Arkadaşlar ben ilkdefa yazıyorum gerçekten sohbetler, konuşmalar, sorular ve yanıtlar çok güzel. Gerçekten çok anlamlı cevaplar verilmiş sorulara. Bende küçük yaşımdan beri sürekli Kur' an okuyan ve camilere giden bir insanım. Fakat aklıma takılan bir soru var! Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde: Cimrilik edenler, aldatanlar, İhanet edenler( hainler) ve kötü huylu olanların cennete giremeyeceğini buyurmuştur.. Bunları biliyorum ama peki Alkol alanlar da cennete girebileceklermi. Biryerden duymuştum ben, içki içenlerin cennete giremeyeceğini. Bu nekadar doğrudur. Ben Alkol kullanmıyorum ama alkolü, günah olduğunu bile bile, bir arkadaşım 1 defa kullanmış. Şuan çok pişman olduğunu söylüyor ama acaba Rabbim beni affedermi diye bana soruyor. Bende çok tevbe et Allah' tan ümidini kesme dedim. Ama bu günahın affı varmıdır, yani bile bile işlenmiş bir günahın affı varmıdır. Gerçekten benimde aklıma çok takıldı arkadaşlar. Eğer aranızda bu soruyu yanıtliyabilicek biri varsa cavabı bekliyorum? Çok sevinirim gerçekten. Şimdiden çok teşekkürler