عبيد
إذا لم تخلص فلا تتعب
Evet durum sizin de dediğiniz gibi vahim olduğu için ben de kardeşlerime bunu tavsiye ettim. Kendine selefi diyen camialardaki durumdan bihaber olmadığınızı düşünüyorum. Allah şahidimdir bazen öyle durumlarla karşılaşıyorum ki bu camialardan şüphe etmeye başlıyorum. Davette de bu durumlar engel olarak karşımıza çıkıyor. Sizin camianız şöyle, böyle deyip duruyorlar. Haklı oldukları yönlerde var. Buradaki kardeşlerimi tenzih ederim, mayyen kimseye laf ettiğim yok, ama maalesef durum bu.Toplumda belge (kağıt) sevdası fazlası ile mevcut. Katılım belgesi, başarı belgesi, helal gıda belgesi.. Devletin tanıyıp tanımaması benim için mühim değilde kim tanıyor bu belgeleri, neye referans olabilir. Dışarıda bu işin reklamını yapan bir kardeşim özel ortamlarda bu programında sıkıntısı var ama kötünün iyisi diyorsa, insanlara "bunlar zaten cahil biz olmasak daha kötü gıdalar tüketecek" zihniyetini gözlerinden okuyamasamda ufak ufak hissettiriyor.
Birisi belge diyorsa arkasından ne isteyecek diye düşünüyorum. Bu yazıyı yazarken bilmem ne terapi seansı için yanımdaki arkadaşı aramışlar bir öncekine katıldığı için. Bir hoca geliyor iki gün ders veriyor 500 tl para istiyorlarmış. 30 öğrenci geldiğini söyledi 15 bin tl iki günlük anlatım. Hakkıdır değilmi sonuçta belge (renkli A4 kağıdı) veriyor. Tırnak dersi ile başlayıp alınması gereken derslerin toplamı 3 binlira ediyor dedi. Toplam 12 gün. Yer kirası gibi masraflar vardır diye espri yapayım dedim, onlarıda bu kardeşler ödüyor muş.
Gimdes yada başka bir şey benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Eskiler hatırlar, yıllarca ülker markasını zengin etti müslümanlar. Sohbetlerde ülkerden bahsediyorlardı selefi menheçli iyi niyetli insanlar.
Müslümanlar kendi miğdelerini başkalarına emanet etmemeli.
Ben çok iyim demiyorum, çünkü söylediklerinizi yapacak durumda değilim. Kötünün iyisi olanı tavsiye ediyorum bu yüzden. En azından bazı konularda güvenebileceğim insanlar (Nureddin Yıldız) bu kurumun ilgiye layık olduğunu söylüyor. Kimseye de cahil demedim. Fakat herkes de sizin yaptığınız gibi doğal beslenecek durumda değil. Madem bunu yapamıyoruz bari şunu yapalım.
Durumun vahametini bir başka yönden, piyasaya sunulan ambalajlı yiyeceklerin durumunu bilmeyen kardeşler ortaya koyuyor. Onlara mesele şöyle şöyle dediğimizde şaşırıyorlar. Ne yediklerini bile bilmiyorlar. Peki bu insanlar ne yapsınlar öyle veya böyle yemek yemek zorundalar, en azından aslı haram olan yiyecekleri tüketmekten uzak dururlar.