz olan kişiler genelde dinden habersiz yaşıyor, dinden yüz çevirme küfrüne bulaşmış çoğu. Allahu alem. Ben şahsen bu yüzden kendisini laikliğe nispet eden herkesi tekfir etmiyorum, hakiki anlamda laik olanları tekfir ediyorum.