İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Əssələmu aleykum.ben azerbaycandanim.islam-tr.org sitesi güzel siteyə bənziyor.ALLAH hayırlı etsin. amin.Həm də bu site vasitesile türk qardeşlerin islama baxışlarını bilmek istərdim.
Allah için hepinizi çok seviyorum benim için dua edin YALVARIRIM Allah ve Muhammed beni Sevsin. Hepinizden ALLAH ve MUHAMMED RAZI olsun ve Sizleri çok ama çok sevsin...
Rasûlullah (s.a.v) bir hadislerinde: “Günahlarından tövbe eden, Allah’ın sevgilisidir.”[2]
Ebu Muhammed Sehl’e: “Tövbe eden kul ne zaman Allah’ın sevgilisi olabilir?” diye sorulunca O: “Allahu Teala’nın şu ayetindeki sıfatlara sahip olunca diyerek, aşağıdaki ayeti okumuştur: “(Allah’ın cennet karşılığı canlarını ve mallarını satın aldığı müminler) tövbe eden, ibadet eden, hamd eden, seyahat eden, rukû eden, secde eden, iyiliği emredip kötülüğü meneden ve Allah’ın sınırlarını koruyan (onları çiğnemeyen) kimselerdir. Bu müminleri müjdele.”[3]
[2] Yüce Allah’ın tövbe den kimseyi seveceğini bildiren biraz fazlı lafızdaki bir hadis için bkz: Ahmed, Müsned, I, 86; Ebu Ya’la, Müsned, No: 483; Ebu Nuaym, Hilye, III, 209. Yukarıdaki hadis için bkz: Elbani, Daife, No: 95-96.